Vücud İşini İyi Bilenler !
-
191 boyum, 82 kilo ağırlığım var.Denge iyi gibi gözüke bilir fakat göbek ve bel kenarlarında hafiften yağlanma var.Geçen senede bu zamanalr hayvanlaştım sonra kilo verdim fakat cidden canım sıkılmaya başladı artık.
Yüzme, voleybol, tenis, basketboll gibi bi ton sporla uğraştım.Enson 6 sene önce yüzmeyi bıoraktım.3 sene gitmiş, güzel bir vücut yapmıştım.Şimdiki planım össde istanbula gidip, yüzme klübüne orda girmek ama olmazsada güzel bir vücudumun olması.Yüzme için hazırlanıcam dedim burdkai hocaya.
Türkiye 4.süydü bir kaç sene önce.Bana vücud geliştirme değil, fitness programı uygulayalım dedi.Bu işin %80 i diet, %20si antreman dedi.Bende gaza gelip başladım.
http://kaanlazayiflama.blogcu.com/kas-kutlesi-ve-vucut-yapisi/7214923
Şöyle bir yazı okudum.Şimdi benim istediğim tyler durden abimizin gibi bir vücudum olması (kaç erkek bu gazla başlıyor dimi :) Ama benim istediğim öyleşişmek falan istemiyorum.Fit olmak istiyorum.2. ayımdayım ve kaslanma falan başladı.
Şeker, kızartma , kola vs, tatlı yemiyorum.Elma yiyiyorum, süt içiyorum falan filan.Programım şöyle ; ilk gün göğüs, ön kol (pazu) , kanatlar , ikinci günde omuz ve arka kol.
Bütün programdan sonra 3 tane karın aleti, 1 tane sağa-sola dönme kullanıyorum.Sonra kızak gibi bişeyde 15 dk, bisiklette 15 dk, uzay yürüyüşü gibi bi makinada 10 dk , kürekte 10 dk devam ediyorum.
kas kitleleri çıktı ama tırsıyorum.Çünkü vücut geliştirme kas hacmini arttırmaya yönelikmiş, fitness sadece toparlama.Bende kitleler hayvanlaşmasın sadece belli olsuni istiyorum.Yani yüzücü gibi doğal bir vücut.
Öyle olur mu yoksa illa vücut geliştirme yapmam gerekir mi ? Birde zayıflama falan için tavsiyeleriniz nedir ??
İşte bahsettiğim vücut :)

-
Bide beyler boyum 1.76 vücut yapsam cirkin mi olur :F
-
boyum:1,96 kilom:96 bende bu yazın vücud yapmaya niyetlendim. uzman arkadaşların verebileceği tüyolar var mıdır ?
-
bu arada geçen sene bu dnemler 2 ay gidip bırakmıştım.Yüzme klübü açıldı açılcak derken.Ama bırakmamak lazım.Düzgün vücut için en az 4 ay, 8 ayda falan tamamen şekle giriyormuş diyorlar.Vücut bence iğrenç durmaz ama nasıl yaptığına bağlı..
Kol+kanat+karın ve özellikle adonis kası kızları feci etkiliyor...Duyrulur.Hoş ben hatun için ypamıyorum ama hatunlrada etkisi çok :D
-
PM at derinlemesine anlatayım.
-
Sağa sola dönme işini bırak, bel ve boyunda gereksiz hassasiyet ve sakatlanmalara yol açar, Daha önce bu işle uğraştığına göre bilirsin, vücut bir bütündür. Resimde ki o adonis i çıkartmak için her bölgeyi çalıştırmak zorundasın. Antreman proğramında bacak ve sırt görmedim mutlaka ekle, Özellikle ters mekik aletini kullan ki kalça ve sırt şekil alsın.
Karın kasları için mekiklere fazla yüklenmene gerek yok. Karın kasların ne kadar sertleşirse sertleşsin üstündeki yağ durduktan sonra gözükmez. Öncelikle yapılacak olan diyet ve kardiodur. Yağlardan kurtulduktan sonra kasları yontmaya başlarsın. Vg nin dışında o saydığın sporların hiç biri sana o vucudu vermez.
Çok hacim istemiyorsan bunu beslenme ve antreman proğramınla sağlayabilirsin. Özellikle ağırlık rakamları ve tekrar sayıları buna göre düzenlenebilir. Ciddi bir salona gidersen işi bilen insanlar bulursun. Tabi yaşın da burada büyük etken.
-
karabudun bunu yazdı:
-----------------------------Sağa sola dönme işini bırak, bel ve boyunda gereksiz hassasiyet ve sakatlanmalara yol açar, Daha önce bu işle uğraştığına göre bilirsin, vücut bir bütündür. Resimde ki o adonis i çıkartmak için her bölgeyi çalıştırmak zorundasın. Antreman proğramında bacak ve sırt görmedim mutlaka ekle, Özellikle ters mekik aletini kullan ki kalça ve sırt şekil alsın.
