folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Vurun Töreye Mi Vurun Kahpeye Mi



Vurun Töreye Mi Vurun Kahpeye Mi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek

    Ulusların Töre, bir başka deyişle Örf-Adetleri de birbirinden farklıdır.
    —Türklerde Misafirperverlik, Namus anlayışı,  Büyüklere saygı, Küçüklere sevgi, Güvenirlilik, Sözünde durma, Kıskançlık, Bekaret, Ahde vefa gibi öğeler, öne çıkan önemli Törelerden sayılırlar. İnsan hayatının her alanında Töreler karşımıza çıkar.  Töreler bir günde oluşmaz, asırlarca deneyimden sonra toplum hayatına girer ve topluma yön verirler. İslam Dini dahi, Kitap ve Sünnetten sonra “İcma-ı Ümmet’e” başvurulmasını emreder. İşte “İcma-ı Ümmet”; toplumun üzerinde anlaştığı uygulamalardır ki; hem İnançtan hem Törelerden beslenir. Aynı zamanda Ümmetin üzerinde birleştiği kararlar da yine töreyi teşkil ederler. Bu nedenle Törelerin kutsallık yanı da vardır. Çünkü kaynağını inançtan da alırlar. Onun için her aklına esen Törelere saldıramaz ve hakaret edemez. Töresizler derhal Karşısında Törecileri bulular. Ama ne yazık ki, Törecilere topyekün saldırı devam ederken Tereciler(ot takımı) revaçtadır.
    —Batı toplumlarında ENSEST EVLİLİK(aile içi evlilik; bacı-kardeş evliliği, baba-kız evliliği, anne-oğul evliliği) normal karşılanan Törelerdendir. Homoseksüellik ve erkeğin erkekle evlenmesi gayet normal karşılanır. Alman Erkeğinin yanında karısını öpmeniz, karısını beğendiğiniz anlamına gelir ve erkek size teşekkür eder. Gurani(Kürt Türkleri) ve Turani(Türkler)ler’de aile içi(ensest) evliliğe asla rastlanamaz. Anadolu’da nadiren rastlanan “aile içi evlilik” yapanların kökenini araştırırsak, Türk olmadıklarını görürüz.
    —İran-Pers toplumunda; “ay halinde” kadına ters taraftan yanaşmak gayet normal karşılanır ve Hadis kitabı olarak saydıkları Humeyni’nin kitaplarında bu durum dinen mubah sayılır*. Saatlik, günlük, haftalık, aylık, senelik “mute nikahı”(para karşılığında geçici evlilik demektir) adı verdikleri dini nikahları vardır.
    __Yine Almanlarda toplum içinde sesli olarak gaz çıkarmak ayıp sayılmadığı gibi, daha yanınızdaki size “yarasın” der. Anne-Baba-Oğul Kız, Nine-Dede, Birinci Dünya savaşındaki çakaralmazlar gibi “tang, tung, çaf, çuf, pıs” gibi seslerle biribirlerini şereflendirirler. Onlara göre tam tersine geğirmek ayıptır. Ağzından yellenmiş gibi kabul eder ve ayıplarlar. Türklerde tam tersine geğirirken; “yarasın” derler, yellenirken ayıplanırlar. Hapşırırken; “çok yaşa” denilir. Türklerde yemekten sonra diş kurcalama normal karşılanırken, Almanlarda ayıplanır. Türkler birbirlerine “hal-hatır” sorarken; “çoluk çocuk nasıl” derler. Bu durum Almanların çok tuhafına gider. “Bu Türkler var ya; birbirlerine “hal-hatır” sorduktan sonra “çoluk çocuk nasıl” diye soruyorlar, ne tuhaf şey” derler. Çünkü Almanlarda Anne-Baba tek yaşar, çocuk 18 yaşından sonra evden ayrılır kendi başının çaresine bakar. Yani Aile denen bir müessese yoktur. Türklerin Sigortası, Can Simidi Ailesidir. İşte bütün saldırıların altında bu “Aile Çatısını çökertmek” yatmaktadır. Aile çökerse, Millet de çöker, Devlet de çöker.
