Vestel, Otomobil İşine Giriyor
-
çakal bu vestel 1 milyar dolar yatırım yapacakmış olm ben size 100 mülyon liraya hepsini toplarım sen 900 mülyon milyar dolar sen bu parayı ne yaptın
tabii içten yanmalı motorlarla uğraşamıyorlar elektrikli araba üretecez... olum diyorum bak 100 mülyona çıkartıyım size bu işi...
sadede gelirsek 1 milyar dolar yatırım hikaye emin çapanın konuşmasında dinlemiştim adamlar 500 milyon dolara mekik tasarladı siz nabıyonuz yerçekimi var bataryanız var sabit ivmelenmeniz var elektrikte ne yakacağınız belli siz ulan ne yapıyorsunuz elektrikli mekik falan yapıcanızda bizmi yanlış anladık...
bak, suyla çalışan deseydiler bu sefer saygı duyardım ama gene mıknatısları koyup elektriği vereceksiniz belli
neyse canım lisans mezunu holdinglerin yapmadığını ilkokul mezunu bir teknoloji şirketi yapıyor bunada şükür ne diyim, çokta karamsar olmamak lazım birilerine istihtam sağlar inşallah
-
Kaan bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıbu ülkede bu şartlarda araç üretimi yerli imkanlar ile İMKANSIZ.. Not: Araçlar 4 tekerden ibaret değildir.
Alakası bile yok, sektörün içinden biri olarak diyorum ki, zaten arabanın her parçası yapılıyor bu ülkede!
Motoru da mevzu değil, almanın yaptığı %35 verimle çalışıyor, seninki de %30'la çalışır o kadar yani.
Yaptıktan sonra kimseye satamazsın, yatırım maliyetleri kurtarmaz.
Fizibil değil.. Olay bu.
Yaptığın arabayı satabilmen için gücünün olması gerekir siyasette.
Bak İran'a , yapıyorlar kendi arabalarını.
Bende işin icindeyim ama. Daha bosch , denso , continental dan baska Enjektor ve pompa ureten gormedim.. Motor kontrol ve airbag sistemlerine girmiyorum bile... Harddisk. Bord ram islemci uretmeye benziyor.
-
THT2005 bunu yazdıKaan bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıbu ülkede bu şartlarda araç üretimi yerli imkanlar ile İMKANSIZ.. Not: Araçlar 4 tekerden ibaret değildir.
Alakası bile yok, sektörün içinden biri olarak diyorum ki, zaten arabanın her parçası yapılıyor bu ülkede!
Motoru da mevzu değil, almanın yaptığı %35 verimle çalışıyor, seninki de %30'la çalışır o kadar yani.
Yaptıktan sonra kimseye satamazsın, yatırım maliyetleri kurtarmaz.
Fizibil değil.. Olay bu.
Yaptığın arabayı satabilmen için gücünün olması gerekir siyasette.
Bak İran'a , yapıyorlar kendi arabalarını.
Bende işin icindeyim ama. Daha bosch , denso , continental dan baska Enjektor ve pompa ureten gormedim.. Motor kontrol ve airbag sistemlerine girmiyorum bile... Harddisk. Bord ram islemci uretmeye benziyor.
Çünkü fizibil değil, audinin gücü mu yok da üretmiyor? Tabi ki var, ama kurtarmaz işte.
%100 olayi saçmalik.
-
Hocam mesela bosch dedigimiz marka otomobil sektorundeki entegrelerin alayini uretiyor. Fabrikalari bunu dunyaya satiyor. Bunlari audide kullaniyor masseratide hondada. E anliycagin para kazaniyor. Ama sen bu entegreleri kendin uretip sadece kendi arabana koydugunda kurdugun entegre fabrikasinin maliyetini cikartamiyorsun .
Yani yerli bilgisayar yapmak icin ekran kartinin ustundeki fani urtmek icin fabrika kurmak gibi bisey bu.
Vestel bu isi yapar bu yapacaklari iste klimaya venuse benzemez. Tel bozuldugunda goturursun servise yaparlar e-5 in orta yerinde airbag bozulduhunda boku yersin.
Birgun benim ustaya sordum bu aselsan tanklarin cihazlarini yaptirmak icin tr sirketlere ihale veriyor ucaklarda neden vermiyor diye.
Albay soylemis araba bozulunca cekersin saga ama ucak bozulunca olmaz oyle . Guvenemiyorlar demis.
Ayni hesab.
He ben yinede tam guvenemiyorum vestele yaparlar testini tuningini goruruz ondan sonra konusuruz. Ama yapamaz degiller yani.
samato tarafından 26/Ağu/15 19:36 tarihinde düzenlenmiştir -
arkadaş ben bizim milletin kendini aşağılama duygusunu anlamış değilim. Dünya standartları var. Araba yaparken bazı araç ve gereçlerden kesinlikle ödün veremezsin. He iç aksamı (koltuğu kapısını kolu, direkson derisinin konforu vb..) kaliteden düşer ama bu tesla videosunu izledim üşenmeden. Adam güzel birşey söyledi. En başta kâr yerine şirketin imajı dedi. Bu çok önemli bir düşünce. En başta kâr'ı düşünürsen yanarsın. Gerekirse minimum karla hatta geliş ve işçi paralarını çıkar cebine bişe kalmasın. Eğer marka ilk başta kötü anıldığı an yanarsın. 3bintl fazla kazanım derken 1 milyar dolardan olursun