folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Veritabanına Girilen Link Güvenliği ?

Veritabanına Girilen Link Güvenliği ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    merhaba arkadaşlar veritabanına link giriyorum listeliyorum düzenliyorum siliyorum karakter sınırlama mantığı ile çalışıyor site eklerken bütün karakterleri kontrol ediyor ve dizideki karakter haricinde karakter varsa eklenemez/düzenlenemez diye hata veriyor fakat bildiğiniz gibi linklerde özel karakterlerde var benim sorunum ziyaretçi link kaydettiği zaman o karakterleri açmam gerekiyor mecburen mesela = & , ? / : gibi karakterler linklerde olabiliyor bunları mecbur diziyede eklemem gerekiyor fakat açarsam bu karakter girişlerini sql enjeksiyon tehlikesi veya güvenlik açığı olurmu acaba ? replace etmek kolay fakat bu seferde linke tıklandığında & karakterini replace edersem link yanlış olup çalışmaz nasıl bir yöntem önerirsiniz acaba ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

link eklemeyi stored procedure haline getir

spler yapı itibari ile sql injection yemez ;)

veritabanı mssql dimi?

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    stored procedure kullanabilirsin(bunu herşeyde öneriyorum :P ) çünkü sp içinde sadece select ifadelerini çalıştır yada şu kolon için işlem yap diye sınırlamalar belirtebilirsin.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

buzulum sana en kral çözümü söliyim

diyelim url var elinde 

mesela

http://www.bubuzulu.com/asmalımı?kesmelimi=neyapmalı

sana göre en kral amele çözümü yazıyorum :D

<input type="text" name="site" size="45"> / <input type="text" name="slashsonu" size="45"> ? <input type="text" name="sorudevam" size="45"> = <input type="text" name="esittir" size="45">

al hocam :D istediğini yap :D:D tam sans göre :D:D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    stored procedure nedir ya?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    sql server'da sql işlemlerini stored procedure olarak tanımlarsın, programında o sql işlemlerini sen yapmazsın sql server'a yaptırırsın..

Güvenlik için ya da performans için kullanılıyo, işime yarayana kadar ben de bilmiyodum ne zamanki ihtiyaç duydum o zaman kullandım :D kullanmıyosan boşver
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    yok veritabanı acces :D fox one la öyle bir sürü input eklersen ayvayı yeriz :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    0 zaman bi fonksiyon yaz hoca & gibi karakterleri dbye kaydederken sayıya çevir mesela & bunu 352 ye cevir dbden okurkende tekrar eski karakterlere çevir phpde stripslashes addslashes diye bişey var hatta bu işllemi yapan denemeye değer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Arlong bunu yazdı:
    -----------------------------
    0 zaman bi fonksiyon yaz hoca & gibi karakterleri dbye kaydederken sayıya çevir mesela & bunu 352 ye cevir dbden okurkende tekrar eski karakterlere çevir phpde stripslashes addslashes diye bişey var hatta bu işllemi yapan denemeye değer
    peki link içersinde sayı varsa?O zaman işler karışır Accesste Stored Query's de kullanılabilir ama en mantıklısı MsSQL için kullanımıdır.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    Arlong bunu yazdı:
    peki link içersinde sayı varsa?O zaman işler karışır Accesste Stored Query's de kullanılabilir ama en mantıklısı MsSQL için kullanımıdır.

¤ ª ¨

hocam o zaman yukarıdaki gibi charmap karakterleriyle replace etsin, nasılsa bi linkte kullanılamaz bunlar..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    Arlong bunu yazdı:

büyüksün baba sen nediyosan odur!

Toplam Hit: 2190 Toplam Mesaj: 21