Voip Santral Hakkında Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

zeyrekli bunu yazdı:
    -----------------------------

Önereceğim cihaz

http://www.voippazar.net/?urun-33-Linksys-SPA2102.html  budur bu cihaza ister iki adte ister 1 adet normal telefon bağlayarak pc nin açık kalmasına gerek olmadan direk voip görüşmesi yapabilirsin dostum boyutuna bakma aynı zamanda modem görevi bile yapar müthiş yetenekleri vardır:) Bağladığın telefon telsiz olursa sana bir voip santral kadar hizmet eder:)

Diğer bir öneri çk az fiyat farkı var ancak alacağınız en ucuz alet budur voip konusunda diğerine göre sınırlı bir cihazdır. Buna 1 telefon bağlayabilirsiniz.

http://www.voippazar.net/?urun-32-Linksys-PAP2T.html

İşyerlerinde kullanma düşüncesinde olan arkadaşlar var ise en makul fiyatlı ama kablolu yani taşınma olasılığı olmayan bu cihaz kesinlikle öneridir çok sağlam bir cihazdır.

http://www.voippazar.net/?urun-58-Linksys-SPA901-IP-Telefon.html

istediğiniz her şeye karşı bir çözüm üretmişler Liksys artık cisco nun ürünlerine güvenebilirsiniz Net hızının sürekli dalgalandığı ülkemizde en başarılı voip gatawayler linksys lerdir. diğer cihazlar sorun yaratır söylemedi demeyin. Tabii paranız varsa çok daha başka modeller ve markalar mevcut.

Bu cihazların 2. el olanlarını bulmanız mümkün biraz araştırırsanız var internette ha sağlamlığı konusuna bir şey diyemem hangi şehirdesiniz söyleyin yönlendiririm elimden geldiğince daha sağlıklı görüşme için küçük ipuçlarımda mevcut cihazları aldıktan sonra kodlamalardada yardım ederim elimden geldiğince.

Hacı ne diyim wallahi müthişsin :D 

Şimdi anladığım kadarıyla ilk verdiğin alette 2 telefon bağlayıp (2 side telsiz) ev telefonunu meşgul etmeden konuşma yapabiliyorum değilmi Pc yede gerek kalmıyor?

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

evet dostum voip in ev telefonu ile hiç bir ilgisi yok sen bu cihazları aynı pc yi modeme bağlıyormuş gibi modeme bağlıyorsun LAN girişinden ve başka bir telefon takıyorsun. Yok ben aynı telefondan hem ev hemde voip kullanmak istiyorum diyorsan bunun için daha değişik modeller mevcut

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

zeyrekli bunu yazdı:

evet dostum voip in ev telefonu ile hiç bir ilgisi yok sen bu cihazları aynı pc yi modeme bağlıyormuş gibi modeme bağlıyorsun LAN girişinden ve başka bir telefon takıyorsun. Yok ben aynı telefondan hem ev hemde voip kullanmak istiyorum diyorsan bunun için daha değişik modeller mevcut

hacı ya bak yine kafam karıştı benim :(

http://urun.gittigidiyor.com/LINKSYS-PAP2T-2-CIKIS-2-PORTLU-INTERNET-TELEFONU_W0QQidZZ31035485

Burdada analog phone yazıyor telsiz tele oluyor diyosun eminsin dimi hacı yakma beni :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

:)

Eh be dostum amma yaptın ha. Analog yazıyor niye yazıyor açıklayayım. PSTN hattı denilen şu an kullanmakta olduğumuz bakır kablolar üzerinden ses transferi yani bildiğimiz sabit hatlar ev telefonları vs. ses transferini analog olarak gönderirler Dijital olan internet ve pc alemi ile entegre çalışabilmeleri için analog olarak gelen sinyallerin bir şekilde dijitale dönüşeblmesi lazımki internet ortamında veri olarak işlenebilsin veya sen voip üzerinden  arama yaptığında dijital olarak işlenen veri analoga dönüşebilmeliki normal telefon hatlarında ses haline dönüşebilsin. Sonuç bu cihazları bir çeşit modem gibi düşün bu cihazlar yani Voip gatawayler bu dönüştürme işlemini yaparlar dolayısı ile sabit hatlar ve cep telefonu hatları ile internet dünyası arasındaki köprüyü kurarlar. Voip bu yüzden bilinmeyen bir sektör olarak kaldı Türkiye'de kalifiye personeli çok azdır zira dijital dünyaya hakim server kurup bu işin teorik kısmını iyi bilen kişiler analog dünya konusunda zayıf oldukları ve farklı mantığı yüzünden tersinden bakıncada Analog dünyaya hakim kişiler dijital dünya konusunda zayıf kaldıkların ve mantık ters işlediğinden bir türlü konuya vakıf insan çıkmıyor yada çok az çıkıyor her iki dünya hakındada bilgi ve deneyim sahibi.Önerdiğim modeller Türkiye şartlarına en uygun modellerdir spa 2102 modelini(çift hat voip olanı) şu an evimde kullanıyorum hatta bir tanede spa 901 de bağlı ayrıca. Dahada artı Voip Türkiye'de 2-3 yıldır biliniyor olmasına rağmen bazı firmalar ( özellikle Koç holding ve Borusan Holding) holding bünyelerinde bu sistemi yaklaşık 8-10 yıldır kullanıyor ki bu sektöründe ilk Lisans sahibi 3-4 firmasındanda biridir bunlar. Koç holding demek Migroslar şok mağazaları artık yapıkredi bankası aygaz vs. şubeler birbirleri arasında Türkiye çapında ücretsiz görüşür yıllardır dışarı aramalarında ise oldukça cüzi rakamlara. Bu yazı uzar gider niye anlattım buraya kadar Koç unisys için bile danışmanlık yaptım voip için 1,5 sene kadar (farklı farklı bir ton firmanın bir işi yapmaya çalışması yüzünden çok rezil bir sistemleri vardır) bir ton işletmeyi voip ile tanıştırdım 250 nin üzerinde voip abonesi sahibiydim voip konusunda bilmediğim bir şey olacağına inanmıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Hacı an itibariyle ağzımın payını vermiş bulunuyorsun, :D

Niye kıllandığıma gelirsem hepsinde özellikle adamlar "bağlayacağınız normal telefonla" diye ibare düşmüş.

Neyse hacım saolasın uğraştırdık senide kusuruma bakma alıyorum o zaman ben bu aleti :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Estağfurullah! Sen sordun bende keyifle müriddaşıma yardımcı olmak adına cevap verdim güvenmemen normal tanımıyorsun bile.Telsiz telefon normal telefon değil mi dostum? Pap2T de karar kıldıysan al dostum işini görür ama 2. el olduğu için bir arızası varsa sonra beni sorumlu tutma:) Cihaz geldiği sırada yapılandırma ayarları için vs. uzak masa üstü yaparız yardımcı olurum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

önemli konu. dolayısıyla çizik

Toplam Hit: 2348 Toplam Mesaj: 18