Voip Hakkında Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

zeyrekli:

hocam türk olan orbiline.com dışında biryer yazmamış kimse. tavsiye edebileceğin yabancı ne var?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

smslisto yu öneririm şeyhim, altyapısı sağlamdır, yapamayacağın şey yoktur desteği iyidir, fiyat olarak ta makuldur.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    ShyRain bunu yazdı

En önemli bilgiyi de ben vereyim 5651 kanununa dikkat et :)

Detayı da burda yazıyor : http://tib.gov.tr/tr/tr-menu-3-baskanligin_gorevleri.html

Hocam şimdi başka ilgimi çeken bi boyuta atladın sen, peki voip kullansam, normal bir cebi arıyorsam tam olarak izi kaybettirmesi gibi bir durum yok anladığım kadarıyla.

Voipde şifreleme gibi bir olay yapılabiliyor mu peki?

Zaten belirli bir protokol ile şifrelenmiş geliyor karşı taraf bunu anlayıp çözerse konuşuluyor. Genelde SIP hesabı alınıp ona göre kullanılıyor.
     SIP değilde daha bilinmedik protokollere göz dikebilirsin bunun için de "wireshark" 'a bakabilirsin 2000 kadar protokol var SIP en tanınanı :)))

Diğer arkadaşların dediği gibi dolandırıcılık işi bu yolla yapılıyor, seni Polis diye falan arayanlar hep bu yolla yapıyor çünkü aldığın hesap üzerinden beni benim numaramdan bile arayabilirsin.
     Birisini arayıp, arayana POLİS yazıp arayabilirsin ancak 5651 kanunu yakalanırsan neler olabileceği hakkında bilgi veriyor..

Diyelim türk operatörden buldun aldın, en az 200 operatör var biraz zorlasan hepsinden alırsın ama türk operatörler en çok bu kanundan çektiği için önlemini almıştır ve kullanırken sana özgürlük sağlamaz :)

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    zeyrekli bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hocalar voip hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

SIP protokolu üzerinde çalışıyormuş, örneğin bir voip hesabı alıp bunu değişik ortamlarda kullanabilmemiz mümkün mü?

yani yapmak istediğim şey şu

Bi servisten voip satın almak ve o account ile otomatik arama yaptırmak istiyorum.

Bunu herhangi bir sağlayıcıdan aldığım voip accountu ile yapabilirmiyim? yoksa hepsi kendi arama programı yada cihazını mı kullandırıyor?

Buradaki soruyu daha net inceleyince. pc ve mobil üzerinden evet bir hemen hepsi kendi arama programlarını kullanırlar, ancak alacağın SPA serisinden bir Lİnksys ip telefon veya voip adaptör ile yapabileceklerinin sınırı yok, hele ki senin gibi birinin eline geçerse:) Perspektifleri çok geniş ve acaip yeteneklere sahip cihazlardır, fiyata gelince öyle çok da pahalı aletler değiller, ikinci elleri 40-50 den başlar.

Hali hazırda telefonla yapılan tüm dolandırıcılık yöntemlerinin yüzde 99 bu adaptörlerle yapıyorlar....

Hocam cihaz önemli değil bence servis ve servisi kullanacağın sdkya hakim olmak önemli.

Şunu bi satın alıp direk protokoldu hatim etmeye başlayacam ben

Doğrudur cihaz önemli değil şeyhim ve dediğin gibi bencede bir hatim olayını gir zira çok şey keşfedersin emin ol. Tam olarak izini kaybettirmek elbette zor ancak mümkün değil değil. bayağı bir uğraşı ve donanım gerektirir. Belki hatırlarsınız 2-3 sene evvel bir şebeke yakaladılar öyle vatandaşlar sip server kurarak üstelikte birçok noktada Turkcell' in hatlarını kullanarak kendilerini Turkcell, Avea ve vodafone olarak tanıtıp bayağı bir para kazanmışlardı, resmen voip üzerinden şebeke hizmeti verdiler, 2-3 yıl sürdürdüler ki böyle bir şeyi gizlemek olanca güç olmasına rağmen.

Velhasıl- ı şeyhim tam gizlilik yine ancak bir vpn hat aracılığıyla olabilir, ancak yurtdışı voip servis sağlayıcılar bir dereceye kadar gizlilik sağlayabilir ki dolandırıcılık yöntemleri için genellikle onları kullanıyorlar.  Öte yandan yurtdışındaki herhangi bir sip servis sağlayıcının mutlak surette Türk cep telefonu şebekeleri ve yanı sıra telekom ile ses transferleri sırasında karşılıklı ilişki içerisinde unutmamak gerek zira bugün cep telefonu görüşmelerinin ses transferleride yüksek oranda karasal hatlar yani adsl üzerinden yapılıyor. Bu da tüm bu şirketlerin birbirleri ile direk olarak iş ilişki içerisinde olmasını sağlıyor, sürekli olarak birbirlerinden hat kiralıyorlar gün içerisinde bile. Böyle bir durumda Cep telefonu şebekeleri ile Telekom isterse tüm izleri takip edebilir yurtdışındaki bir şirkette olsa.

Dipnot: Güney Amerika daki servis sağlayıcılar Uluslararası yapılan dolandırıcılıklarda en fazla kullanılan sip serverlar, bunun sebebide ülkeler arasında ki adalet anlaşmalarının azlığı ve o bölge bunu böyle tutmaya özen gösteriyor...

