Vücut Aç Kalınca?
-
Selam müridler, bugün kafama bir soru takıldı. Biz açken vücudumuzda hangi salgı/hormon az hangisi çok salgılanır.
Hareketlerimizde ne gibi bir değişim olur?
Davranışlarımıza bir etkisi varmıdır?
Şimdiden teşekkürler, saygılar. -
bkz: sınav esnasında karın guruldaması
-
ac kalınca ınsan yaglarını yakmya baslarr bu sırada kımyasal tepkıme olusur ve nefesmız kokar bunu duymusdum :|
-
titreme başlar.
-
Notorious bunu yazdı:
-----------------------------
titreme başlar.
-----------------------------biraz daha açsan hocam kaç saatten sonra hangi koşullarda vbvb.
-
şimdi aslında belgesellik soru sormuşsun
ben geçen sene 3 gün aralıksız aç kaldım sonra birkaç parça patates ve yarım poğça yedim ardıncan 4 gün daha aç kaldım
mide gurultusu falan yaşadım olayı su ve çayla bastırmıştım
güçten pek düşmedim ya da hissetmedim nasıl oldu bilmiyorum ama fazla hareket etmemeye çalıştım enerji harcamamak için
-
Hocam ilk olarak kandaki şeker (glikoz) tükenir karaciğer ve kaslardaki glikojen glikoza dönüştürülür glikojen bitince yağlar yakılmaya başlar bu nedenle soluk alışverişi hızlanır fakat enerji eksiği çekilmez yağlar bitince vucut kendini oluşturan proteinleri yakmaya başlar(önce kaslar) bu tehlikelidir kas erezyonu oluşur geri dönmesi imkansız hasarlar oluşur idrar koyulaşır kandaki üre miktarı artar zamanla ölüme doğru ilerler. Tabi sadece su içiliyorsa bunlar olur 2 aydan 5 aya kadar aç kalabilirsin (kilona bağlı) su almazsan 1 haftada ölürsün.
-
suan da tam denk geldi acayip derecede acım birazdan birseyler atıştırcam ama suan ki durumumdan biraz detay vereyim
baş agrısı
mide yanması
halsizlik
el ayakta kısmen titremler
boyle gidiyor ama bunlar başlıcaları
-
Weldox bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam ilk olarak kandaki şeker (glikoz) tükenir karaciğer ve kaslardaki glikojen glikoza dönüştürülür glikojen bitince yağlar yakılmaya başlar bu nedenle soluk alışverişi hızlanır fakat enerji eksiği çekilmez yağlar bitince vucut kendini oluşturan proteinleri yakmaya başlar(önce kaslar) bu tehlikelidir kas erezyonu oluşur geri dönmesi imkansız hasarlar oluşur idrar koyulaşır kandaki üre miktarı artar zamanla ölüme doğru ilerler. Tabi sadece su içiliyorsa bunlar olur 2 aydan 5 aya kadar aç kalabilirsin (kilona bağlı) su almazsan 1 haftada ölürsün.
-----------------------------Günde 1 defa çok fazla kalori içeren bir şey yiyip ( Çikolata mesela ) 2 litrede su içsem ölürmüyüm?
-
Hocam öğrencisin ve paran yok doğru anlamışmıyım? :)
-
Yağları yakmak için 2 atp yi bulamazsan ölürsün.