folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Volkswagen Polo 1.4 Goal Tüp Taktırmalı Mıyım?

Volkswagen Polo 1.4 Goal Tüp Taktırmalı Mıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

tabiki taktır hoca. benzine para mı dayanır. çekişten düşer tabi ama ayarını yaptırdın mı sorun olmaz. yani misal;

10 litre benzin * 4,20 = 42 tl buda eşittir misal veriyorum ortalama 200 km (arabanın normal periyodu tabi motorunda  1.4 olduğu için)

10 litre gaz *2,10= 21 tl işin cafcaflı bölümü bu;

gaz ayarını açtırırsan çekişten düşmez. benzinle hemen hemen aynı performansı yakalarsın. ama ortalama 150 km gidersin. bu bile çok büyük kar. çünkü 21 tl ile 150 km yapıyorsan 42 tl ile 300 km yaparsın ki sana 100 km avantaj sağlar. lpg nin fiyatından dolayı.

yada

gaz ayarını normalde bırakırsan çekişten düşer. yaşın gençse hiç çekilmez söyleyim tecrübeyle sabittir. 1. viteste patinaj çektiremiyordum (:

ama normal düzeydede 200 km yi bulmasada 180 filan yapar.

not: rakamlar hayal ürünüdür. orantıları vermek için böyle yazdım. ama reel dede bunlara yakın bişeyler tutar

edit:

tabi bunlar sıralı sistem olanlar için. bizde 2000 1.6 golf var. atiker taktırdık. gaz ayarını bu ara kıstırdık daha çok km yapıyo. ama pek çekmiyo kapışamıyorum milletle. önceden hiç farketmiyodu ahh ahh

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirri
    sirri's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

tabiki taktır hoca. benzine para mı dayanır. çekişten düşer tabi ama ayarını yaptırdın mı sorun olmaz. yani misal;

10 litre benzin * 4,20 = 42 tl buda eşittir misal veriyorum ortalama 200 km (arabanın normal periyodu tabi motorunda  1.4 olduğu için)

10 litre gaz *2,10= 21 tl işin cafcaflı bölümü bu;

gaz ayarını açtırırsan çekişten düşmez. benzinle hemen hemen aynı performansı yakalarsın. ama ortalama 150 km gidersin. bu bile çok büyük kar. çünkü 21 tl ile 150 km yapıyorsan 42 tl ile 300 km yaparsın ki sana 100 km avantaj sağlar. lpg nin fiyatından dolayı.

yada

gaz ayarını normalde bırakırsan çekişten düşer. yaşın gençse hiç çekilmez söyleyim tecrübeyle sabittir. 1. viteste patinaj çektiremiyordum (:

ama normal düzeydede 200 km yi bulmasada 180 filan yapar.

not: rakamlar hayal ürünüdür. orantıları vermek için böyle yazdım. ama reel dede bunlara yakın bişeyler tutar

olay anlaşıldı taktırmak farz oldu :D hangi marka??

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

sonradan editlediğimde yazdım hocam ;)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirri
    sirri's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

sonradan editlediğimde yazdım hocam ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bide hocam ekstra bilgi;

bence shell autogaz diğerlerinden daha kaliteli.

gaz alırkende aynı yerden almaya bak. yani mogaz dan alıyorsan hep mogazdan al. veya shell. veya total. yanma ısıları farklı olduğu için motorunu etkiler. bunun sıkıntısını yaşamıştır. 4000 devirden sonra boğulma gibi bişeyler oluyodu bi ayar ve sonra hep shell den aldık hiçbir sorun kalmadı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirri
    sirri's avatar
    Erkek

ajan1111 bunu yazdı:

bide hocam ekstra bilgi;

bence shell autogaz diğerlerinden daha kaliteli.

gaz alırkende aynı yerden almaya bak. yani mogaz dan alıyorsan hep mogazdan al. veya shell. veya total. yanma ısıları farklı olduğu için motorunu etkiler. bunun sıkıntısını yaşamıştır. 4000 devirden sonra boğulma gibi bişeyler oluyodu bi ayar ve sonra hep shell den aldık hiçbir sorun kalmadı.

eyvallah hocam bunu dediğin iyi oldu birkaç yerden daha dutdum bunu da mantıklı birşey açıklama bulamamıştım dikkate alacağımmm

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanc
    kivanc's avatar
    Erkek

gazla tüple araba mı yürür? atacan benzini vectraya çıkacan otobana,vericen kırbacı,vericen kırbacı..sonra o şarampol benim bu refuj senin derken...ou yeee

dolmuşta para uzatmamak için ölü taklidi yaptım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

bu arabaya tüp takıtırlır çekişte vs her arabya etki ettiği kadar etkisini hissedersin tüpün

o kadarı da normal

marka vs öneremiyeceğim

tipik tüp sorunlarını yaşayacaksın

uyum sorunları , su eksiltme sorunları, bazen stop sorunları, bazen rölanti devri düşmeleri

ha bunlar seni korkutmasın

değecektir taktırmana ve bu sorunlar halledilir merak etme

ama ii araştır bu işi ii yapan bi yere taktır ,bu uyarım öenmlidir.

--

nerden gaz alacağın konusunda farklı söylentiler duyacaksın

ben mesela hep petrol ofisinden alırım ve memnunum

arabadan arabaya da deişebiliyor gaz markası uyumu.

mesela benm arabada (97 model polo 1,6 otomatik) opetten gaz aldığım zaman çok daha çabuk bitiyor gaz

eurolpg olayından dolayı olduğunu sölüyolar vs vs

şahsen total önermem önerenler de olacaktır kişiden kişiye de deişiyor :) ilginçtir

şu an şehiriçi gazda 25-26 krş şehirlerarası 20 krş yakıyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbbsg.
    agrilion
    agrilion's avatar
    Erkek

hocam alakasız olacak ama kaç model, kaç km de, kaç tl'ye aldın ben de bakınıyorum ama 2. elde fiyatlar yükseldi siktir et bayramdan sonra bak filan diyorlar.

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirri
    sirri's avatar
    Erkek

agrilion bunu yazdı:

hocam alakasız olacak ama kaç model, kaç km de, kaç tl'ye aldın ben de bakınıyorum ama 2. elde fiyatlar yükseldi siktir et bayramdan sonra bak filan diyorlar.

linkteki ara herşeyiyle aynı bi 60 bim km de arası farklı 21.5oo tl ye aldık

Toplam Hit: 6157 Toplam Mesaj: 39