Vestel Flora Enerji Tasarrufu
-
Nem almayı bugüne kadar hiç kullanmadım. Faydalı bişey midir?
-
zalimadam bunu yazdı
nema alma modunda klima peteklerde terleme yaparak içerideki nemi su olarak toplamaya çalışır.
bunu yapmak için fanı az çalıştırıp iç petekleri buz gibi yapar ve sonra soğutmayı durdurup nemin damla şeklinde peteklerde toplanmasını bekler.
durum böyle olunca sürekli açlışma durma gibi durum olur ve enerji tasarrufu sağlanmaz. sadece fan enerji tasarrufu modundaki gibi yavaş çalıştığı için ayynı etkiyi görürsün.
enerji tassarufu modunda ise klima yüksek inişler çıkışlar yapmadan içerideki havayı dengede tutmaya çalışır. asla tam gaza basmaz.
buda doğru düzgün stabil ekonomik bir soğutmya yaptığı anlamına gelir.
ek olarak : son çıkan r32 li klimaların hepsi zaten ekonomik oldukları için çoğunda eco butonu bulunmaz.
sen klimanın canını bie çıkarsan klima en ekonomik şekilde içeriyi dengede tutmaya çalışır.
edit 2: benim klimada eco butonu yok mesela.
bunlar yerine i-fell ve silent modları var.
silent sessiz mod ecodan daha ekonomik. klima yok gibi ama içeri buz gibi. fan minimumda çalışıyor dış motor en düşükte çalışıyor. bu modu kullanmak için önce içerinin belirli sıcaklığa inemi lazım. sonrasını kendi idare ediyor.
i-fell ise kumandayı nereye koyarsan kumanda sıcaklığına göre içeriyi dengeliyor. ayarladığın dereceye değilde içerinin kumandadaki gerçek sıcaklığına göre ayar çekiyor.
kumandayı termometre olarak ta kullanmış oluyorsun
En teknik açıklama bu.evaporatör üzerinde ki buz,sıvı,veya katı oluşumları de-frost olayı ile temizleme işlemini açıklayıcı şekilde anlatmış orada evaporatör kondenser de sıvı veya buharlaşan gaz evaporatöre iletildiğin de ortamda ki ısıyı emerken fan ile ortama evaporatörden soğuk hava yı ortamınız da hissedersiniz.konu evaporatör fanın bir kaç üç beş dakika çalışıp çalışmaması olmamalı.kompresör herşey motor ile başlar devam eder.kompresörün iyisi ısıya duyarlı devir aralığın da çalışan ve en az yakan ve evladiyelik bozulmayanı geçerlidir.konu daha az elektrik tüketimi konusun da kompresörün çalışma durumunu ele almak ilk nokta olsun elbette fan da tüketim yapıyor ama kompresör herşey.günümüz de ve eskiden de en sağlam cihazlar Japonya markalı cihazlardan 20 -25 yıl rahat çalışırlar ki bu ekonomik ötesidir.
weskeyy tarafından 29/Tem/22 22:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Biz iki oda biri büyük bir de kordidora veriyoz klimayi. Arkadasin dediği i-fell i (bende hisset modu) kullanalim mi peki ? Tüketime etkisi olur mu ?
-
i-fell şöyle çalışıyor. klima normalde ortam ısısını klima üzerindeki sensörden anlıyor.
i-fell de ise klima oda ısısını kumanda üzerinden alıyor.
bana i fell biraz fazla yaktırır çünkü klima kumandanın bulunduğu bölgeyi istenilen ısıya düşürmek için daha uzun süre soğutma yapıyor.
bu özellik aslında odası uzun olan yerler için avantajlı.
normal kare evlerde pek iş yapmaz.
odan uzun yada L şeklinde bir yer ise klimaya diyorsun ifell yani ben yandım benim bölgeyi soğutana kadar bas gaza biraz.
kendi üzerindeki sensörü boşver kumandadaki sıcaklığa bakarak yüklen biraz yanıyorum burada.
en iyisi sessiz mod. oda istenilen sıcaklığa ulaştığında sessiz moda alıyorum dış motor en düşük konuma geliyor aşırı yavaşlıyor mis gibi.
ses yok tüketim az içeri serin yayla gibi.
-
En tasarruflusu hiç çalıştırmamak, camı pencereyi açmak?