Karın kasları için mekiklere fazla yüklenmene gerek yok. Karın kasların ne kadar sertleşirse sertleşsin üstündeki yağ durduktan sonra gözükmez. Öncelikle yapılacak olan diyet ve kardiodur. Yağlardan kurtulduktan sonra kasları yontmaya başlarsın. Vg nin dışında o saydığın sporların hiç biri sana o vucudu vermez.
Çok hacim istemiyorsan bunu beslenme ve antreman proğramınla sağlayabilirsin. Özellikle ağırlık rakamları ve tekrar sayıları buna göre düzenlenebilir. Ciddi bir salona gidersen işi bilen insanlar bulursun. Tabi yaşın da burada büyük etken.
-----------------------------
196 cm boyla o vücudun kenarından bile geçemezsin bu 1 Adonis kası her yerini çalıştırarak değil, alt mide çalışarak oluşur bu 2 Sırt ve bacak kası programına 1, 2 hatta 3 ay sonra dahil olur buda 3 -
karabudun bunu yazdı:
Sağa sola dönme işini bırak, bel ve boyunda gereksiz hassasiyet ve sakatlanmalara yol açar, Daha önce bu işle uğraştığına göre bilirsin, vücut bir bütündür. Resimde ki o adonis i çıkartmak için her bölgeyi çalıştırmak zorundasın. Antreman proğramında bacak ve sırt görmedim mutlaka ekle, Özellikle ters mekik aletini kullan ki kalça ve sırt şekil alsın.
-----------------------------bacak var hocam.Yazmadım ama hoca sağlam.Türkiye 4. imiş biliyor işi.
-
NaZi_ bunu yazdı:
karabudun bunu yazdı:
196 cm boyla o vücudun kenarından bile geçemezsin bu 1 Adonis kası her yerini çalıştırarak değil, alt mide çalışarak oluşur bu 2 Sırt ve bacak kası programına 1, 2 hatta 3 ay sonra dahil olur buda 3
-----------------------------Boyla ne ilgisi var ? Adam " gibi " diyor. Yani ordaki orantıyı kastediyor. Yoksa Brad pitt in 196 olmdığını oda biliyordur sanırım bu 1. Diyetin yoksa, kardion yoksa hergün alt karın çalış adonisi rüyanda bile göremezsin bu 2. Adam yıllarca muhtelif sporları yapmış hangi akla hizmet bacak, sırt 3 ay sonra oluyor. İnsanda ki en büyük kaslar bacaktadır. Dolayısı ile doğal testosteron u artırmak için önce onların zorlanması gerekir. Sırt kasları ise tutucu kaslardır. Sırt olmadan cephe olmaz buda 3.
-
zumsuk bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
bacak var hocam.Yazmadım ama hoca sağlam.Türkiye 4. imiş biliyor işi.
-----------------------------O zaman sorun yok. Kimyasal bir şeyler önermiyorsa hocana uyman yeterli olur.
-
karabudun bunu yazdı:
-----------------------------NaZi_ bunu yazdı:
karabudun bunu yazdı:
196 cm boyla o vücudun kenarından bile geçemezsin bu 1 Adonis kası her yerini çalıştırarak değil, alt mide çalışarak oluşur bu 2 Sırt ve bacak kası programına 1, 2 hatta 3 ay sonra dahil olur buda 3
-----------------------------Boyla ne ilgisi var ? Adam " gibi " diyor. Yani ordaki orantıyı kastediyor. Yoksa Brad pitt in 196 olmdığını oda biliyordur sanırım bu 1. Diyetin yoksa, kardion yoksa hergün alt karın çalış adonisi rüyanda bile göremezsin bu 2. Adam yıllarca muhtelif sporları yapmış hangi akla hizmet bacak, sırt 3 ay sonra oluyor. İnsanda ki en büyük kaslar bacaktadır. Dolayısı ile doğal testosteron u artırmak için önce onların zorlanması gerekir. Sırt kasları ise tutucu kaslardır. Sırt olmadan cephe olmaz buda 3.
Genetik olarak o orantıya sahip olması, vücud çapı büyüdükçe zorlaşır. Vücudun ne kadar büyürse, kas kütlende o kadar genişler. Bu durumda omuzların aynı kalır, göğüs kasın daha geniş bir kas grubu haline gelir. HAngisinin daha zor geliştiğini bildiğini tahmin ediyorum. Herşey genetik özelliklerde biterken, ''gibi'' lerle yola çıkılmaz. Sırt kasını çelimsiz kolla mı çalışacak kardeşim ??? önce kol gelişecek. Body buildingten bahsetmiyoruz. Bacak kası ilk programa asla dahil olmaz. Ve ayrıca hocalar herbokuda bilmez. Şu tabularınızı yıkın.