Vestel Flora Enerji Tasarrufu
-
Klima uzmanlarina ufak bir sorum var. Kilimanin kumandasinda enerji tasarrufu modu var. Ama bana cevremdekiler nem alma modunda daha az yaktığını soyledi. Bu iki modu denedim, ikiside gayet yeterli sogutuyor. Bir fark göremedim. Hangisi daha cok enerji tasarrufu saglar hacilar ?
Klima bunun wifi siz olanı, eskisi sanırım;
https://www.vestel.com.tr/vestel-flora-doga-interver-242-24000-btu-wifi-klima-p-1140
-
ikisinde de 2 şer saat çalıştırıp sayaçtan bakıcan
-
yolbulucu bunu yazdı
Mantıklı hocam eyvallah :)
-
yolbulucu bunu yazdı
tek cümle ile konu bitti amk
-
DJ_Alper bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Adam king (:
-
Megalados bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Adam king (:
king adam, kral adamdır
-kızılderili atasözü
-
Ben daha çok sonucu merak ediyorum. Buraya yazarsın artık hangisi daha az elektrik harcıyor diye.
-
nema alma modunda klima peteklerde terleme yaparak içerideki nemi su olarak toplamaya çalışır.
bunu yapmak için fanı az çalıştırıp iç petekleri buz gibi yapar ve sonra soğutmayı durdurup nemin damla şeklinde peteklerde toplanmasını bekler.
durum böyle olunca sürekli açlışma durma gibi durum olur ve enerji tasarrufu sağlanmaz. sadece fan enerji tasarrufu modundaki gibi yavaş çalıştığı için ayynı etkiyi görürsün.
enerji tassarufu modunda ise klima yüksek inişler çıkışlar yapmadan içerideki havayı dengede tutmaya çalışır. asla tam gaza basmaz.
buda doğru düzgün stabil ekonomik bir soğutmya yaptığı anlamına gelir.
ek olarak : son çıkan r32 li klimaların hepsi zaten ekonomik oldukları için çoğunda eco butonu bulunmaz.
sen klimanın canını bie çıkarsan klima en ekonomik şekilde içeriyi dengede tutmaya çalışır.
edit 2: benim klimada eco butonu yok mesela.
bunlar yerine i-fell ve silent modları var.
silent sessiz mod ecodan daha ekonomik. klima yok gibi ama içeri buz gibi. fan minimumda çalışıyor dış motor en düşükte çalışıyor. bu modu kullanmak için önce içerinin belirli sıcaklığa inemi lazım. sonrasını kendi idare ediyor.
i-fell ise kumandayı nereye koyarsan kumanda sıcaklığına göre içeriyi dengeliyor. ayarladığın dereceye değilde içerinin kumandadaki gerçek sıcaklığına göre ayar çekiyor.
kumandayı termometre olarak ta kullanmış oluyorsun
zalimadam tarafından 29/Tem/22 08:44 tarihinde düzenlenmiştir -
yolbulucu bunu yazdıMegalados bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Adam king (:
king adam, kral adamdır
-kızılderili atasözü
bu benim aklıma nasıl gelmedi aq
-diğer bir kızılderili atasözü
-
zalimadam bunu yazdı
nema alma modunda klima peteklerde terleme yaparak içerideki nemi su olarak toplamaya çalışır.
bunu yapmak için fanı az çalıştırıp iç petekleri buz gibi yapar ve sonra soğutmayı durdurup nemin damla şeklinde peteklerde toplanmasını bekler.
durum böyle olunca sürekli açlışma durma gibi durum olur ve enerji tasarrufu sağlanmaz. sadece fan enerji tasarrufu modundaki gibi yavaş çalıştığı için ayynı etkiyi görürsün.
enerji tassarufu modunda ise klima yüksek inişler çıkışlar yapmadan içerideki havayı dengede tutmaya çalışır. asla tam gaza basmaz.
ek olarak : son çıkan r32 li klimaların hepsi zaten ekonomik oldukları için çoğunda eco butonu bulunmaz.
sen klimanın canını bie çıkarsan klima en ekonomik şekilde içeriyi dengede tutmaya çalışır.
silent sessiz mod ecodan daha ekonomik. klima yok gibi ama içeri buz gibi. fan minimumda çalışıyor dış motor en düşükte çalışıyor. bu modu kullanmak için önce içerinin belirli sıcaklığa inemi lazım. sonrasını kendi idare ediyor.
i-fell ise kumandayı nereye koyarsan kumanda sıcaklığına göre içeriyi dengeliyor. ayarladığın dereceye değilde içerinin kumandadaki gerçek sıcaklığına göre ayar çekiyor.
Arkadaş net şekilde anlatmış. Katılmadığım tek nokta kompresör (dış ünite) var gücüyle çalşacağı için normal modla arasındaki farkı fan farkıyla enerji farkını bence kapatamaz. Nem almada daha fazla enerji harcar. Arkadasın diğer söyledikleri s %100 doğru.
Edit: Burada yaşadığın şehirde çok önemli.
cyrpt tarafından 29/Tem/22 11:39 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdı
Nem modunda klimanin durduğunu hic görmedim. Hep sabit hava veriyor. klima nem modunda fan hızını ayarlamama da izin vermiyor. Kendi ayarliyor. Orta hizda sabit üflüyor diyebilirim.
Enerji taaarrufu modunda ise fan hızını ben ayarlayabiliyorum. En düşükte çalıştırabiliyorum.
Evde nem ölçer var. Her iki moddada nem azalıyor ve yeterli soğutma yapıyor.
Ben sağlıklı sayaç testi yapamadım malesef. Evde sürekli açılıp kapanan yüksek enerji tüketen cihazlar var.