Vodafone NFC Sim Kartı Aldım
-
Dün gidip aldım NFC özellikli sim kartı. 5 lira ödemesi var fakat müşteri memnuniyeti adına benden ücret alınmadı. Sim kart 512 KB hafızaya sahip. Ek olarak hattın zarfının içinden bir adette Visa özellikli bankamatik kartı çıktı. PTT şubelerinin önündeki ATM'lerden içine para atabiliyorsunuz. iPhone veya Android bir telefon kullanıyorsanız telefona Vodafone Cüzdan uygulamasını indirmeniz yeterli. Bunun için Vodafone programına ayar çekmeniz gerekli yoksa her ödeme öncesi uygulamayı açıp onaylamanız gerekiyor. Tabi telefonunuzda NFC özelliği olması gerekiyor. Sonrasında alışverişlerinizde ödeme yaparken telefonu pos makinasına yaklaştırmanız yeterli. NFC özellikli pos makinası henüz pek yaygın değil. Mesala Şok marketler Visa kampanyası ile temassız ödeme yapanlara süt hediye ediyor. Kullanımı yaygınlaştırmak adına.
Sorularınız varsa cevaplayabilirim. -
bu nfc özellikli sim kartlar 4g destekliyor mu ? yani gidip tekrar tekrar sim kart almayayım sonra :)
-
Otobüste telefonla ne zaman basabilcez :)
-

Direk Vodafone'nun Mobil ödeme işleri ilgilenen müdüründen gelen cevap maili. Ek olarak illa PTT'nin oraya gidip para atmanıza gerek yok. Kredi kartınızıdan nakit çekip NFC kartınıza aktarabiliyorsunuz. Birde genel müdürlük bunları nasıl korkuttuysa abi adamlar Bakırköy'deki tüm Vodafone bayilerini teker teker arayıp sim kart sordu dedi. :) Birde teşekkür maili atarsan sevinirim dedi. :)
mkyb tarafından 17/Ara/14 16:31 tarihinde düzenlenmiştir -
DE5TROY3R bunu yazdı
Bende bunu merak ediyorum. Kocaelide oturuyorum, Sakaryada okulum var, İstanbula arada gidip geliyorum. Hepsi içinde kendi şehrinin ulaşım zımbırtısını alamam doğal olarak. Mecbur birinin kartını kullandırıp parasını veriyoruz. Herzamanda denk gelmiyor böyle insanlar. Ortak bir sistem yada kredi kartı gibi zımbırtılar şart.
-
interfector bunu yazdıDE5TROY3R bunu yazdı
Bende bunu merak ediyorum. Kocaelide oturuyorum, Sakaryada okulum var, İstanbula arada gidip geliyorum. Hepsi içinde kendi şehrinin ulaşım zımbırtısını alamam doğal olarak. Mecbur birinin kartını kullandırıp parasını veriyoruz. Herzamanda denk gelmiyor böyle insanlar. Ortak bir sistem yada kredi kartı gibi zımbırtılar şart.
Turkcell Şanlı Urfa belediyesi ile anlaşarak bu sisteme geçti. Sadece telefonu okutarak otobüse binebiliyorsunuz.
-
Taze bilgi
Başvurunuz :
Akbillerimizi neden NFC li telefonlara tanımlayamıyoruz? @iettdestek
Sayın Alper ******l,
2303#### Nolu Başvurunuz
Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. İstanbulkart altyapısı NFC sistemine uygun olmakla birlikte konu hakkında çalışmalar devam etmektedir.
-
Nfc ile temassız kartbilgileri kolayca aslında biliyor
1 s n de. Uygulaması android var
-
İett istese maksimum 1 haftada halleder bu işi. Sadece Android ve iPhone için uygulama yazdırılacak o kadar. Fakat klasik Türkiye işte.
-
Mustafa bunu yazdı
İett istese maksimum 1 haftada halleder bu işi. Sadece Android ve iPhone için uygulama yazdırılacak o kadar. Fakat klasik Türkiye işte.
Hangi bayiden aldın
-
İstanbul hocam sana uzak kalır.