Vb.Net"Te Sanal Tıklama?
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------GrN bunu yazdı:
-----------------------------
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms646260%28VS.85%29.aspx
eyw hocam onu hallettım bitek mouse ikonunu istedigim koordinata taşımaya kaldı olay =/ onuda araştırıyorum tesekkürler yardım ıcın.
-----------------------------kordinatlara yollatma apisi varmış bende.iki tane textbox, bir tane buton ekle sonra alttaki kodu ekle ;)
Private Declare Function SetCursorPos Lib "user32" (ByVal x As Long, ByVal y As Long) As Long
Private Sub Command1_Click()
Call SetCursorPos(Text1, Text2)
End Sub -
eyw hocam sagolasın cok tesekkürler:) tbt1 msdn 2:)
-
Garip bişey var sanki ama benim pcde sorun galiba bu konuyu her açtığımda eccommax diye bi siteye giriyor kendi kendine garip :|
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
Garip bişey var sanki ama benim pcde sorun galiba bu konuyu her açtığımda eccommax diye bi siteye giriyor kendi kendine garip :|
ben birşey yapmadım tbtye istesemde yapamam valla :S :) -
arkadaslar herseyı yaptm cok güzel iyi hoşta:D mouse yazdıgım x,y koordinatına dogru gitmiyor hep ekranın sol üst koseye dogru gıdıyor:D
Me.Cursor = New Cursor(Windows.Forms.Cursor.Current.Handle)Windows.Forms.Cursor.Position = New Point(Windows.Forms.Cursor.Position.X =110, Windows.Forms.Cursor.Position.Y = 50)
Windows.Forms.Cursor.Clip = New Rectangle(Me.Location, Me.Size)
kaynak:msdn
-
hocam o kadar kasmana gerek yok ki eger programin baska bi programi acitrmasini istiyorsan o cok kolay olur vb dem comanda komut gonder iste ne bilim programin yolunu yaz o acilir
-
yok hocam program degılde bırtane "run" diye bir butona tıklayacak farklı bır program üzerindeki.Sorun mouse'ı o run butonunun koordinatlarına goturmek:)
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------arkadaslar herseyı yaptm cok güzel iyi hoşta:D mouse yazdıgım x,y koordinatına dogru gitmiyor hep ekranın sol üst koseye dogru gıdıyor:D
Me.Cursor = New Cursor(Windows.Forms.Cursor.Current.Handle)Windows.Forms.Cursor.Position = New Point(Windows.Forms.Cursor.Position.X =110, Windows.Forms.Cursor.Position.Y = 50)
Windows.Forms.Cursor.Clip = New Rectangle(Me.Location, Me.Size)
kaynak:msdn
-----------------------------arkadaşım baştan söylesene mouse'u götürmek istediğin yerin kendi Formunun üzerinde olduğunu :)
benim sana gösterdiğim fonksiyon işlemi sistem düzeyinde yapar.o yüzden sol üst köşeye gidiyo zaten ..
bu arada kendi formun üzerindeki bir butona tıklatmak için o kadar uğraşmana gerek yok
ControlName.PerformClick()
örn.
Button1.PerformClick()
-
bence senin yapmak istediğin mouse tıklatma ile olucak bi iş değil.
Spy++ programı kullarak Tıklatıcağın butonu içeren pencerenin Text'i ve Class ismi ile butonun Text'i ve Class ismini öğrenek,kendi programın içerisine yerleştirdiğin kod ile butonun handle değerine ulaş.Bu handle SendMessage fonksiyonu ileWM_LBUTTONDOWN mesajı göndererek tıklamayı sağlayabilirsin.Handle değerini elde ettiğinde butonun ekran üzerindeki Koordinatlarını elde eder,mouse'u oraya konumlayabilirsin.;)
-
dediklerinizi tek tek deniyorum sonuca ulaşınca tamamen kodları paylasırım belkı baskasınında isine yarar:) tesekkürler.