Vestel Flora Enerji Tasarrufu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

Klima uzmanlarina ufak bir sorum var. Kilimanin kumandasinda enerji tasarrufu modu var. Ama bana cevremdekiler nem alma modunda daha az yaktığını soyledi. Bu iki modu denedim, ikiside gayet yeterli sogutuyor. Bir fark göremedim. Hangisi daha cok enerji tasarrufu saglar hacilar ? 

Klima bunun wifi siz olanı, eskisi sanırım;

https://www.vestel.com.tr/vestel-flora-doga-interver-242-24000-btu-wifi-klima-p-1140

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ikisinde de 2 şer saat çalıştırıp sayaçtan bakıcan

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

Mantıklı hocam eyvallah :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

tek cümle ile konu bitti amk

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

Adam king (:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Megalados bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

Adam king (:

king adam, kral adamdır

-kızılderili atasözü

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek

Ben daha çok sonucu merak ediyorum. Buraya yazarsın artık hangisi daha az elektrik harcıyor diye.

İmza mı? O da ne demek?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

nema alma modunda klima peteklerde terleme yaparak içerideki nemi su olarak toplamaya çalışır.

bunu yapmak için fanı az çalıştırıp iç petekleri buz gibi yapar ve sonra soğutmayı durdurup nemin damla şeklinde peteklerde toplanmasını bekler.

durum böyle olunca sürekli açlışma durma gibi durum olur ve enerji tasarrufu sağlanmaz. sadece fan enerji tasarrufu modundaki gibi yavaş çalıştığı için ayynı etkiyi görürsün.

enerji tassarufu modunda ise klima yüksek inişler çıkışlar yapmadan içerideki havayı dengede tutmaya çalışır. asla tam gaza basmaz.

buda doğru düzgün stabil ekonomik bir soğutmya yaptığı anlamına gelir.

ek olarak : son çıkan r32 li klimaların hepsi zaten ekonomik oldukları için çoğunda eco butonu bulunmaz. 

sen klimanın canını bie çıkarsan klima en ekonomik şekilde içeriyi dengede tutmaya çalışır. 

edit 2: benim klimada eco butonu yok mesela.

bunlar yerine i-fell  ve silent modları var.

silent sessiz mod ecodan daha ekonomik. klima yok gibi ama içeri buz gibi. fan minimumda çalışıyor dış motor en düşükte çalışıyor. bu modu kullanmak için önce içerinin belirli sıcaklığa inemi lazım. sonrasını kendi idare ediyor.

i-fell ise kumandayı nereye koyarsan  kumanda sıcaklığına göre içeriyi dengeliyor. ayarladığın dereceye değilde içerinin kumandadaki gerçek sıcaklığına göre ayar çekiyor.

kumandayı termometre olarak ta kullanmış oluyorsun

zalimadam tarafından 29/Tem/22 08:44 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Megalados bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

Adam king (:

king adam, kral adamdır

-kızılderili atasözü

bu benim aklıma nasıl gelmedi aq

-diğer bir kızılderili atasözü

Cigu bigule :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

nema alma modunda klima peteklerde terleme yaparak içerideki nemi su olarak toplamaya çalışır.

bunu yapmak için fanı az çalıştırıp iç petekleri buz gibi yapar ve sonra soğutmayı durdurup nemin damla şeklinde peteklerde toplanmasını bekler.

durum böyle olunca sürekli açlışma durma gibi durum olur ve enerji tasarrufu sağlanmaz. sadece fan enerji tasarrufu modundaki gibi yavaş çalıştığı için ayynı etkiyi görürsün.

enerji tassarufu modunda ise klima yüksek inişler çıkışlar yapmadan içerideki havayı dengede tutmaya çalışır. asla tam gaza basmaz.

ek olarak : son çıkan r32 li klimaların hepsi zaten ekonomik oldukları için çoğunda eco butonu bulunmaz. 

sen klimanın canını bie çıkarsan klima en ekonomik şekilde içeriyi dengede tutmaya çalışır. 

silent sessiz mod ecodan daha ekonomik. klima yok gibi ama içeri buz gibi. fan minimumda çalışıyor dış motor en düşükte çalışıyor. bu modu kullanmak için önce içerinin belirli sıcaklığa inemi lazım. sonrasını kendi idare ediyor.

i-fell ise kumandayı nereye koyarsan  kumanda sıcaklığına göre içeriyi dengeliyor. ayarladığın dereceye değilde içerinin kumandadaki gerçek sıcaklığına göre ayar çekiyor.

Arkadaş net şekilde anlatmış. Katılmadığım tek nokta kompresör (dış ünite) var gücüyle çalşacağı için normal modla arasındaki farkı fan farkıyla enerji farkını bence kapatamaz. Nem almada daha fazla enerji harcar. Arkadasın diğer söyledikleri s %100 doğru.

Edit: Burada yaşadığın şehirde çok önemli.

cyrpt tarafından 29/Tem/22 11:39 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

Nem modunda klimanin durduğunu hic görmedim. Hep sabit hava veriyor. klima nem modunda fan hızını ayarlamama da izin vermiyor. Kendi ayarliyor. Orta hizda sabit üflüyor diyebilirim. 

Enerji taaarrufu modunda ise fan hızını ben ayarlayabiliyorum. En düşükte çalıştırabiliyorum.

Evde nem ölçer var. Her iki moddada nem azalıyor ve yeterli soğutma yapıyor.

Ben sağlıklı sayaç testi yapamadım malesef. Evde sürekli açılıp kapanan yüksek enerji tüketen cihazlar var. 

Toplam Hit: 1807 Toplam Mesaj: 16
nem alma ekonomik