Vista"Da Readyboost (Flash Diksleri Ram Olarak Kullanma) (Yardım)
-
arkadaslar genel bi açıklama yapayım;
bu vistadaki ready boost özelliği gerçekten işe yarıyor amaaaa
bilgisayarınızda 2 gb ram varsa ready boostun hemen hemen hiç faydası olmaz...
ama 512 ram veya 1 gb ramde gözle görülür artış sağlıyor...ayrıca arkadas yazmıs power suply ye zararı olabilirmi diye...meraklanma kardes enerji bakımından bir sorun uretmez...mantık basit zaten usb 2.0 teknolojısı ortaya cıkmasıyla belleklerden dosya transferı hızlandıgı ıcın ready boost da ortaya cıktı...
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------
jezreel bunu yazdı:
-----------------------------Bilgisayarında 1gb ram takılı diyelim yine 1gblık bir flashla ready boost özelliğini kullanmalısın. 2gb lık ram kadar olmasada photoshop vs gibi geçici belleği sömüren uygulamalarda gözle görülür bir hız artışı sağlanabilir.
Xp için: http://www.eboostr.com/
-----------------------------hocam dediğin programı yükledim ama 4saat kullanım hakkı verdi:D
512 mb ddr2 667 Ram e takviye olarak 256mb lık USB bellek taktım lg nin.
Gözle gorulur artıs gordum sanırım, normalde zor açılan D sürücüm ,tek tıklamayla açıldı Ama kafamda sorular var?
USB belleğin ram olarak kullanımı ne kadar sağlıklı? Power suppy açısından?
-----------------------------http://rapidshare.com/files/77595737/eBoostr.v1.1.build398-RESURRECTiON.rar
programın warezi
Power Supply açısından ne alaka anlayamadım?
-
power supply açısından daha fazla usb bellek taktığımız zaman, bu daha fazla power supplydden voltaj çekilmesine ve performance dü$mesine sebep olmazmı:S
eğer olmuyorsa 4 tane usb bellek takcam:D
-
PS den akım sağlamak bilgisayarda penformansı düşürmez bilgisayarın harcadığı elektriği arttırır, usb bellek takmak PSye yüklenmez. 4tane usb takmanı önermem hiçbir işe yaramaz 512 ramin varsa 512 den fazla takma
-
Windows ReadyBoost hızlandırması için kullanılacak önerilen bellek miktarı, bilgisayarınızda yüklü rasgele erişim belleği (RAM) miktarının üç katına kadar olabilir. Örneğin, bilgisayarınızda 512 megabayt (MB) RAM varsa ve 4 gigabaytlık (GB) bir USB flaş sürücüsü takarsanız, sürücüde 512 MB'den 1,5 GB'ye kadar ayırmak en iyi performans artışını sağlar. Windows ReadyBoost ile çalışacak USB flash sürücünün boyutu en az 256 MB'tır.
-
flash disc in içinin dolu olup olmaması önemlimi :)
-
2 saattir ön bellek dosyası ayrılıyor diyo :| bi türlü ayıramadı bu hep böle yeniden başlıyınca devam edecek mi yoksa :|
-
belleginiz iki kısımdan oluşuyorsa bir kısmı yavaş bir kısmı hızlı bellek bu bellegin sadece hızlı bellek olan kısmını kullanacaktır belleginizin dolu olan kısmını kullanamaz.
ve aygıtınızda en az 256 mb alan olması şarttır.
-
Ben arkadaşda xp olan için kullandm ama hızlı usb disk olmadığından bi işe yaramadı
u3 tavsiyte ediyorlar. Hızlı usb değilse elinizdeki bir işe yaramaz. (normal kingten larda bi işe yaramadı)
-
benimki kingston 512mb bi işe yararmı :|