folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Vestel, Otomobil İşine Giriyor

Vestel, Otomobil İşine Giriyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=EcphajNxKmg

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

Sağlam kafada olaya geniş açıdan bakmak lazım bence. Her bokumuz ithal. Sokaktaki tüm arabalar ithal ve hâl böyle olunca bağımlılık hat safhada. Şimdi nasıl üretirler, nerden getirirler ya da montajı burada yapıp yerli ayağına mı yatarlar orası ayrı mesele de, şu yerli otomobil mevzuuna bence tez zamanda el atılmalı.

Sağlam kafayla olaya baksaydın metalurji ve kimyada gelişmemiz gerektiğini söylerdin. Kaliteli plastik, metal, çelik ve cam geliştirmenin yolu budur ve bu iş onlarca yıl alır; süper milli bir iradeyle binlerce insanı bir araya getirsen bu iş olabilir başka türlü mümkün değil; parçaları ve malzemeyi dışarıdan alıp birleştirmekle milli olunmuyor, vestelin telefonu da milli falan değil.

Amacınız mantıklı tartışmak değil ki, ona buna nasıl laf yetiştiririmin derdine düşmüş herkes. Yok yani ben kalkıp da aksi bir şey mi yazmışım diye yazdığımı bir daha okudum. Her şeyin ithal olduğunu ve yanlış bir şey olduğunu yazıp, Vestel üretmelidir demeden olayın bir an önce çözülmesi gerektiğini söylemişim. Yani ilgili altyapıların da hazırlanması bu bağlamda dediklerimin kapsamında. Aksini söylememişim. Dediğim gibi amacınız üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmek olduğu için kim ne söylerse acaba nasıl laf atarım, aman şuna nasıl laf söylerimin derdine düşmüşsünüz. 

İkincisi siz zaten böyle kendinizi itin götüne sokarak zaten bir şey olamazsınız. buzdolabı üreten nasıl araba yapar ya diyen çıkmış. Ulen samsung kepçeden tut, savaş tankına oradan da tut telefona çamaşır makinesine kadar her şey üretiyor. sen şimdi ha deyince onun gibi olamazsın ama çalışarak her şey olur ama sizin gibi aman efendim çok zaman alır, bizden adam çıkmaz düşüncelerini barındırırsan zaten bizden olacağı varsa da bi bok olmaz.

Caliber tarafından 26/Ağu/15 13:53 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    samato bunu yazdı

Araba yapmak oyle zor bisey degil . Vay efendin bole yapamazlar oyle yapamazlara yatmasin kimse.

Bana da öyle geliyor, klasik bir BMW 320d' den ÖTV, KDV vergilerini çıkınca 40 bin lira gibi bir rakam kalıyor.

Buna Borusan' ın eklediği kar marjı, gümrükten geçerkenki vergileri de falan çıkarılınca 20 bin liraya falan BMW' nin ürettiğini düşünüyorum.

Belki daha aza.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Yerli araba üretmeye gerek yk bence, yaptığın arabayı ihraç edemeyeceksin iç piyasa ihtiyacı için de böyle bir olaya girişilmez. Zaten mantıklı bir yatırım olsaydı özel sektör yapardı, iktidarın 'milli' fantezileri ile halkın duyguları ile oynamasını doğru bulmuyorum. Yerli araba illa olacaksa sıfırdan olmaz alırsın bir markayı, tasarımlarını, patentlerini,  üretim tesislerini ülkeye kaydırırsın. Hem daha az maliyetli olur hem de marka değeri olur. SAAB zor durumdaydı bir ara, böyle bir marka alınıp yerlileştirilebilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Kullanmak zorunda kalacağımız marka olacak.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

skmediğimiz bi leylek kalmıştı zaten..

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Mercedes'in ön tamponunu gövdeye bağlayan sac parçanın somununu yerine kaynatan makineyi 6 basamaklı euroya yapmıştık.

1 milyona iyi iş çıkartmışlar.

Helal olsun amk adamlara :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

07:45 dikkat :)

avrupanın en büyüğü elin gavuru kıymetini biliyor

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    bu ülkede bu şartlarda araç üretimi yerli imkanlar ile İMKANSIZ.. Not: Araçlar 4 tekerden ibaret değildir.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı
    bu ülkede bu şartlarda araç üretimi yerli imkanlar ile İMKANSIZ.. Not: Araçlar 4 tekerden ibaret değildir.

Alakası bile yok, sektörün içinden biri olarak diyorum ki, zaten arabanın her parçası yapılıyor bu ülkede!

Motoru da mevzu değil, almanın yaptığı %35 verimle çalışıyor, seninki de %30'la çalışır o kadar yani.

Yaptıktan sonra kimseye satamazsın, yatırım maliyetleri kurtarmaz.

Fizibil değil.. Olay bu.

Yaptığın arabayı satabilmen için gücünün olması gerekir siyasette.

Bak İran'a , yapıyorlar kendi arabalarını.

Toplam Hit: 4924 Toplam Mesaj: 36
venüs vestel anüs yabancı markalara zam