Voip Ve Santraller Hakkında Bilgi?
-
Hocalar bir ofisimiz var burada 2 dış hat var santralimiz fln var bisürü telefon faturası geliyor
Voip olarak sadece skype kullanmışlığım var santralden falan da anlamam.
- Ofis içinde hatları iptal edip, normal tel kullanır gibi voip ve bazı ekstra ozellikleri kullanabilmek istiorum.
- Ofisi voip yapsam kendi telefon numaram nasıl oluyor?
- Bu tip voip hizmeti en iyi nerden alınır ?
- standart bir adsl hattı ve 2-3 bağlantıda ses kalitesinde sorun yaşarmıyım?
- Bir cihaz almama gerek varmı / ne almalıyım?
- Konuşmaları mp3 olarak kaydedebilirmiyim?
- Satış için 1 e, teknik destek için 2 ye basınız tarzı dialogları nasıl yaparım (santral satanlar yapıyor ama ben kendim el atabileceğim bir model arıyorum)
- Voip için kullandığım username password ile toplu arama yapabileceğim (mesela bir mp3 dinletebileceğim) bir çözüm yada api var mı?
- Voipin bir yazılım standardı / protokolu var mı?
-
buna bak hocam
http://www.cisco.com/assets/prod/voice/sbcs/index.html
-
whatspp bedava voip hizmetine basliyor .. pclere whatsapp simulator kurup free call alip gonderebilecekler
-
Hocam güzel de onun için superonline fiber gerekiyor sanırım. herhangi bir internet paketiyle kullanabileceğim bişey yokmu?
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam güzel de onun için superonline fiber gerekiyor sanırım. herhangi bir internet paketiyle kullanabileceğim bişey yokmu?
cisco ya bak hocam
aha buldum hocam bu senin sorunu çözer
http://www.cozumpark.com/blogs/network/archive/2008/03/28/vo_3101_p-nedir-nas-l-kurulur.aspx -
1 mbps internet normal bir konuşma için yeterli (yani video dosya alışveriş olmadan 3g görüntülü görüşme olmadan sadece ses verisi için )
tango üzerinden bilgsayar ile arama yapabilir. Dosya gönderebilir , görüntülü görüşme yapabilirsin.
Android , PC , iOS uygulamaları var.
Yine aynı şekilde bilgisayara ,mac e , blackberry e , iphone , bada , android kurabilir , sesli konuşup veri gönderebilirsin.
http://line.naver.jp/tr/?gclid=CIqov8PS67gCFY7LtAodOgsAhA
line yine aynı şekilde pc ye uygun çalışan istediğiniz şekilde arama yapıp veri gönderebileceğiniz bir seçenek.
8 mbps lık bir adsl hattı üzernden tahminim 10 kişi rahatça konuşabilir bu uygulamalar ile. Hatta şunu diyim telefonun çekim sıkıntısı yoksa bu avea , turkcell , vodafone un sınırısz 3g tarifeleri üzerinden bile viber ve skype konuşmalarında ses kalitesi normal ile aynı.
PanxeR tarafından 07/Ağu/13 18:28 tarihinde düzenlenmiştir -
cisco ip telefon kullanıyoruz kurumda sistem al yapsını Türk telekom halleti :) Tüm santral v.s işlerini halletiler
her ip telefon için iç ve dış için kullanacağımız numaralarımız var
0312 551 xx yy -> tüm il içi dışı ve 444lü hatları arayabiliyoruz.
xx yy -> dahili ile kurum içi görüşmelerimizi sağlıyoruz.
çok güzel bir sistem. santral tarafı ile ilgili bilgim yok
Telefon aşşağıdakine benziyor.
-
sisco filan ebesibin nikahı kadar fiyatları var aynı dediğin özellikleri ve hatta fazlasını ben kendi ofisimde kullanıyorum
Güzelde bi numaram var 0850 650 00 50 :D sapıklık yapacak muridlere duuru bütün görüşmeler kayıt altına alıyor :)
ofis içinde dahili olarak kullanılıyor.ev iş cep filan dakikası 0.005 kuruş gibi bir rakamı var. yurtdısıda cok uygun.
eskiden bi ton telefon faturası oduyordum şimdi kurtuldum..
bilgisayara yazılım kurarak dahili telefon gibi cagrı alıp arama yapabiliyorsun..
Ses kalitesi ptt nin dandik anolog hattından 10 kat iyi.
standart bir adsl fazla bile gelir 20 tane aynı anda gorusme yapsan sorun olmaz.
dışarıdan arama geldiği zaman us firmaya hosgeldiniz onun için 1 bunun için 2 ye basın diyor.yada direkt dahili arıyabiliyor. belerlediğin saatler dısında calısma saatleri dısındayız diyor.
dısarıdan gelen aramaara farklı işlevler atıyabiliyorsun. mesela ahmet aradığı zaman daili 102 ye otomatik bağla, yada xxx numara aradığı zaman bağlama poso bekle ( bekletirken o numara bahsettiğin özel parçayı filan dinletebilirsin ) yada su numara aradığında engelle diyorsun seni arıyamıyor.
aynı modem mantıgından ip ve şifreyi bildiğin zaman tüm ayar ve kayıtlara erişebiliyorsun..
bunun için yapman gereken oncelikle bi ip santral alman lazım.
her dahili için birde ip telefon alman lazım..
voiphizmeti sunana bir firmadan numara tahsiss yada telekom numaranı bu firmalardan birine tasıman lazım
kendi cep telefonumu dahili hat gibi tanıtıp nerede olursam oluyum dahili telefon gibi kullanabiliyorum.mesela dışarıdan birisi teknik servisi tusladığında ben ofiste olmasam bile cebime ynleniyor.yada ben cepten istediğim yeri şirket hattından arıyabiliyorum.yurtdısında cok işime yarıyor internet olması yeterli :) internet olmasada dediğim gibi 0.05 kurustan ucretleniyor.
o kadar çok ayrıntısı var ki anlat anlat birmez simdi burda soru cevap üzerine olursa daha iyi olur detayları anlatırım
swordfish tarafından 07/Ağu/13 19:04 tarihinde düzenlenmiştir -
g.shdsl ve cisco voip telefon işini görür hocam.
-
Hocalar yazılanları ve cozumparkdaki dokumani okudum da
mesela voipden başka telefonları aramak için bi account almak gerekmiormu nerden almak lazım onu?
-
Hocam pm den numara yolluyorum
Ara istedigini sor.
Yardimci olurlar.