Volkswagen Polo 1.4 Goal Tüp Taktırmalı Mıyım?
-
tabiki taktır hoca. benzine para mı dayanır. çekişten düşer tabi ama ayarını yaptırdın mı sorun olmaz. yani misal;
10 litre benzin * 4,20 = 42 tl buda eşittir misal veriyorum ortalama 200 km (arabanın normal periyodu tabi motorunda 1.4 olduğu için)
10 litre gaz *2,10= 21 tl işin cafcaflı bölümü bu;
gaz ayarını açtırırsan çekişten düşmez. benzinle hemen hemen aynı performansı yakalarsın. ama ortalama 150 km gidersin. bu bile çok büyük kar. çünkü 21 tl ile 150 km yapıyorsan 42 tl ile 300 km yaparsın ki sana 100 km avantaj sağlar. lpg nin fiyatından dolayı.
yada
gaz ayarını normalde bırakırsan çekişten düşer. yaşın gençse hiç çekilmez söyleyim tecrübeyle sabittir. 1. viteste patinaj çektiremiyordum (:
ama normal düzeydede 200 km yi bulmasada 180 filan yapar.
not: rakamlar hayal ürünüdür. orantıları vermek için böyle yazdım. ama reel dede bunlara yakın bişeyler tutar
edit:
tabi bunlar sıralı sistem olanlar için. bizde 2000 1.6 golf var. atiker taktırdık. gaz ayarını bu ara kıstırdık daha çok km yapıyo. ama pek çekmiyo kapışamıyorum milletle. önceden hiç farketmiyodu ahh ahh
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------
tabiki taktır hoca. benzine para mı dayanır. çekişten düşer tabi ama ayarını yaptırdın mı sorun olmaz. yani misal;
10 litre benzin * 4,20 = 42 tl buda eşittir misal veriyorum ortalama 200 km (arabanın normal periyodu tabi motorunda 1.4 olduğu için)
10 litre gaz *2,10= 21 tl işin cafcaflı bölümü bu;
gaz ayarını açtırırsan çekişten düşmez. benzinle hemen hemen aynı performansı yakalarsın. ama ortalama 150 km gidersin. bu bile çok büyük kar. çünkü 21 tl ile 150 km yapıyorsan 42 tl ile 300 km yaparsın ki sana 100 km avantaj sağlar. lpg nin fiyatından dolayı.
yada
gaz ayarını normalde bırakırsan çekişten düşer. yaşın gençse hiç çekilmez söyleyim tecrübeyle sabittir. 1. viteste patinaj çektiremiyordum (:
ama normal düzeydede 200 km yi bulmasada 180 filan yapar.
not: rakamlar hayal ürünüdür. orantıları vermek için böyle yazdım. ama reel dede bunlara yakın bişeyler tutar
-----------------------------olay anlaşıldı taktırmak farz oldu :D hangi marka??
-
sonradan editlediğimde yazdım hocam ;)
-
ajan1111 bunu yazdı:
sonradan editlediğimde yazdım hocam ;)
----------------------------- -
bide hocam ekstra bilgi;
bence shell autogaz diğerlerinden daha kaliteli.
gaz alırkende aynı yerden almaya bak. yani mogaz dan alıyorsan hep mogazdan al. veya shell. veya total. yanma ısıları farklı olduğu için motorunu etkiler. bunun sıkıntısını yaşamıştır. 4000 devirden sonra boğulma gibi bişeyler oluyodu bi ayar ve sonra hep shell den aldık hiçbir sorun kalmadı.
-
ajan1111 bunu yazdı:
bide hocam ekstra bilgi;
bence shell autogaz diğerlerinden daha kaliteli.
gaz alırkende aynı yerden almaya bak. yani mogaz dan alıyorsan hep mogazdan al. veya shell. veya total. yanma ısıları farklı olduğu için motorunu etkiler. bunun sıkıntısını yaşamıştır. 4000 devirden sonra boğulma gibi bişeyler oluyodu bi ayar ve sonra hep shell den aldık hiçbir sorun kalmadı.
-----------------------------eyvallah hocam bunu dediğin iyi oldu birkaç yerden daha dutdum bunu da mantıklı birşey açıklama bulamamıştım dikkate alacağımmm
-
gazla tüple araba mı yürür? atacan benzini vectraya çıkacan otobana,vericen kırbacı,vericen kırbacı..sonra o şarampol benim bu refuj senin derken...ou yeee
-
bu arabaya tüp takıtırlır çekişte vs her arabya etki ettiği kadar etkisini hissedersin tüpün
o kadarı da normal
marka vs öneremiyeceğim
tipik tüp sorunlarını yaşayacaksın
uyum sorunları , su eksiltme sorunları, bazen stop sorunları, bazen rölanti devri düşmeleri
ha bunlar seni korkutmasın
değecektir taktırmana ve bu sorunlar halledilir merak etme
ama ii araştır bu işi ii yapan bi yere taktır ,bu uyarım öenmlidir.
--
nerden gaz alacağın konusunda farklı söylentiler duyacaksın
ben mesela hep petrol ofisinden alırım ve memnunum
arabadan arabaya da deişebiliyor gaz markası uyumu.
mesela benm arabada (97 model polo 1,6 otomatik) opetten gaz aldığım zaman çok daha çabuk bitiyor gaz
eurolpg olayından dolayı olduğunu sölüyolar vs vs
şahsen total önermem önerenler de olacaktır kişiden kişiye de deişiyor :) ilginçtir
şu an şehiriçi gazda 25-26 krş şehirlerarası 20 krş yakıyorum.
-
hocam alakasız olacak ama kaç model, kaç km de, kaç tl'ye aldın ben de bakınıyorum ama 2. elde fiyatlar yükseldi siktir et bayramdan sonra bak filan diyorlar.
-
agrilion bunu yazdı:
hocam alakasız olacak ama kaç model, kaç km de, kaç tl'ye aldın ben de bakınıyorum ama 2. elde fiyatlar yükseldi siktir et bayramdan sonra bak filan diyorlar.
-----------------------------linkteki ara herşeyiyle aynı bi 60 bim km de arası farklı 21.5oo tl ye aldık