Ve Bu Da Oldu.. Embed Kodu Kullanmak Yasak!
-
vay anasını sayın seyirciler.
-
acikistihbarat bunu yazdı:
-----------------------------
konu başlığında belirtilen ifade ile gerçekleşen olay birbirinden bağımsız olaylardır.Telif haklarının korunmasını takip eden muyap vs gibi kuruluşlarla içerik sahiplerinin ticari kavgalarını embed kodun yasaklanması olarak görenlerin nasıl bir düşünce yapısına sahip olduklarını düşünüyorum.Kendi kameranla görüntü çek,youtubeye koy ve sitene embed kod ile yerleştir kim ne diyor ? muyap mı engel oluyor ? Bu iş doğrudan hükümete saldırıya dönüşüyor şu son olaylarla birlikte.Zaten yazılan yorumlara bakılacak olursa herşeyin sansürlendiği iddia ediliyor.Açılan konu da bu kara propagandaya hizmet ediyor.Konu başlığı "telif haklarına aykırı videolar yasak" olarak yazılsaydı ben bu mesajları yazmıyor olacaktım.Anlayabiliyor mu herkes ?...
-----------------------------önce embed videoların konuyla alakası yok mailde öyle birşey geçmiyor diyordun. şimdi de bazı embed videolar hepsi değil diyorsun. bir kere de 'kabul ediyorum ben haksızmışım' dediğini görsem...
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------acikistihbarat bunu yazdı:
konu başlığında belirtilen ifade ile gerçekleşen olay birbirinden bağımsız olaylardır.Telif haklarının korunmasını takip eden muyap vs gibi kuruluşlarla içerik sahiplerinin ticari kavgalarını embed kodun yasaklanması olarak görenlerin nasıl bir düşünce yapısına sahip olduklarını düşünüyorum.Kendi kameranla görüntü çek,youtubeye koy ve sitene embed kod ile yerleştir kim ne diyor ? muyap mı engel oluyor ? Bu iş doğrudan hükümete saldırıya dönüşüyor şu son olaylarla birlikte.Zaten yazılan yorumlara bakılacak olursa herşeyin sansürlendiği iddia ediliyor.Açılan konu da bu kara propagandaya hizmet ediyor.Konu başlığı "telif haklarına aykırı videolar yasak" olarak yazılsaydı ben bu mesajları yazmıyor olacaktım.Anlayabiliyor mu herkes ?...
-----------------------------önce embed videoların konuyla alakası yok mailde öyle birşey geçmiyor diyordun. şimdi de bazı embed videolar hepsi değil diyorsun. bir kere de 'kabul ediyorum ben haksızmışım' dediğini görsem...
-----------------------------Yazdıklarımı çarpıtmaya mı çalışıyorsun ? Konunun "embed kodun yasaklanması" gibi bir konu olmadığını telif haklarıyla ilgili olduğunu en başından beri yazıyordum.Bundan bir siyasi kazanç sağlamak amacı güdüldüğü de açıkça belli çünkü konunun başlığı "Ve Bu Da Oldu.." diye başlıyor.Daha önce ne oldu da şimdi "ve bu da oldu" ? Konu resmen hükümete çakmak için açılmış.Telif hakları kanunuyla korunan içeriklerin paylaşılması zaten tartışılan bir konu.Getirip te bunu "embed kod yasaklandı" diye buraya yazarsa ben de bunları yazarım.Yukarda yazdım kendi kameranızla yasalara uygun bir video çekip yükleyip embed kodla paylaşınca da uyarı gönderecekler mi ?
-
Yazdıklarımı çarpıtmaya mı çalışıyorsun ? Konunun "embed kodun yasaklanması" gibi bir konu olmadığını telif haklarıyla ilgili olduğunu en başından beri yazıyordum.Bundan bir siyasi kazanç sağlamak amacı güdüldüğü de açıkça belli çünkü konunun başlığı "Ve Bu Da Oldu.." diye başlıyor.Daha önce ne oldu da şimdi "ve bu da oldu" ? Konu resmen hükümete çakmak için açılmış.Telif hakları kanunuyla korunan içeriklerin paylaşılması zaten tartışılan bir konu.Getirip te bunu "embed kod yasaklandı" diye buraya yazarsa ben de bunları yazarım.Yukarda yazdım kendi kameranızla yasalara uygun bir video çekip yükleyip embed kodla paylaşınca da uyarı gönderecekler mi ?
-----------------------------olay içeriğin telif haklarını ödemiş bir sitenin embed kodlarıyla başka sitelerde yayınlanmasına izin vermesi. bunun yasaklanması da sen ne dersen de 'embed kodları ile video paylaşımının yasaklanması' oluyor.