Sonuç: Çok teşekküllü ve özellikle cep telefonu şebekeleri ile Telekom' u rahatsız edecek bir eyleme girişecekseniz ve bunu voip ile yaparsanız ne kadar korursanız koruyun mutlak yakalanırsınız. Bu şartlara özen göstererek yapacağınız her türlü olayın yakalanma şnsı çok çok düşüktür.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    ses şifrelemesi yasal nedenlerle türk şirketlerinin çoğunda yok. Buna dikkat et.
    Ayrıca kasma kendini skype kullan. ücretli skype hesabıyla normal telefonlarıda arayabilirsin. özellikle gelişmiş ülkelerdeki ev,iş,cep vb.numaraları aramak çok ucuz.
    Skype istersen sana abd den sabit telefon numarasıda veriyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Skype işimi görmüyor daha komplike bişi ariorum.

Öncelikle çok tşk geçen haftaya kadar bu sip ve voip çok kafamı karıştıran şeylerdi, biraz buradan okuyup bir de account alıp kurcalayıp birkaç sdk ile denemeler yapınca baya anladım.

Şimdi ilk yapacağım şey ev telefonumu iptal etmek.

Sorularım

• Eve bir telsiz IP telefon almak istiyorum. Buna paralel bir tane daha bağlayabilirmiyim? aynı telefonu kullanan yani.
    • Ev için telsiz, telli ne marka model telefon önerirsiniz? çok tuşu şeylerden olmasın, bolca codec özellikle secure codecleri desteklesin.
    • Cep telefona da sip kurayım, ev çalınca cep de çalsın fakat cepten sipe bağlanınca öbürü iptal olmasın bu mümkünmü (paralel olsn yani)
    • Konuşmaları kayıt altına da almak istiyorum, eve alacağım IP telefonun PC deki bir programla ilişki kurarak diske mp3 olarak kaydettirmem mümkünmü
    • Voip aldığım yer bana 800 lü telefon atadı. hiçbir aylık ücret ödemiorum. ben bunu dışarı bağımsız olarak evdeki serverda uygulamak istiyorum fakat bunun için normal bir hat almam gerekiyor dimi? o zaman bu dumbukler nasil benden sabit aylık ücret almadan bu hizmeti işletebiliyorlar? Ben kendi domainim, kendi sip serverimla dışarı bağımsız olarak kurmaya çalışıyorum voipimi.
    HolyOne tarafından 02/Eki/13 15:32 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Öncelikle çok tşk geçen haftaya kadar bu sip ve voip çok kafamı karıştıran şeylerdi, biraz buradan okuyup bir de account alıp kurcalayıp birkaç sdk ile denemeler yapınca baya anladım.

Sorularım

• Eve bir telsiz IP telefon almak istiyorum. Buna paralel bir tane daha bağlayabilirmiyim? aynı telefonu kullanan yani.
    • Ev için telsiz, telli ne marka model telefon önerirsiniz? çok tuşu şeylerden olmasın, bolca codec özellikle secure codecleri desteklesin.
    • Cep telefona da sip kurayım, ev çalınca cep de çalsın fakat cepten sipe bağlanınca öbürü iptal olmasın bu mümkünmü (paralel olsn yani)
    • Konuşmaları kayıt altına da almak istiyorum, eve alacağım IP telefonun PC deki bir programla ilişki kurarak diske mp3 olarak kaydettirmem mümkünmü
    • Voip aldığım yer bana 800 lü telefon atadı. hiçbir aylık ücret ödemiorum. ben bunu dışarı bağımsız olarak evdeki serverda uygulamak istiyorum fakat bunun için normal bir hat almam gerekiyor dimi? o zaman bu dumbukler nasil benden sabit aylık ücret almadan bu hizmeti işletebiliyorlar? Ben kendi domainim, kendi sip serverimla dışarı bağımsız olarak kurmaya çalışıyorum voipimi.

son soruya cevap vereyim.

850li numaradir o muhtemelen. yani cografi alana bagli olmayan numara.

ucretsiz tum dunyada o numara. bendede var hatta son 4 hanesi ev telefonum ile ayni (:

tasinabilir bir numara gibi dusun haci. ben turkiyede netgsm.com.tr'den aldim.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Sorularım

*ip telefonlara bağlantı modem üzerinden lan kablosuyla olur, dolayısıyla onu paralel yapabilmen  modemin girişine bağlı veya bir switchle kolaycaca yapılabilir.

* Artık çok gelişti sistemler şeyhim öneride bulunabileceğim bir marka yok açıkçası şunu al diye, ancak başın ağrımasın istiyorsan mutlaka Linksys bak, zira Cisco' nun ve her aletin özellikleri çok dehşetli oluyor.

* İşte bu noktada aldığın ip telefonun yetenekleri çok önemli ve bu yüzden linksys öneriyorum. Normal şartlarda bu ip telefon ve cep telefonu üzerinden yapılacak ayarlarla mümkün, ancak öncelikle buna voip servis sağlayıcının uyguladığı sınırılamalar izin veriyormu bunu öğrenmek gerekli. Eğer Türk bir firmaysa bir sürü kısıtlama getirmişlerdir...

* Bu istediğin de yine ip telefonun yetenekleriyle doğru alakalı şeyhim, yine bir Linksys ile senin yapabileceğini düşünüyorum, tabii uygun programı filan bulmak gerekecek..

* Aldığın hizmeti daha net anlatırsan, daha net bir analiz yapabilirim, ama anladığım kadarıyla senin gibi bir müşteri beklemiyorlar şeyhim:) voip te kar oranı çok düşüktür, büyük birkaç firma TR' de para kazanabiliyor, kalanı yalan. Sonuçta kaliteli hizmet için sağlam yatırım gerekiyor ve öte yandan TR deki yasalara uymak zorunda kalarak voip in birçok özelliğinin kullanılamamasına sebep oluyorlar.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam cisco telefon satan site bulamıyorum ya 7921G'yi kestirdim gözüme ama satanı bulamadım

Toplam Hit: 2901 Toplam Mesaj: 20