folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Voip Ve Santraller Hakkında Bilgi?

Voip Ve Santraller Hakkında Bilgi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PowerfuL
    PowerfuL's avatar
    Erkek

Hocam sen herşey benim elimde olsun diyorsun. Ben de kurcalayım diyorsun. O zaman tam sana göre bir çözüm üretebilirim.

Öncelikli olarak Telekomda 2 hattın var diye düşünelim. Bunları www.netgsm.com.tr adresine taşıyorsun. (Yaklaşık 5 iş günü sürüyor) Ayrıca faks varsa da taşımanı tavsiye ederim. Müthiş faks sistemleri var. Gelen faksı mailine yolluyorlar.

Neyse gelelim asıl konuya. Tüm hatlar için ayrı ayrı yıllık 1 tl abonman alıyorlar. Ses tarifesine http://www.netgsm.com.tr/sabit-tarife.asp adresinden bakabilirsin.  Hatların taşındıktan sonra sana api veriyorlar ve bu apinin bir kullanıcı adı şifresi oluyor. 

Ofisine veya uzak bir sunucuya ücretsiz olan windows üzerinde çalışan 3cx (http://www.3cx.com/) santralini kurup netgsm'in vermiş olduğu apideki bilgileri girip numaranı artık santraline bağlamış oluyorsun. Daha sonra her agent için bir hesap açıyorsun santralinden ve ip telefonlarına bu hesabı tanımlıyorsun, görüşmelerine başlayabiliyorsun.

Kabaca sana uygun sistem bu şekilde görünüyor. Daha detay istersen pm'den sorularını sorabilirsin. Senin sorduğun sorulara da aşağıdan cevap veriyorum. 

Ofis içinde hatları iptal edip, normal tel kullanır gibi voip ve bazı ekstra ozellikleri kullanabilmek istiorum.

Hocam belirttiğim santralle herşeyi yapabilirsin. Yönlendirme robot koyma vs.

Ofisi voip yapsam kendi telefon numaram nasıl oluyor?

Numaran belirttiğim gibi işlem yaparsan değişmiyor. 

Bu tip voip hizmeti en iyi nerden alınır ?

Netgsm

standart bir adsl hattı ve 2-3 bağlantıda ses kalitesinde sorun yaşarmıyım?

Adsl ile 3-4 telefon ile sorunsuz görüşürsün. Önerim Türkiye lokasyonlu sunucuya sistemi kurman.

Bir cihaz almama gerek varmı / ne almalıyım?

İp telefon alman gerekiyor. Tüm ip telefonlar 3cx'e uygun.

Konuşmaları mp3 olarak kaydedebilirmiyim?

Kaydedebilirsin. 

Satış için 1 e, teknik destek için 2 ye basınız tarzı dialogları nasıl yaparım (santral satanlar yapıyor ama ben kendim el atabileceğim bir model arıyorum)

3cx'i kurcalarsan desteğe ihtiyacın olmaz.

Voip için kullandığım username password ile toplu arama yapabileceğim (mesela bir mp3 dinletebileceğim) bir çözüm yada api var mı?

Bunun ile ilgili bilgim yok. Kurcalamak lazım santrali. 

Voipin bir yazılım standardı / protokolu var mı?

Standart sip portunu kullanıp bağlantı kurarsın. 