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------acikistihbarat bunu yazdı:
Yazdıklarımı çarpıtmaya mı çalışıyorsun ? Konunun "embed kodun yasaklanması" gibi bir konu olmadığını telif haklarıyla ilgili olduğunu en başından beri yazıyordum.Bundan bir siyasi kazanç sağlamak amacı güdüldüğü de açıkça belli çünkü konunun başlığı "Ve Bu Da Oldu.." diye başlıyor.Daha önce ne oldu da şimdi "ve bu da oldu" ? Konu resmen hükümete çakmak için açılmış.Telif hakları kanunuyla korunan içeriklerin paylaşılması zaten tartışılan bir konu.Getirip te bunu "embed kod yasaklandı" diye buraya yazarsa ben de bunları yazarım.Yukarda yazdım kendi kameranızla yasalara uygun bir video çekip yükleyip embed kodla paylaşınca da uyarı gönderecekler mi ?
-----------------------------olay içeriğin telif haklarını ödemiş bir sitenin embed kodlarıyla başka sitelerde yayınlanmasına izin vermesi. bunun yasaklanması da sen ne dersen de 'embed kodları ile video paylaşımının yasaklanması' oluyor.
-----------------------------soruma cevap vermekten özenle kaçındın sanırım.Kendi kameranla yasalara uygun bir video çekip yükleyip embed kod ile paylaşınca yine aynı uyarı geliyor mu ? Yoksa yaptığın genellemenin doğru olmadığını farkettin mi ?
-
-----------------------------mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------Konu başlığı palavra.İçerik palavra.Tam bir kara propaganda !
Gelen mailde embed kod kullanmayın diye bir uyarı yok.O mailde 5846 sayılı fikri mülkiyet vs kanununa aykırı içerik bulundurulduğu için uyarıldığı yazıyor.Kanuna aykırı,başkasına ait bir içerik,video,müzik vs paylaşılmış ve bu olay embed kod yasak diye burada konu açılmış.Amacınız bu olaydan siyasi kar elde etmek midir ?
-----------------------------Gelen mailde embed kodu kullanılarak siteye eklenen görselin telif haklarını ihlal etmesi bla bla bla.. Sonuçta bu durumda bu blog sahibi bu durumdan dolayı uyarı almış ve kaldırmadığı takdirde cezalandıralacak. Bugün itibariyle bunu sen, ben, bir başkası yaptığında o da ceza alacak. Bende bu durumu en uygun üslupla burada dile getirdim.. Eğer senin amacın bazı kimselerin siyasi zarar elde etmesini önlemek onları korumaksa onu bilemiyorum. Çünkü bu bazı kimselerin çıkarlarını korumaya çalışanların 15 Mayıs'ta Taksim'de 200 kişi olduğunu söylediği zamanları da biliyoruz.
Birader kendi yazdıklarını okuyamıyor musun ? Mailde embed kod kullanmak suçtur diye bir ifade var mı ? Kendin yazmışsın telif haklarını ihlal etmekten diye.Neden saptırıyorsun konuyu ? Seçim öncesi birtakım siyasi hedeflere ulaşmak için yoğun kara propaganda yapıldığını biliyoruz ve eminim ki ses çıkarmasan da senin de bildiğine eminim.Kimsenin çıkarlarını korumuyoruz burada.Birilerinin haksız siyasi kazanç elde etmesini engelleme yolunda yürümeye çabalıyoruz.Daha da söyleyecek birşeyim yok.Herkesin aklı var gözü var kulağı var.
Yürü be olm kim tutar seni :D //Bu adamlar da hep mi aynı şeyi savunur be kardeşim.Yav git bak işine yazma yorum.Paralı seçmen olduğunu bari belli etme. -
soruma cevap vermekten özenle kaçındın sanırım.Kendi kameranla yasalara uygun bir video çekip yükleyip embed kod ile paylaşınca yine aynı uyarı geliyor mu ? Yoksa yaptığın genellemenin doğru olmadığını farkettin mi ?
-----------------------------niye kısmi savunma yapıyorsun arkadaşım. evet kendi kameranla çektiğin videoları embed koduyla paylaşabilirsin hatta faragman, dizi-film ve hatta yabancı müziği bile paylaşabilirisin. sadece türkçe müzik, türkçe müziğinde müyap listesinde olan kısmını paylaşamazsın. ne kadar dar kapsamlı da olsa telif hakkı ödenmiş bir videonun/müziğin embed koduyla paylaşımı yasaklanmış. konuda bahsedilen de bu zaten kimse Türkiye sınırları dahilinde embed kodları kullanmak yasaklanmış demiyor.
-
bu konu siyasete kayar. tayyip amca büyüksün. internetimizide al elimizden bakalım. bizde seni çok güzel alıcaz. (ciddiyim)
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
hayaldi! gercek oldu!
----------------------------- -
oha.