Voip Santral Hakkında Birkaç Soru
-
Şimdi hacılar netten konuşma için birkaç santrale skype teledona baktım,
İstediğim şey ,
Pc ye gerek duymadan sadece telefona veya modeme bağlayarak skype gibi uygulamaları kullanmak,
Bunun için bi kaç model telefon var fiyatlar 200-250 arası araştırdığıma göre wan destekli olan telefonlar bu istediğimi yapabiliyormuş
fakat birde santraller var;
http://www.voippazar.net/pinfo.asp?pid=27
Bunun gibi birşey mesela
Sormak istediğimse şu Bu aletin bağlantı şemasında yazan ANALOG Phone nedir yani illa kablolu telefonmu bağlayabiliyoruz kablosuz telefonlar Buna bağlanmıyormu bunu anlayamadım
Bilen müritlerin önerilerini ve açıklamalarını bekliyorum
-
bilen kimse yokmu hacılar yau :(
-
Son günlerde b ende voip ile ilgileniyorum.Bu konu iyi olmuş.
Bende şunu öğrenmek istiyorum :
Biz şirket olarak voipreader sitesini kullanıyoruz.Uluslararası görüşmeler için tabi.Oldukça uygun fiyatları.Ama sonuçta ne kadar olsada uzun süreli konuşunca tutarda artıyor...Sürekli para yüklüyoruz.
Ben diyorum ki kendi voip sistemimi kursam.Ve maliyeti düşürsem.Bedava olmasını istemiyorum ama çok ucuzlamasını istiyorum.
Bunu yapmanın yolu nedir ? Maliyeti nedir ?
-
opusdei bunu yazdı:
-----------------------------
Biz şirket olarak voipreader sitesini kullanıyoruz.Uluslararası görüşmeler için tabi.Oldukça uygun fiyatları.Ama sonuçta ne kadar olsada uzun süreli konuşunca tutarda artıyor...Sürekli para yüklüyoruz.
Ben diyorum ki kendi voip sistemimi kursam.Ve maliyeti düşürsem.Bedava olmasını istemiyorum ama çok ucuzlamasını istiyorum.
-----------------------------Kanka kaldık başbaşa artık sen bana ben sana destek olalım ,
Hacı senin dediğin için sip server kurman gerekiyor herhalde çünkü bu voip görüşmeleri için sip server kiralıyoruz zaten onunla ilgilide nette bikaç bişi var sen daha detaylı ararsın benim bulduğum
-
tavsiyem
skypı boşver betamax servislerinden arayacağın ülkenin fiyatları en ucuz olanını seç (türkiye için poivy) http://backsla.sh/betamax
airtiles wav-140 modem al ikinci eli 50 tl falan (kablonet yada 3g kullanıyosan başka çözüler gerek, kablonet daha voip desteklemiyor, cepten kullanmak için fring programını kullanabilirsin)
ev telefonuna bağla
ben böyle yaptım, hergün yaklaşık 1 saat yurtdışı ile konuşuyorum
modemin voip ayarlarından ilk tercih voipi kullan telefondan *a basınca normal telefon hattına dön diye ayarladım ev ahaliside bölelikle voip kullanmış oluyor.
-
kablosuz telefonada bağlıyabiliyosun bir farkı yok.
-
Konuyu yeni gördüm voip ile ilgili her türlü sorunuza-sorununuza yanıt verebilirim. Bazen konuları kaçırıyorum bu yüzden pm ile daha rahat bilgi alabilirsiniz.
Santral olayına gelince dostum bana bir şema çiz kaç telefon kullanmak istiyorsun ? hangi voip firmasını kullanmak istiyorsun , net hızın nedir? , kablosuz telefonmu olmasını istiyorsun? ayırdığın bütçe nedir oldukça ucuz rakkamlar ile bu işi yapabilecek normal bir ahizeye bağlayabileceğin (veya telsiz telefona ben şu an evimde bunu kullanıyorum)gatawaylerde mevcut.Bana ne istediğinizi tam yazın çözüm getireyim en ucuzundan en sağlıklısından.
Edit: Baktığın cihaz bir gataway ancak önermem iyi bir gataway değil. Voip te en önemli unsur malum ses kalitesi bunun için başka cihazlar daha sağlıklı sonuçlar verir ve bu konunun en iyisi Linksys dir.
-
------------------------------------------------------------------------
1-Kullandığınız sitenin telefon ücretlerini bilmiyorum ancak bana nereler ile ne kadar süre görüşme yaptığınızı söyleyebilirsen en doğru olan birkaç tanesi konusunda öneri yapabilirim.
