folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Verilen Ağ Yolunda Ağ Sunucusu Yok..!

Verilen Ağ Yolunda Ağ Sunucusu Yok..!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

İnternet cafede 20 makinam var. Başlıktaki hatayı sadece ana makine veriyor. Zamanında generic host32 vs. gibisinden bir hata veriyodu. Sonra araştırdım portlar filan açıkmış SP3 yüklersek yada SP2 yükleyip yama varmış bitane o yamayı kurarsak düzelirmiş. Daha sonra generic host32 hatasını düzelttim ama şimdide bilgisayar başka makinelere bağlanmıyor başka makinelerde bu makineyi görmüyor. Ayrıca seside gitti bilgisayarın. Bilgisayar durup dururken windows klasik stile dönüyor. Bunun kaynağıda yine aynı tabiki. Format atıyorum, driverleri tamamen doğru şekilde kuruyorum. Her zaman format atıp normal bir şekilde yapıp, çalıştırdığım bilgisayar şimdi çalışmıyor, şuan zıvanada çıkmış durumda. AKINSOFT makineleri açıp kapatıyor ancak ağdan tamamen kopmuş durumdayım. Modemi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar yapılandırdım ancak yine aynı. Varmı bu  durum hakkında bir bilgisi olan ???Bi yardım edcek olun gözünüzü seveyim..yada buzdolabı varsa verin gideyim :D

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    makinalarinda virus olmadigin emin ol.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Martech bunu yazdı:
    -----------------------------
    makinalarinda virus olmadigin emin ol.

hocam 1.5 yıldır aynı sistemi kullanıyorum. Deep frezeleride hiç bugüne kadar pasif edilmedi. Virüs yok. Ayrıca tüm makineler kapalıykende aynı durum söz konusu

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    hocam senin diger makinalar bu makinayi gormuyor dedigin nedir? paylasim i falanmi goremiyorlar?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

En basta hocam bu makine senin router'a ping atabiliyormu(adsl modem) .

Bu sorunlu makine diger bilgisayarlara ping atabiliyormu ?

Bu makine kendi kendine ping atabiliyormu ? (ping makinenin ip adresi)

Bu makine loopback ping atabiliyormu ? (ping 127.0.0.1) ?

Bunlari dene herseyden once.

Sonra... 

Haci agindaki sistemleri Workgroup yapisiylami yoksa Active Directory yapisiylami yonetiyorsun.Sorun cikaran makinedeki workgroup veya domain alanlarini bi kontrol et. Ek olarakta DNS ve DHCP server kullaniyormusun ? Kullaniyorsan sorun cikaran makinedeki varsayilan ag gecidi ve dns icin dns1 alanlarini kontrol edebilirsin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

internet kafeni geçici bir süreliğine kapat ve şu adımları dene

ilk önce bütün bilgisayarlarına aynı windows cd si ile windows kur. Çünkü birine değişik öbürüne değişik windows kurarsan pack sürümü çakışabilir

tüm ağ bağlantılarını yeniden yapılandır. Modemini ve Router portlarını tekrar kontrol et Akınsoft programını tekrar hepsine yükle ağda herhangi bir

virüs olmadığından iyice emin ol. Bütün ethernet kablolarının çalıştığından ve IP adresi atadığından emin ol IP çakışması da olabilir

bütün IP leri otomatik olarak ata. Dediğim gibi bütün bilgisayarların windowsu mümkün olduğu kadar aynı cd ile kurulmuş olsun aynı sürüm olsun

mesela biri windows xp pack-2 ise diğeri pack-3 olmasın. yoksa sorun çıkarabilir. Bütün bu işlemler bittikten sonra bütün bilgisayarların ağ bağlantısını

yapılandır kapsamlı bir virüs taraması yap sorun büyük ihtimal düzelecektir kolay gelsin.

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

En basta hocam bu makine senin router'a ping atabiliyormu(adsl modem) .

Bu sorunlu makine diger bilgisayarlara ping atabiliyormu ?

Bu makine kendi kendine ping atabiliyormu ? (ping makinenin ip adresi)

Bu makine loopback ping atabiliyormu ? (ping 127.0.0.1) ?

Bunlari dene herseyden once.

Sonra... 

Haci agindaki sistemleri Workgroup yapisiylami yoksa Active Directory yapisiylami yonetiyorsun.Sorun cikaran makinedeki workgroup veya domain alanlarini bi kontrol et. Ek olarakta DNS ve DHCP server kullaniyormusun ? Kullaniyorsan sorun cikaran makinedeki varsayilan ag gecidi ve dns icin dns1 alanlarini kontrol edebilirsin.

hocam alayına ping atabiliyorum. DNS ve DHCP yok.Kendi makinemde dahil hepsi workgroup. Ya zaten her zaman böyle çalıştı bu int. cafe. Herşey her zamanki gibiydi ama birden oldu. Şİmdi switchi değiştirdim sorun halloldu ancak aklıma takılan şey şu oldu; switch bozuksa diğer makineler nasıl oluyorda birbiriyleriyle bağlantılıydı, neden sadece anamakineye giremiyodular ve anamakine diğerlerine giremiyodu. Anlamadım orasını :S Virüs filanda yoqtu tertemizdi ya :S

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Peki switch'in o portunda sorun olabilir mi ?

Switch'in markasi ne ? Konfigre edilebilir gelismis bi switch mi ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

Peki switch'in o portunda sorun olabilir mi ?

Switch'in markasi ne ? Konfigre edilebilir gelismis bi switch mi ?

hocam bir ara düzelmişti dedim ya. Değiştiriyorum yine aynısını yaptı. Hiçbirşey yokken birden tema windows klasik sitil oldu tekrar mavi stil oldu ve yine aynı hata. Bunu ben taaaa aq ortasına koyayım verem kanser etti beni olmuyo ya. Üstelik seste gitti yüklüyorum yapılandırıyorum seste çıkmıyo. Offf kafayı yiyecem ya :W:WW

switch bildiin sıradan port girişleri olan ve ışıkları yanan switchden hocam.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    bluemoon hocanın dediklerinide ele aldım. aynı

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    ha bu arada switch i değiştirdim düzeldi. sonra tekrar aynısı oldu. Yani şuan yeni switch takılı ama yine aynı sorun var

Toplam Hit: 2343 Toplam Mesaj: 15