Virüs Kaspersky Ve Pcnin Ölüşü
-
o dediğini denedim kasp anlamıyor virüsü ben aktif ettikten sonra kasp karantinaya sokuyor direk ama nafile çoktna virüs regedite yerleşmiş oluyor
-
Arkadaşların fikirlerine katılıyorum, virüs sisteme yerleşmeden önce antivirüs programının yüklenmesi en sağlıklı yoldur. Ancak, virüs bulaşmış bir bilgisayara antivirüs sonradan yüklenmiş olsa bile, o virüsü temizlemesi gerekir. Virüs nereye bulaşmış olursa olsun, antivirüsün görevi; kendisinin yüklenmesinden önce ve yüklenmesinden sonra gelebilecek virüslere karşı koymaktır.
Gelelim Kaspersky e. Bence, çoğu kişinin bedava kullanabileceği ve oldukça güvenilir bir antivirüs programı. Ancak arkadaşlar arasında birkaç deneme yapınca, en çok kullanılan kaspersky ve nod32 antivirüs programlarının da bazı spesifik virüslere karşı etkisiz olduğunu keşfettik (Antivirüsler güncellemeleri yapılmış, sorunsuz çalışır halde idi).
Benim şahsi fikrimi soracak olursanız, ben lisanslı Norton kullanıcısıyım. Zamanında internette lisans anahtarının kolayca bulunabileceği çeşitli antivirüslerin kullanımına şahit oldum, hepsi de felaket. En sonunda, şimdiye kadar korsan anahtarı çıkmamış olan Norton'a para vererek aldım. Oldukça da memnunum. Ancak şu konuda uyarmama izin verin, antivirüslerin deneme sürümleri, tam sürümler kadar sağlam değildir. Mesela, Norton'un deneme sürümünden kaynaklanan çökme sorunlarına arkadaşların bilgisayarlarında gördüm, şahit oldum. Eğer gerçekten korunmak istiyorsanız, antivirüs programlarını para ile almanızı tavsiye ederim. Zaten şu anda işletim sistemlerini bile çoğu kullanıcı korsan kullanabiliyorken, en azından antivirüs sistemlerini para ile alırsanız güvende olursunuz.
İyi günler dilerim.
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------dün driver.exe diye bir virüs bulaştı pc ye dalgınlığıma geldi virüslü doyayı açtım
kaspersky yükledim tarattım işte buldu dosyayı karantinaya aldı
dünden beri açıktı pc yeniden başlattım bugun pc açıldığında direk bilgisayarım açılıyor masaüstü filan hiçbirşey yok güvenli kipte açtım yine aynı durum düzeltemedim
sistem geri yüklemede 20 gün öncesine var geri yüklemek de istemiyorum bunun bir çözümü varmı?Bu arada işletim sistemim win7 64 bit
-----------------------------
sayın windowsçular öncelikle hepinize geçmiş olsun. linux kullanıcıları olarak acınızı paylaşıyoruz. biz linuxa geçtik, artık virüs denen bilimum haşerattan kurtulduk. linux ile virüsler tarihe karıştı. sizi de linuxa davet ediyoruz, en azından windowsun yanina ikinci işletim sistemi olarak linux kurmanizi ve linuxu keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. üstelik herşey ücretsiz, bizim bundan hiçbir kazancımız da yok. bazi windowsçu (çift tıklamacı) arkadaşlarımız şöyle dediler: windows vista ve nihayet windows 7 ile mikropsoft gÜvenlik sorununu büyük ölçude cözmüstür. linux kurmaya gerek yoktur... biz de simdi diyoruz ki arkadaşımız windows 7 kullaniyormuş buna rağmen virüs kurbanı olmuş, bundan zarar görmüş. biz bir kez daha deriz ki : gaz firen şanzıman windowsun hali duman. virüssüz windows olmaz, gelin hep birlikte linux kullanalım mutlu olalım. -
balik_ bunu yazdı:
RaAmLis bunu yazdı:
dün driver.exe diye bir virüs bulaştı pc ye dalgınlığıma geldi virüslü doyayı açtım
dünden beri açıktı pc yeniden başlattım bugun pc açıldığında direk bilgisayarım açılıyor masaüstü filan hiçbirşey yok güvenli kipte açtım yine aynı durum düzeltemedim
sistem geri yüklemede 20 gün öncesine var geri yüklemek de istemiyorum bunun bir çözümü varmı?Bu arada işletim sistemim win7 64 bit
sayın windowsçular öncelikle hepinize geçmiş olsun. linux kullanıcıları olarak acınızı paylaşıyoruz. biz linuxa geçtik, artık virüs denen bilimum haşerattan kurtulduk. linux ile virüsler tarihe karıştı. sizi de linuxa davet ediyoruz, en azından windowsun yanina ikinci işletim sistemi olarak linux kurmanizi ve linuxu keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. üstelik herşey ücretsiz, bizim bundan hiçbir kazancımız da yok. bazi windowsçu (çift tıklamacı) arkadaşlarımız şöyle dediler: windows vista ve nihayet windows 7 ile mikropsoft gÜvenlik sorununu büyük ölçude cözmüstür. linux kurmaya gerek yoktur... biz de simdi diyoruz ki arkadaşımız windows 7 kullaniyormuş buna rağmen virüs kurbanı olmuş, bundan zarar görmüş. biz bir kez daha deriz ki : gaz firen şanzıman windowsun hali duman. virüssüz windows olmaz, gelin hep birlikte linux kullanalım mutlu olalım.
