folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Venüs'te Olası Yaşam İzi



Venüs'te Olası Yaşam İzi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Uyarı: Henüz resmi açıklama yapılmadığı için bu bilgiler değişebilir. Aşağıdaki bilgiler, basına sızan haberlerden ve demeçlerden derlenmiştir. Hata olma ihtimali bulunmaktadır.

    Geçtiğimiz günlerde Kraliyet Astronomi Cemiyeti, 14 Eylül 2020 sabahı büyük ve önemli bir açıklama yapacaklarını belirtti. Konuya dair detaylar, ambargo şartıyla (yani açıklama yapılana kadar yayınlanmaması ve sızdırılmaması şartıyla) büyük basın organlarına şimdiden iletildi. Konuya yakın isimler, Venüs atmosferinde fosfin (İng: "phosphine") keşfedilmiş olabileceğinden şüpheleniyorlar. Yalnızca bildiğimiz anlamıyla canlılığın bulunduğu ortamlarda fosfin bulmayı bekleriz.

     

    Fosfin gibi biyolojik unsurlarla ilişkilendirilen kimyasal maddelere biyoimza adı veriliyor. Bunlar, ortamda potansiyel olarak yaşam bulunduğuna işaret ediyor. Bu keşif, muhtemelen Şili'deki Atacama (ALMA) teleskop dizisi ile Hawaii'deki James Clerk Maxwell teleskobu ile yapıldı. Araştırmacılar arasında Manchester Üniversitesi, MIT ve Cardiff Üniversitesi'nden uzmanlar var. Makalenin 14 Eylül'de Nature Astronomy dergisinde yayınlanması bekleniyor. Ancak makale, erkenden sızdırıldı

     


    İmza mı? O da ne demek?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    https://www.youtube.com/watch?v=5IIj3e5BFp0

    canlı su an başladı

    KAAMOS tarafından 14/Eyl/20 18:02 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    bende venüs. neptün. uranüs te ana cadde üstü  800m2 bir kaç arsa var

    isteyen olursa m2 sini uygundan bırakırım 

    mürid kıyağı 

    iletişim burdan yazın  :)

     

    samaccc tarafından 14/Eyl/20 18:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    yanılıyorsam özür dilerim ama, venüs en sıcak gezegenlerden değil mi? 400 küsür derece yüzey sıcaklığı vardı, canlı yaşamına dair bulgu mümkün olsa bile, insanlığın oraya yerleşmesi mümkün mü?

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2010
    Erkek

    ölüyü diriyi sevmek, gözü venüs'e dikmek.

     

    daha oranın hangi yarak kürek topraklarında yaşam mücadelemize devam edicez acaba .. 


    N'oublie pas d'ou tu viens ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Walterın crazy eighte içirdiği fosfin gazı olmasın bu ?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    Roark bunu yazdı

    yanılıyorsam özür dilerim ama, venüs en sıcak gezegenlerden değil mi? 400 küsür derece yüzey sıcaklığı vardı, canlı yaşamına dair bulgu mümkün olsa bile, insanlığın oraya yerleşmesi mümkün mü?

    Atmosferde, yerden 50km yukarıda sıcaklık dünyadaki koşullara benzer derecedeymiş. Ancak oradaki asitlik seviyesi çok yüksek, bu asitte yaşayabilecek mikroplar olabilir mi henüz bilmiyoruz dedi kadın. 

    Insanlığın oraya yerleşmesi gündemde bile değil. En iyi ihtimalle orada bakteriyel hayat vardır diyebilirlerdi ki bu aşamada kesin bir şey söyleyemeyiz dedi. Fosfin olduğundan eminler, hayat var mı kesin değil. 

    https://youtu.be/5IIj3e5BFp0


    Blue Screen of Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    şu cümle,  ".. Yalnızca ,bildiğimiz anlamıyla ,canlılığın bulunduğu ortamlarda, fosfin bulmayı bekleriz. .." benim daha çok dikkatimi çekti..

     

    bildiğim Fosfor, Fosfat olarak canlılarda ATP(canlılarda biyolojik aktivite için kullanılıyor ) şeklinde bulunuyor. buna mi vurgu yapıyorlar. 

    bir de NükleikAsit'lerde, Fosfat bulunuyor sanırım. 

    Hücre Zarı'nda da vardı fosfor. sanırım Yağların içinde. 

     

     

    ama aynı zamanda, FosFin için Wiki'de şunu da yazmışlar.

    " Phosphine appears to be mainly a redox *toxin, causing cell damage by inducing oxidative stress and mitochondrial dysfunction. [34]      Resistance in insects is caused by a mutation in a mitochondrial metabolic gene. [24] "

     

    RitmFarbRacourci tarafından 14/Eyl/20 19:42 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek
    Roark bunu yazdı

    yanılıyorsam özür dilerim ama, venüs en sıcak gezegenlerden değil mi? 400 küsür derece yüzey sıcaklığı vardı, canlı yaşamına dair bulgu mümkün olsa bile, insanlığın oraya yerleşmesi mümkün mü?

    Ar*p ırkı sıcaklara alışıktır ve ilk önce onlar gitsin (Özellikle Türkiye'deki mülteciler) zaten orada ufak ufak birbirlerini yemeye başlarlar ama bide onların peşlerine israil evlatlarını taktık mı ohh ohh bu iş tamam.. İsterse yaksınlar venüsü, bize ne amk :D


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    İnsanlık dünya yı becerdi sıra Venüs te mi? 


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Dunya disinda yasam var zaten; Bu kadar yildiz galaksi evren sadece anlayabildigimiz kadariyla gercekten varsa dunya disinda yasamin var olmama ihtimali var mi? Elbette var su an da anlayacak aklimiz yok. Venuste varsa da orada sicak ve soguk cok oluyormus trekler yasayamaz.

    override tarafından 15/Eyl/20 02:12 tarihinde düzenlenmiştir

    g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
Toplam Hit: 1881 Toplam Mesaj: 17
venüs uzaylı