PowerfuL tarafından 07/Ağu/13 22:32 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Yıllardır bu tür cihazlar alan biri olarak sana tavsiyem cisco dan uzak dur. öncelikle Türkiyede bu işi iyi yapan firmalar olduğu halde bu tür alımları bilgiişlemcilere bıraktıklarından bilgiişlemcilerin altyapıda güvendikleri marka cisco olduğu için birkaç kat pahalıya cisco alınıyor.
    Voip hizmetini biryerlerden almak kısa süreli işler için iyidir. Ofisler için pahalıdır ve müşterine pek haz etmeyeceği 0850 gibi kodları olan numaraları vermen gerekir. Dış hatta özelliklede müşteri ve seninle iş yapanlara vereceğin ofis numaralarda türk telekomdan şaşma.
    Adım adım gitmek sistersek.
    -analog (bildiğin 2 telle çalışan telefon)kaç dış hattın (türk telekom), kaç iç hattın(dahili hat) olacak?
    -voip (daha çok sip olarak telaffuz edilir) iç ve dış (superonline vb. uzak mesafe telefon işletmelerinden hizmet alacaksan gereklidir) hattın ne kadar olacak?
    -kendi voip santralini al. Günümüz ofislerinde kullanılan yeni nesil telefon santralleri (sektörde ıp santral olarak bilinir) canavar gibi voip santralidir. Fiyatları uygundur. Kendi voip sunucunu kurarsın ki bu ciddi ofislerde gereklidir. Aslında bunlar artık santral olarak değil iletişim sunucusu olarak adlandırılır zira dahili xmpp sunucusu olanından sesli mesajları yada telesekreter kayıtlarını e-posta atmaya kadar komple iletişim ihtiyacını görebilir. Sana tavsiyem karel yada telesis almandır. inan bana cisco yada alcatel ne yapıyorsa bunlarda yapıyor. Karelin ucap sistemi amazon.com un altyapısıdır diye biliyorum. öyle sağlam işler yaparlar. Karelin fabrikasında 900 civarı kadrolu ve sayıları 300 ü bulabilen stajer çalışır. Ankara sincanda fabrikası var. Telesisin fabrikası daha küçüktür ama sorun yok iyi iş yaparlar.
    internet bağlantısı soruna gelince. Voip bağlantı kullanılan codec e göre değişmekle birlikte sesli görüşmede saniyede 11-25kb civarı bant genişligi ister. Modemden basit birkaç ayar (5060 portu ve santralin kullandığı port aralığını santralin ıp sine yönlendirme+ seste kesiklik olmaması için internet bağlantısında öncelik tanıma) dışında birşey yoktur.
    -geçen perşembe 30 a yakın şirket merkezinde personeli olan birine tavsiye ettim. Ailesi ve birçok kişinin ev faturasını ödüyormuş ve genelde bu kişiler birbiriyle konuşuyormuş. Ayrıca şantiyeleride var ve hepsine telefon faturası ödüyor ama şantiyeler çoğunlukla şirketi arıyormuş. Voip santral alacak ve bu kişilerin evlerine ve şantiyelere voip masa telefonu(80tl civarı) verecek. Birbirleriyle bedava görüşecekler. Dışarıyıda şirketten arayacaklarından faturalarda şirket adına gelecek.
    Aklına takılan birşey olursa pm at yardımcı olurum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Sorularının cevaplarına gelince.
    -Normal tel gibi+birsürü özellikle beraber voip kullanabilirsin. Extra özellikleri kullanmadan Biri sana hattın voip olduğunu söylemesse aradaki farkı anlamassın bile. Kullansanda fark yok.
    -ofisi voip yaparsan içhatlarda numaran 11, 12 gibi olur. iç hatların standart analog hat, sayısal hat,ısdn hat, voip hat olması farketmez. istediğin numarayı verirsin. 16 analog hat, 17 voip hat, 18 analog hat olabilir. Numaralandırma esnektir. Dış hatlarda türktelekom ne verirse.
    -voip hizmetini en iyi özelliklede iç hatlarda en iyi kendi santralinle yapabilirsin. Yurdışı aramalarda skype iyidir. Paralı skayle kullanıcısı olman gerekir. Bir ara 10 dolara sınırsız abd gibi paketleri vardı. Skype yi kendi telefon santraline dış hat yada iç hat olarak tanımlayabilirsin. Bunun dışında güvenilebilecek ve ekonomik firmada yoktur. Skype Türkiye tarifeleri çokda ucuz değildir.
    -kendi voip sunucun için ıp santral alman gerekir. Pek tavsiye etmesemde boşta sunucun varsa 3cx gibi yazılımlarıda kurarak bilgisayarı santrale çevirebilirsin ancak bazı dezavantaşlarından dolayı hiç tavsiye etmem.
    -ses kaydı yapabilirsin. Mp3 olmasa bile waw yada acc idi sanırım kayıt yapıyorlar. Mp3 yapanıda olabilir.
    -satış için 1, servis için 2 tuşlayın sisteminin adı robot operatördür ve bazı modellerdeki çoğu ıp santralde sende bu menüyü oluşturabilirsin zira santralin web arayüzü vardır. Bu ve başka hertürlü ayarı yapma olanağı olan modeller var.
    -toplu arama (dolayısı ile toplu küfür yeme) özelliği var. Verdiğin numaraları santral otomatik arayıp kaydettiğin mesajı okur.
    -elbette sdandartı var. Aslında voip tahmin edebileceğin gibi agdan ses iletme protokolünün genel adıdır. önceleri voip için h323 kullanılıyordu ancak esnek olmaması ve kısıtlı özellikleri nedenil ile artık çok az kullanılıyor. iyi taraflarıda var ama yetersiz kaldığından sip standartı kullanılıyor. Bunun yanında telesisin kendi için çıkardığı xsip protokolüde vardır. Yanlış anlaşılma olmasın telesis sip ide destekler. Sip dünya standartı olmuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

şu yazdıklarını okumak için  bildiğin esselamualeykümverahmetullah durumu oldu yani..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

http://www.karel.com.tr/

belki işine yarayabilecek çözümleri vardır anlamam bu işlerden

birde her dragonfest te birinci oluyorlar

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 3720 Toplam Mesaj: 16