folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Voip Ve Santraller Hakkında Bilgi?

Voip Ve Santraller Hakkında Bilgi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocalar bir ofisimiz var burada 2 dış hat var santralimiz fln var bisürü telefon faturası geliyor

Voip olarak sadece skype kullanmışlığım var santralden falan da anlamam.

• Ofis içinde hatları iptal edip, normal tel kullanır gibi voip ve bazı ekstra ozellikleri kullanabilmek istiorum.
    • Ofisi voip yapsam kendi telefon numaram nasıl oluyor?
    • Bu tip voip hizmeti en iyi nerden alınır ?
    • standart bir adsl hattı ve 2-3 bağlantıda ses kalitesinde sorun yaşarmıyım?
    • Bir cihaz almama gerek varmı / ne almalıyım?
    • Konuşmaları mp3 olarak kaydedebilirmiyim?
    • Satış için 1 e, teknik destek için 2 ye basınız tarzı dialogları nasıl yaparım (santral satanlar yapıyor ama ben kendim el atabileceğim bir model arıyorum)
    • Voip için kullandığım username password ile toplu arama yapabileceğim (mesela bir mp3 dinletebileceğim) bir çözüm yada api var mı?
    • Voipin bir yazılım standardı / protokolu var mı?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

buna bak hocam

http://www.cisco.com/assets/prod/voice/sbcs/index.html

http://www.cisco.com/cisco/web/solutions/small_business/products/voice_conferencing/unified_ip_phones_7900_series/index.html-tab-Models#8900

Mycity tarafından 07/Ağu/13 18:19 tarihinde düzenlenmiştir

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

whatspp bedava voip hizmetine basliyor .. pclere whatsapp simulator kurup free call alip gonderebilecekler

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam güzel de onun için superonline fiber gerekiyor sanırım. herhangi bir internet paketiyle kullanabileceğim bişey yokmu?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam güzel de onun için superonline fiber gerekiyor sanırım. herhangi bir internet paketiyle kullanabileceğim bişey yokmu?

cisco ya bak hocam

aha buldum hocam bu senin sorunu çözer

http://www.cozumpark.com/blogs/network/archive/2008/03/28/vo_3101_p-nedir-nas-l-kurulur.aspx

Mycity tarafından 07/Ağu/13 18:22 tarihinde düzenlenmiştir

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

1 mbps internet normal bir konuşma için yeterli (yani video dosya alışveriş olmadan 3g görüntülü görüşme olmadan sadece ses verisi için ) 

http://www.tango.me/

tango üzerinden bilgsayar ile arama yapabilir. Dosya gönderebilir , görüntülü görüşme yapabilirsin. 

Android , PC , iOS  uygulamaları var.

http://www.viber.com/

Yine aynı şekilde bilgisayara ,mac e , blackberry e , iphone , bada , android kurabilir , sesli konuşup veri gönderebilirsin.

http://line.naver.jp/tr/?gclid=CIqov8PS67gCFY7LtAodOgsAhA

line yine aynı şekilde pc ye uygun çalışan istediğiniz şekilde arama yapıp veri gönderebileceğiniz bir seçenek.

8 mbps lık bir adsl hattı üzernden tahminim 10 kişi rahatça konuşabilir bu uygulamalar ile. Hatta şunu diyim telefonun çekim sıkıntısı yoksa bu avea , turkcell , vodafone un sınırısz 3g tarifeleri üzerinden bile viber ve skype konuşmalarında ses kalitesi normal ile aynı. 

PanxeR tarafından 07/Ağu/13 18:28 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

cisco ip telefon kullanıyoruz kurumda sistem al yapsını Türk telekom halleti :) Tüm santral v.s işlerini halletiler

her ip telefon için iç ve dış için kullanacağımız numaralarımız var

0312 551 xx yy -> tüm il içi dışı ve 444lü hatları arayabiliyoruz.

xx yy -> dahili ile kurum içi görüşmelerimizi sağlıyoruz.

çok güzel bir sistem. santral tarafı ile ilgili bilgim yok

Telefon aşşağıdakine benziyor.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

sisco filan ebesibin nikahı kadar fiyatları var aynı dediğin özellikleri ve hatta fazlasını ben kendi ofisimde kullanıyorum 

Güzelde bi numaram var 0850 650 00 50  :D sapıklık yapacak muridlere duuru bütün görüşmeler kayıt altına alıyor :)

ofis içinde dahili olarak kullanılıyor.ev iş cep filan dakikası 0.005 kuruş gibi bir rakamı var. yurtdısıda cok uygun.

eskiden bi ton telefon faturası oduyordum şimdi kurtuldum..

bilgisayara yazılım kurarak dahili telefon gibi cagrı alıp arama yapabiliyorsun..

Ses kalitesi ptt nin dandik anolog hattından 10 kat iyi.

standart bir adsl fazla bile gelir 20 tane aynı anda gorusme yapsan sorun olmaz.

dışarıdan arama geldiği zaman  us firmaya hosgeldiniz onun için 1 bunun için 2 ye basın diyor.yada direkt dahili arıyabiliyor. belerlediğin saatler dısında calısma saatleri dısındayız diyor.

dısarıdan gelen aramaara farklı işlevler atıyabiliyorsun. mesela ahmet aradığı zaman daili 102 ye otomatik bağla, yada xxx numara aradığı zaman bağlama poso bekle ( bekletirken o numara bahsettiğin özel parçayı filan dinletebilirsin )  yada su numara aradığında engelle diyorsun seni arıyamıyor.

aynı modem mantıgından ip ve şifreyi bildiğin zaman tüm ayar ve kayıtlara erişebiliyorsun..

bunun için yapman gereken oncelikle bi ip santral alman lazım.

her dahili için birde ip telefon alman lazım..

voiphizmeti sunana bir firmadan numara tahsiss yada telekom numaranı bu firmalardan birine tasıman lazım

kendi cep telefonumu dahili hat gibi tanıtıp nerede olursam oluyum dahili telefon gibi kullanabiliyorum.mesela dışarıdan birisi teknik servisi tusladığında ben ofiste olmasam bile cebime ynleniyor.yada ben cepten istediğim yeri şirket hattından arıyabiliyorum.yurtdısında cok işime yarıyor internet olması yeterli :) internet olmasada dediğim gibi 0.05 kurustan ucretleniyor.

o kadar çok ayrıntısı var ki anlat anlat birmez simdi burda soru cevap üzerine olursa daha iyi olur detayları anlatırım

swordfish tarafından 07/Ağu/13 19:04 tarihinde düzenlenmiştir

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek

g.shdsl ve cisco voip telefon işini görür hocam.

sırıtma la.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocalar yazılanları ve cozumparkdaki dokumani okudum da

mesela voipden başka telefonları aramak için bi account almak gerekmiormu nerden almak lazım onu?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Hocam pm den  numara yolluyorum

Ara istedigini sor.

Yardimci olurlar.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 3459 Toplam Mesaj: 16