Veritabanına Girilen Link Güvenliği ?
-
merhaba arkadaşlar veritabanına link giriyorum listeliyorum düzenliyorum siliyorum karakter sınırlama mantığı ile çalışıyor site eklerken bütün karakterleri kontrol ediyor ve dizideki karakter haricinde karakter varsa eklenemez/düzenlenemez diye hata veriyor fakat bildiğiniz gibi linklerde özel karakterlerde var benim sorunum ziyaretçi link kaydettiği zaman o karakterleri açmam gerekiyor mecburen mesela = & , ? / : gibi karakterler linklerde olabiliyor bunları mecbur diziyede eklemem gerekiyor fakat açarsam bu karakter girişlerini sql enjeksiyon tehlikesi veya güvenlik açığı olurmu acaba ? replace etmek kolay fakat bu seferde linke tıklandığında & karakterini replace edersem link yanlış olup çalışmaz nasıl bir yöntem önerirsiniz acaba ?
-
link eklemeyi stored procedure haline getir
spler yapı itibari ile sql injection yemez ;)
veritabanı mssql dimi?
-
stored procedure kullanabilirsin(bunu herşeyde öneriyorum :P ) çünkü sp içinde sadece select ifadelerini çalıştır yada şu kolon için işlem yap diye sınırlamalar belirtebilirsin.
-
buzulum sana en kral çözümü söliyim
diyelim url var elinde
mesela
http://www.bubuzulu.com/asmalımı?kesmelimi=neyapmalı
sana göre en kral amele çözümü yazıyorum :D
<input type="text" name="site" size="45"> / <input type="text" name="slashsonu" size="45"> ? <input type="text" name="sorudevam" size="45"> = <input type="text" name="esittir" size="45">
al hocam :D istediğini yap :D:D tam sans göre :D:D
-
stored procedure nedir ya?
-
sql server'da sql işlemlerini stored procedure olarak tanımlarsın, programında o sql işlemlerini sen yapmazsın sql server'a yaptırırsın..
Güvenlik için ya da performans için kullanılıyo, işime yarayana kadar ben de bilmiyodum ne zamanki ihtiyaç duydum o zaman kullandım :D kullanmıyosan boşver -
yok veritabanı acces :D fox one la öyle bir sürü input eklersen ayvayı yeriz :D
-
0 zaman bi fonksiyon yaz hoca & gibi karakterleri dbye kaydederken sayıya çevir mesela & bunu 352 ye cevir dbden okurkende tekrar eski karakterlere çevir phpde stripslashes addslashes diye bişey var hatta bu işllemi yapan denemeye değer
-
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------
0 zaman bi fonksiyon yaz hoca & gibi karakterleri dbye kaydederken sayıya çevir mesela & bunu 352 ye cevir dbden okurkende tekrar eski karakterlere çevir phpde stripslashes addslashes diye bişey var hatta bu işllemi yapan denemeye değer
peki link içersinde sayı varsa?O zaman işler karışır Accesste Stored Query's de kullanılabilir ama en mantıklısı MsSQL için kullanımıdır. -
sandman bunu yazdı:
Arlong bunu yazdı:
peki link içersinde sayı varsa?O zaman işler karışır Accesste Stored Query's de kullanılabilir ama en mantıklısı MsSQL için kullanımıdır.
-----------------------------¤ ª ¨
hocam o zaman yukarıdaki gibi charmap karakterleriyle replace etsin, nasılsa bi linkte kullanılamaz bunlar..
-
sandman bunu yazdı:
Arlong bunu yazdı:
peki link içersinde sayı varsa?O zaman işler karışır Accesste Stored Query's de kullanılabilir ama en mantıklısı MsSQL için kullanımıdır.
-----------------------------büyüksün baba sen nediyosan odur!