-----------------------------http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware#Threats
-
yaw moralim bozuldu iyicene aq virüsü güvenlik duvarını bile kapatmış tam çzödük derken bu çıktı neyse bunuda çözdüm
hijack le bakındım biraz windows32\files\driver.exe uzantılı msnmsngr ve msnlive diye 2 adet yavsak daha buldum neyse fixledik bakalım başka yerlerede yerleşmemiştir inş
kaspersky ide kaldırdım ama kesin backup dan salmıştır geri virüsleri aq
microsoftun sitesinden fullscan yaptım yok bişey tertemiz diyo pc ye aq zaten win defender da öyle diyordu virüs varken
yok böyle birşey ya
-
3,5 saatini harcamışsın. bunun 1/3 sürede yedek alır, sıfırdan sistemi sıfırdan kurardın. Tabi C sürücüsünde 10 tane oyun kurulu değilse :D
-
XCoder bunu yazdı:
-----------------------------balik_ bunu yazdı:
RaAmLis bunu yazdı:
dün driver.exe diye bir virüs bulaştı pc ye dalgınlığıma geldi virüslü doyayı açtım
sayın windowsçular öncelikle hepinize geçmiş olsun. linux kullanıcıları olarak acınızı paylaşıyoruz. biz linuxa geçtik, artık virüs denen bilimum haşerattan kurtulduk. linux ile virüsler tarihe karıştı. sizi de linuxa davet ediyoruz, en azından windowsun yanina ikinci işletim sistemi olarak linux kurmanizi ve linuxu keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. üstelik herşey ücretsiz, bizim bundan hiçbir kazancımız da yok. bazi windowsçu (çift tıklamacı) arkadaşlarımız şöyle dediler: windows vista ve nihayet windows 7 ile mikropsoft gÜvenlik sorununu büyük ölçude cözmüstür. linux kurmaya gerek yoktur... biz de simdi diyoruz ki arkadaşımız windows 7 kullaniyormuş buna rağmen virüs kurbanı olmuş, bundan zarar görmüş. biz bir kez daha deriz ki : gaz firen şanzıman windowsun hali duman. virüssüz windows olmaz, gelin hep birlikte linux kullanalım mutlu olalım.
-----------------------------http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware#Threats
iki senedir linux kullanıyorum virusun v sini goremedim. bunlar mikropsoft ve antiviruslerin yalanlari. linuxta virus hic mi olamaz ? olamaz, olsa bile yayilamaz, yayilsa bile calisamaz. -
hacım cd den xp ile başlat totalcmd ile virüslü olduğuna inandığın dosyaları sil en azından sadece açılışı engelleyenleri
recycler ve system volume klasörleri sil tempo temizle
kaspersky pure veya kis 11 kur deneme sürümü bile işini görür sağlam bi tarat hiç bişeycik kalmıycak. ;)
-
sistem geri yüklemeden başka çaresi yok hocam onun
-
hocam bootable antivuris rescue cd si bul yazdır derim
bütün antilerin burda istediğini indir,kullan
http://www.askvg.com/download-free-bootable-rescue-cds-from-kaspersky-bitdefender-avira-f-secure-and-others/