Veri Arşivleme Ve Kategorizasyon Konusunda Yardım
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Yetmiyor. Google Picasa ile bunlara yüz tanıması yaptırıyorum ki sonra daha düzenli ve kişilere göre ayrılmış halde bulabileyim diye :)
Özellikle bu olayı sormaya geliyordum
-
Benim direkt hayatım karman çorman. Odam, yaşadığım ev, bilgisayardaki dosyalarım, kasa içerisindeki bağlantı kablolarına kadar düzensizlik düzeni hakim.
-
Bende de genel olarak durum böyle. Ama yazın boş gezenin boş kalfası olduğum için temmuz gibi hep bu işe girişiyorum. Oturup 2-3 gün boyunca kategorilere ayırıyorum dosyalarımı. Sonra sene boyu bunun meyvesini yiyorum. 1 sene kadar geçmeden dağılıyor zariten ortalık. Sonra tekrar düzenliyorum.
Gerçi Linux'a geçtiğimden beri pek dağınıklık yapmıyorum. Linux is best :D
-
Film ve Dizi işinde herşeyi arşivlemek istemiyorum.İzlediklerimi silsemde takip etmek istiyorum. Bu filmi izledim , şu dizide şu sezonda şu bölümde kaldım gibi bunların takibini yapabileceğimiz bir internet sitesi , uygulama bişeyler var mı ?
-
italyan bunu yazdı
Film ve Dizi işinde herşeyi arşivlemek istemiyorum.İzlediklerimi silsemde takip etmek istiyorum. Bu filmi izledim , şu dizide şu sezonda şu bölümde kaldım gibi bunların takibini yapabileceğimiz bir internet sitesi , uygulama bişeyler var mı ?
@NoktaliVirgul DuckieTV demiş gözümden kaçmış pardon.
italyan tarafından 05/Kas/18 19:59 tarihinde düzenlenmiştir -
italyan bunu yazdı
-
rahmandaburda bunu yazdı
Yeri gelmişken Ara bölümünde *.mp3 diye aratınca pc deki tüm mp3 ler aranıyor, *.mp4 diye aratınca tüm mp4 dosyaları aratılıyor.
Peki kısaca tüm video türleri ya da tüm ses dosyalarını aratmak için ne yapmak gerekir bilen var mı?
Yani öyle bir arama olsun ki
.avi .mp4 .flv gibi tüm video ya da .mp3 .acr gibi tüm ses dosyası türleri aransın.
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Hem Arkadaşa da yardımcı olmuş oluruz.
Windows XP'de tür seçilebiliyordu, o zaman hepsi geliyordu.
Şu an 8.1 kullanıyorum öyle bir seçenek yok malesef.
ama bir kere *.avi,*.mp4,*.mov,*.flv gibi arama yaparsan, gezgin penceresindeki arama bölümünde kalıyor olabilir. tekrar tekrar yazmazsın.
-
Bu konulara dikkatli biriyim. Zamanında çok veri kaybettiğim için ( aslında benim değil hdd nin suçu bozuldu ama ) herşeyü düzenleyip kategorilendirip saklıyorum.
öncelikle pc'm 256 gb ssd + 1 tb hdd + 1 tb harici hdd üzerine kurulu
bulut depolama olarak sınırsız depolamadan ötürü google photos u hem pc hem telefonda kullanıyorum.
PC nin 256 gb lık ssd kısmında hiç bir önemli dosya tutmuyorum oyunlar , programlar , tarayıcı vs vs hepsi ssd de.
Kaybetmek istemediğim veriler 1 TB lık hdd de.
Kaybetmek istemediğim verilerin foto ve video kısmını google a yedekliyorum ( aynı zamanda iphone dan da ) cihazımda hiç bir zaman video ve foto tutmam en geç her hafta yedeklemesini yapar cihazdan silerim. ( mobil cihaz için bu dediğim ) ki o an cihazımı kaybetsem bile herşeyim rehber foto video vs yedekli oluyor.
Film-Dizi-Önemli warez programlar-müzik vs. Bir klasörde tutuyorum fakat bunlardan çok çok önemli olanların harici 1 TB a yedeğini alıyorum.
zaten izlediğim bir çok şeyi izler izlemez silerim. yıl 2018 netflix var blutv var puhutv var torrent var arşivciliğe gerek yok her yerde hızlı internet var genel yapınız indir-izle-sil şeklinde olsun bu sayede gb larca gereksiz yer kaplayan büyük dosyalardan da kurtulmuş olursunuz.
Şu filmi indiriyim izlerim diye biriktirmeye başladığınızda bu sefer gene arşivcilik yapmış oluyorsunuz bir bakmışsınız 40 tane film indirmişsiniz fakat izleyecek vaktiniz yok gene keyfiniz kaçıyor çok çok önemli ise 5-10 film indirin hazırda dursun yada 1-2 sezon dizi fakat gerisini arşivlemeyin.
