folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vergi Sisteminde Ki Adaletsizlik(Allahsızlık)



Vergi Sisteminde Ki Adaletsizlik(Allahsızlık)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Hocalar Bordrolu bir çalışanım bordromu incelediğimde maaşımın 4 de biri belki daha fazlası vergiye gidiyor neredeyse Bordrolu çalışanların hepsinde böyle kaçar yerin olmadığı için emekli memur işçi hepsinden devlet çatır çatır ne alıyorsa vergisini alıyor asgari ücret alanlardan da dahil. 

    Gelelim işveren ve ticaretle uğraşanlara vergi levhalılara etrafınızda vardır belkide buradan da yapan vardır büyük ticarethaneler başka şekilde vergi kaçırsada bir çok işletme dükkan vs  fiş fatura kesmemekte kesiyorsa 10 satıyorsa 1 satıyorum diyerek ona göre fiş fatura kesmekte. Denetleme zaten hak getire gidin bir bakkaldan çikolata alın fişini ver diyin adam ağız yüz büker zorunlu olduğu halde bir çoğumuz umursamayızda yada bir başka kurnazlık olan 
    abi bu malın değeri 10 lira ama fiş almazsan sana 7 liraya olur dar gelirli vatandaşında işine geliyor tabi ki Muhasebecilere işin her türlü kurnazlığını sorarlar sormasınada gerek yok bir çoğu işletme sahibi söylemeden söyler önceden her şeyi kuralı kanununa göre söylese zaten yapmayacak adam işin kurnazlığını soracak, nasıl vergi kaçırırız diyecek o demeden önceden söylüyor. Bu adamların vergi matrahlarını gösterinizi vallahı gülersiniz 

    Adamlar beyan ettiği o ufacık tutarın bile  vergisini vermek zorlarına gidiyor, ya ödemiyor ya zarar gösteriyor yada her sene Allahın emri gibi çıkan vergi affından yararlanarak ya faizini  ya da tamamını ödemiyor sittin sene taksitlere böldürerek yapılandırıyori küçük küçük ödüyor işine geldiği gibi belki onada af çıkıyor.

    İstanbulda oturanlar bakın bodrumlarda merdiven altlarında ne kadar çok tekstil vs atölye var çalışan adamlar var fason çalışıyorlar çalıştırdığı kimseye sigortada yapmıyorlar sosyal hak hak getire maaşını sallıyor ohh ne güzel denetim o da yok olsa ne yazar halledilir bir şekilde.

    Küçük esnaf böyle ya büyük işletmeler? Godomanlar ne yapıyorlar onların firmaları fiş fatura vergi kesiyor marketleri vs kaçıramıyorlar ama onlarda işin kurnazlığını başka türlü bulmuşlar.

    Okul Hastane ibadethane  yaptıran vergiden muhaf tutuluyor yani adam devlete 4 trilyon vergi vermesi gerekirken 1 trilyonuna Bunlardan birini yaptırıyor geri kalan 3 trilyon cebinde kalıyor bunları yaptırmaya teşvikmiş komediye bakarmısınız 
    Sen 4 trilyonu bu adamdan tahsil et o adam bir tane yapıyorsa sen 4 tane yap hadi 2 tane yap madem 

    Yada bu godomanların çoğu düzmeceden vakıflar yapar bütün ihtiyaçlarını bu vakıflarla sağlar bu vakıflarada devlet vergi muhafiyeti getirir ohhh miss yani yok dümenden  ihracat yaptım vergiden düş bir çoğuda hayali çıkıyor biliyorsunuz 

    Birde utanmadan sıkılmadan kendilerini haber yaptırırlar yok 1 trilyon vergi vermiş vergi rekortmeniymiş bilmemne a.k vereceksin tabi 10 trilyon kazanmışsın 1 trilyon vergini seve seve vereceksin asgari ücretli gelirine oranla senden belki daha fazla veriyor oranladığımızda neyin havasındasınız sen hayasız düzenbaz herifler. Az kazanan kazandığına oranla verdiği fazla vergiye göre asıl onlar haber yapılmalı vergi rekortmeni olarak gösterilmeliler bence


    Şimdi soruyorum asgari ücretle çalışan adamın günahı nedir ? bordrolu çalışan işçi emekli memurun günahı nedir ki devlet bu adamların ensesine çöküp çatır çatır vergisini bir güzel alıyor o zaman bıraksın bende kafama göre kendim ödeyeyim vergi değilmi vergi levhalılara kendi vergilerini kendileri tayin etme hakkı veriyorsun da bordrolulara neden bu hakkı tanımıyorsun ?
    ya da bu adamlardan niye vergi alıyorsun demek lazım asgari ücret sınırın zaten üç kuruş devletin belirlediği açlık ve yoksulluk sınırının bile altında standart belirtmişsin birde vergi alıyorsun yazıktır günahtır 


    Çözüm nedir?


    Devlet zaten vergi alamıyor bu adamlardan yada bilerek almak istemiyor mu orasını bilemem ama almak istiyor da alamıyorsa çözüm basit Diyecek ki kim Vergi kaçıran birini ihbar ederse kaçırmış olduğu vergi tahsil edildikten sonra Yarısını ihbar edene verilecek ihbarcının kimliği gizli tutualacak bakın o zaman adam değil komşusunu  babasını bile ihbar eder babasını.


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    yeni işletme aç , zarar göster kapat 

    vergi ödemezsin. :) 

    araba aldım , 1 araba da devlete aliyorum.

    100 tl fatura ödedim 50 tl si devlete...

    yollar delik dolu , her yer delik deşik elektrik desen bi rüzgarda kesiliyor.

    ayiptır.