2-Kendinizin bir sip server kurmaya kalkamanızı pek sağlıklı bulmam düşünce güzel olsada astarı yüzünden çok daha pahalıya çıkacaktır zira başlıca sorun Türkiye 'de bu iş için lisansın olması gerekiyor ki bu lisansın rakamları dudak uçuklatır düzeyde alınamaz emin ol lisansı olan bir şirketten kiralayabilirsiniz. Hadi bunu yapmadınız kimse duymaz dediniz mümkün ama sip server kurmak kolay değildir hadi kurdunuz sürekli ilgi ister ki buda kalifiye en az 1 veya 2 personelin sürekli ilgilenmesi anlamına gelir.
3-Düşünce güzel dostum. Şu an ne kadar harcandığı önemli daha pahalıya gelecekse ki yüksek ihtimalle öyle olacak gerek yok. Sen yinede detay ver elimden geldiğince öneride bulunayım.
Bu arada Skype ı boşverin o en son ihtimaldir. Yaklaşık 5 yıldır voip ile uğraşırım skype ın yanından bile geçmedim. yurtdışı görüşmeler haricinde yurtiçindede sabit telefonlarla tamamen ücretsiz görüştüren betamax şirketleri mevcut şuanda.
-
zeyrekli bunu yazdı:
-----------------------------
Konuyu yeni gördüm voip ile ilgili her türlü sorunuza-sorununuza yanıt verebilirim. Bazen konuları kaçırıyorum bu yüzden pm ile daha rahat bilgi alabilirsiniz.
Santral olayına gelince dostum bana bir şema çiz kaç telefon kullanmak istiyorsun ? hangi voip firmasını kullanmak istiyorsun , net hızın nedir? , kablosuz telefonmu olmasını istiyorsun? ayırdığın bütçe nedir oldukça ucuz rakkamlar ile bu işi yapabilecek normal bir ahizeye bağlayabileceğin (veya telsiz telefona ben şu an evimde bunu kullanıyorum)gatawaylerde mevcut.Bana ne istediğinizi tam yazın çözüm getireyim en ucuzundan en sağlıklısından.
Edit: Baktığın cihaz bir gataway ancak önermem iyi bir gataway değil. Voip te en önemli unsur malum ses kalitesi bunun için başka cihazlar daha sağlıklı sonuçlar verir ve bu konunun en iyisi Linksys dir.
-----------------------------Hacı söylemeden edemeyeceğim :D
Siyaset yasaklandığında forumda ikimizden başka karşı duruş sergileyen yoktu ,
Amaçta Forumun bilişimden uzaklaşmasını istememeleriydi ki belkide kendilerince haklıydılar ,
Yalnız ironik olan şu ki buyrun bilişim agalar
Yine bizden başka kimse yok :D
-
:) Farkında değildim azizim. Olsun her görüşe demokratik tahammül göstereceğiz ne yapalım yoksa biz biz onlarda onlar olmazdı:)
-
Önereceğim cihaz
http://www.voippazar.net/?urun-33-Linksys-SPA2102.html budur bu cihaza ister iki adte ister 1 adet normal telefon bağlayarak pc nin açık kalmasına gerek olmadan direk voip görüşmesi yapabilirsin dostum boyutuna bakma aynı zamanda modem görevi bile yapar müthiş yetenekleri vardır:) Bağladığın telefon telsiz olursa sana bir voip santral kadar hizmet eder:)
Diğer bir öneri çk az fiyat farkı var ancak alacağınız en ucuz alet budur voip konusunda diğerine göre sınırlı bir cihazdır. Buna 1 telefon bağlayabilirsiniz.
http://www.voippazar.net/?urun-32-Linksys-PAP2T.html
İşyerlerinde kullanma düşüncesinde olan arkadaşlar var ise en makul fiyatlı ama kablolu yani taşınma olasılığı olmayan bu cihaz kesinlikle öneridir çok sağlam bir cihazdır.
http://www.voippazar.net/?urun-58-Linksys-SPA901-IP-Telefon.html
istediğiniz her şeye karşı bir çözüm üretmişler Liksys artık cisco nun ürünlerine güvenebilirsiniz Net hızının sürekli dalgalandığı ülkemizde en başarılı voip gatawayler linksys lerdir. diğer cihazlar sorun yaratır söylemedi demeyin. Tabii paranız varsa çok daha başka modeller ve markalar mevcut.
Bu cihazların 2. el olanlarını bulmanız mümkün biraz araştırırsanız var internette ha sağlamlığı konusuna bir şey diyemem hangi şehirdesiniz söyleyin yönlendiririm elimden geldiğince daha sağlıklı görüşme için küçük ipuçlarımda mevcut cihazları aldıktan sonra kodlamalardada yardım ederim elimden geldiğince.