Şimdi gelelim google a bişi olursa napacağız a ? Dediğim gibi kendime ait tüm foto ve videoları google photos a yedekliyorum ama onada güvenmek olmaz , başına birşey gelir diye 2-3 ayda bir tüm yedekli arşivi indirip 1 TB lık hdd min içine ve pc deki hdd ye bişi olabilir diye harici hdd ye yedekliyorum.
Tarayıcı ve internet geçmişi alışkanlık konusu.
Kendim şahsi olarak chrome kullanmak ile birlikte , iş yeri veya misafirlik veya başka pc lerde uzun zaman geçireceksem senkrinzasyonu açık firefox hesabımı kullanıyorum bu sayede hem herşey elimin altında yani girmek istediğim siteler torrent veya kendi uğraştığım işler hemde istediğim an senkronizasyonu kapatıp o pc ile işimi bitirebiliyorum bu sayede verilerim başkasına da kalmamış oluyor.
Notlar linkler vs : evet buda benim için çok büyük dert oldu en başta , tarayıcıya çok fazla not almak istemediğim veya favorilere eklemek istemediğm ama not almak istediğim siteleri veya bilgileri not almak için hala masa üstüne 3 tane not defteri tutuyorum fakat bazen bu not defterlerini silebiliyorum veya mobil olarak erişmek isteyebiliyorum bu konuda önce '' Google keep ' 'uygulamasını kullanmya başladım , isterseniz direk google dan online adresle çalışıyor isterseniz de chrome uygulaması var masa üstüne ekliyorsunuz sanki pc de çalışan bir uygulama gibi basar basmaz açılıyor ve kullanımınıza amade oluyor tabiki eklediğiniz çıkardığınız herşey anında senkronize oluyor ve telefondan da giriş yapabiliyor herşeyi görüntüleyebiliyorsunuz bu sayede pc de not aldığım herşeye her an her yerden erişebiliyorum ammavelakin google keep mobil tarafta evernote kadar kullanışlı gelmedi bana bazen not ararken silebiliyorum veya eklerken zorlanabiliyorum android üzerinde böyle değildir belki ama ios da öyle oyüzden evernote da kullanıyorum orada kategorize ettim notlarımı örnek
Abonelikler
adıma olan tüm elektrik , su , internet , vs vs abonelik numaraları gibi şeyleri o başlıkta tutuyorum
diğer tarafta mesela güncel borç bilgilerimi tutuyorum
diğer tarafta başka şahsi bilgilerimi kimlik vs tutuyorum.
çok mutluyum böyle bir sistemi oturttuğum için hiç birşey aramıyorum direk buluyorum :)
-
NoktaliVirgul bunu yazdırahmandaburda bunu yazdı
Yeri gelmişken Ara bölümünde *.mp3 diye aratınca pc deki tüm mp3 ler aranıyor, *.mp4 diye aratınca tüm mp4 dosyaları aratılıyor.
Peki kısaca tüm video türleri ya da tüm ses dosyalarını aratmak için ne yapmak gerekir bilen var mı?
.avi .mp4 .flv gibi tüm video ya da .mp3 .acr gibi tüm ses dosyası türleri aransın.
ama bir kere *.avi,*.mp4,*.mov,*.flv gibi arama yaparsan, gezgin penceresindeki arama bölümünde kalıyor olabilir. tekrar tekrar yazmazsın.
https://www.voidtools.com/downloads/
windowsun aramasi eziyet, bunu kullanin.
everything de arama yaptiginizda file/export derseniz o anda ekrandaki sonuclari excele alabilirsiniz. sonrasinda bu excelle istediginiz yaparsin.
ben *.* aratarak once excele sonra mysql e aldim. sonrasinda boyutu birebir ayni olan dosyalari kontrol edip eger turleri de ayniysa birini birakip digerini sildim. boylece mukerrer dosyalardan kurtulmus oldum.
telefonu yedeklerken hep xiaomi diye klasor acarim, resim dosyalarinin yoluna bakip icinde xiaomi varsa telefondan gelmistir diyip bi yere toplattirdim.
boyle 1/2 kuralla daha filtreleyip harici diski baya duzenli hale getirdim haci, belki sen de yapabilirsin.
-
yolbulucu bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdırahmandaburda bunu yazdı
https://www.voidtools.com/downloads/
windowsun aramasi eziyet, bunu kullanin.
everything de arama yaptiginizda file/export derseniz o anda ekrandaki sonuclari excele alabilirsiniz. sonrasinda bu excelle istediginiz yaparsin.
ben *.* aratarak once excele sonra mysql e aldim. sonrasinda boyutu birebir ayni olan dosyalari kontrol edip eger turleri de ayniysa birini birakip digerini sildim. boylece mukerrer dosyalardan kurtulmus oldum.
telefonu yedeklerken hep xiaomi diye klasor acarim, resim dosyalarinin yoluna bakip icinde xiaomi varsa telefondan gelmistir diyip bi yere toplattirdim.
boyle 1/2 kuralla daha filtreleyip harici diski baya duzenli hale getirdim haci, belki sen de yapabilirsin.
teşekkürler uygulama da basit ve kullanışlı çok iş görür