     

    PanxeR tarafından 11/May/15 21:20 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    http://tahribat.com/Forum-Internet-Projeme-Dair-Sorularim-206397/ çok güzel bir projem var 6 aydır bu Allahsızlık yüzünden başlayamıyorum verrgi değil hırsızlık resmen

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Verdiğim vergiler bana yine geri dönse gam yemem amk. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Malesef toplaya bildiğinden affetmiyor. son vergi affı değilde 4-5 sene öncekinde . 15ıl önce ölmüş nineme vergi borcu çıkarmışlardı. hala söverim aklıma geldikçe.kadın cağızın  nüfuz cüzdanı dışında hiç bişeyi yoktu .

     

    samaccc tarafından 11/May/15 21:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek

    Koskoca sabah gazetesi 4 yıl boyunca zarar göstermiş, 2009 senesinde..

    Maliye bakanlığının mına koymak lazım aslında.

    Geçen gün haberlerde görmüştüm..

    Denetleme mekanizması eskiye göre daha iyi işlediğini çevremden biliyorum.

    Ama genel olarak hala birçok ülkeye göre bombok bir denetleme mekanizması var Türkiye'de.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LNAU
    LNAU's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Aralık/2008
    Erkek

    Nasıl bir mallıksa bizdeki mq 550 tane pezoyu gönderiyoruz meclise hükümeti kurduruyoruz. Sonrada abi gel bizi mik diyoruz mq :D

    Devlet dediğin sen ben aramızdan çıkarıp gönderiyoruz adam benden senden aldığının büyük çoğunluğunu lüksüne keyfine maaşına ayırıyor örtülü ödenekler ayakkabı kutuları filan geriye kalan cüzi miktarıda makarna un kömür ile göz boyuyorlar.

    Yani kimse alınmasın kendi kendimizi miktiriyoruz. :)

    Ben Bu saaten sonra oy filan kullanmam...


    Yakında Güncelenecektır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Bildiğim kadarıyla toplanan vergilerin büyük çoğunluğu düşük gelirliye kesilenlerden toplanıyor. Mal ve işletme sahipleri bir yolunu bulup bir şekilde işin içinden sıyrılmayı başarıyorlar. Bunda lobi faaliyetleri mi etkili yoksa sistemde mi açık var ya da ikisi birden mi işliyor bilmiyorum. Kimseye doğrudan bir eleştiri yapıp hedef göstermek niyetinde de değilim. Fakat bu ülkede futbol alanında dünyaların parası döndürülmesine rağmen hala daha yılda nerdeyse 1 milyon dolar alan oyuncular, teknik adamlar asgari ücretli gösteriliyor ona göre vergilendiriliyorlarsa kimse adaletten söz etmesin. Bazı ülkeler %40 %50 ye yakın vergiler alırken bizim ülkede bu oran yanılmıyorsam %10-20 civarlarında. Ki bu sadece bir örnek. Bunun gibi daha ne sektörler var.

    Mesela asgari ücret ödeyen adama 2 lira otobüs bileti ödetiyorlar. Memur, öğretmen yarısını veriyor hatta bazısı bedava gidip geliyor.

    Asgari ücretlinin harcama yaptığı yiyecek, giyecek ürünlerine ekstra vergi ekleniyor. Ama zenginin, para döndürenin, para sağlayanın iş yaptığı altında cüzi vergilendirme yapılıyor.

    Futbol takımları vergi borcunu fersah fersah kitliyor. Örneğin üç büyük takımımızdan birisinin borcunu tahsil etmek için takımın yarısını azat edebilirler fakat bir görüşmeyle bu borç silinebiliyor. Ama asgari ücretlinin 50 tl borcu çıktı mı ödemedi mi neyi var neyi yok hiç aksatmadan götürüyorlar.

    Herkes gücü yettiğine, kendi altında yer alana kitlemek derdinde. Devletlerin günümüzde özel sektörle göbekten bağlı olduğunu göz önüne alırsak elbette yaptırımı ona değil sana bana yapacak. Kapitalisti kızdırmak asgari ücretli 100000 kişiyi kızdırmaya benzemez. İsyan bastırılır, kapitalist alır başını giderse ceremesini fazlasıyla çekersin. 

    Austen tarafından 11/May/15 21:55 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Bana adaletli birsey göster ?


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    en çok koyanda emlak vergileri mtv sigorta primleri ve akaryakıttan alınan vergiler fln

    resmen ülkeden siktirolup gitme nedeni bunlar

    gerçe diğer ülkelerde başka abuk subuk vergiler var

    insanların gelirleri fazla değilki bu vergileri ödesinler amk

    aslında başka bir ulusun vatandaşlarını getirip türkiyede yaşatmak lazım bakalım bu vergilerle kaç gün dayanırlardı türkiyede

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam Zaten Senin Soyledigin Cozum Uygulamada Var Ama Yarisi degil Bilmem Neyin %10 nu Gibi Bir Miktar Tabi Bunu Belgelerle Ispatlaman Lazim Ispatlarsan Sikiti Yok O  Zamana Kadar Vermedigi Verginin dedigim Gibi Bir Kismini Ihbar Ucreti Olarak Veriyorlar Asil Sikinti Ispatlayamazsan Karsi Taraf Senin Ismini Istiyor Bunlarda Vermek Durumunda Bu Sefer Karsi Taraf Sana Dava Aciyor Tazminat Istiyor Oyuzden Saglam Belgelerin Olmasi Lazim


    Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
Toplam Hit: 3912 Toplam Mesaj: 33