    — Araplarda, Perslerde ve Batı toplumlarında Misafire hürmet yok gibidir. Türklerde bir kişi, arkadaşlarının hesabını öder, çünkü “Tanrı Misafiri” inancı hakimdir. Türkmen Alevilerinde kapıya gelen dilenciye dilenci gözü ile bakılmaz \"Hızır\" gözüyle bakılır ve sadaka verilir. Eve gelen misafir kişi “Hızır” veya “Allah’ın Veli Kullarından” olabilir ve onu bir sınava tabi tutmuş olabilir. Almalarda herkes kendi parasını öder. Yemek kültürü, giyim-kuşam, evlilik, düğün, cenaze de dahi farklılıklar vardır. Bu farklılıklar da milletleri oluşturur. İşte kimlikler böyle oluşmaktadır.
    — Yine Türklerde İslam’dan önce de; zina yapanın, hırsızlık yapanın cezası ölümdü. Bir Batılı gezgin, Cengizhan’ın ülkesini gezmiş ve Hanbalık’ta dahi bir Fahişeye rastlayamadığını yazmıştır. Bunun nedeni Namussuzluğun cezasının ölüm olması idi. Türklerde “Zina” suçuna verilen ölüm cezası, sonra İslamiyet ile biraz daha yumuşatılmış, bekâra, evliye, dula göre sayılı değnek cezaları uygun görülmüştür.
    —İslam İnancında Zinadan dolayı ölüm cezasının olmayışına rağmen Türkler’in, halen Zinaya karşı İslam öncesi Törelerini uygulamaktan vazgeçmediklerini ve zina yapanları öldürdüklerini görmekteyiz. Bu bir sosyolojik vakıadır. Bunu eleştirsek de, çağdışı görsek de Türkler Namus meselelerinde yasaları dinlemeyerek adam öldürebilmektedirler. Madem toplumun gerçeği budur, yasalar toplumun ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir. Aksi halde cezaevlerini Namus cinayeti işleyenlerle doldurursunuz ama yine de bu cinayetlerin önüne geçemezsiniz. Yok biz ille de bu milleti boynuzlu yapacağız, o zaman batının yasaları ile barışık olursunuz diyenler varsa, 5000 yıldır kimsenin bunu başaramadığını da bilirler herhalde
    .
    — Bu tespite göre, kişinin Namusa karşı hassasiyetini, yasalarla törpülemek yerine, Namusluyu kınayarak, ayıplamak yerine; Namussuzluk yapan ve yaptıranı caydıracak yasalar koymak gerekmektedir. Hem yasalar, hem töreler birlikte “Zinayı” yasaklarlarsa, bu namus cinayetlerinin önüne geçilebilir. “Yasalar dur, Töreler vur derse” bu cinayetler devam eder. Yasalar halkın örf-adet ve inançlarına göre düzenlenirse, halk da devleti ve yasaları ile barışık olur. Aksi halde halk sürekli yasaları ile kavgalı olur.
    — Türkiye, İslam ülkeleri ve bütün dünya, batı kaynaklı bir “namussuzlaştırma saldırısı” ile karşı karşıyadır… Yaklaşık bundan 550 yıl önce İspanyol soykırımından kaçarak, ülkemize sığınan Sabetayistlerin Osmanlı’ya gelişi ile başlayan Batılılaşma Hareketi ile Türk Toplumunun “Yiv ve Setleri” aşındırılmaya çalışılmıştır. Önce Gazino, Bar, Pavyon, Kulüp, Kumarhane, Lunaparklarla saldırı, daha sonra Caz, Dans, Sinema ve Tv. ile saldırı olmuştur. Hiç ara vermeden, Güzellik Yarışmaları, Defileler, Pembe Diziler, İnternet ve Porno Filmlerle saldırı devam ederken, bazı sivil kuruluşlar da buna paralel olarak Törelere saldırmaya başladılar.
    —Yerli ve yabancı dizilerde güya aile filmleri gösteriliyor; dizide annenin sevgilisi, babanın metresi var, üniversiteli kızın ayrı, liseli kızın ayrı, ilkokuldaki kızın ayrı sevgilisi var. Evdeki gelin de başkası ile kırıştırıyor. Birbirlerinden gayri meşru çocuklar peydah ediyorlar ve sonunda DNA testi ile çocuğun babası ortaya çıkabiliyor ve bu olanların tamamı çok normal imiş gibi Türk toplumuna yansıtılıyor. Yani ailede hiç kimse boş durmuyor, herkes birileri ile sürttürüyor. Yani Senarist kasıtlı olarak Töreleri rencide etmek için elinden geleni yapıyor. Evdeki küçücük kızımız, oğlumuz da, bu dizilere bakıyor ve; “haa bu dizi de bütün aile fertlerinin sevgilisi, metresi var, demek benim ki de olmalı, öyle ise ben de ilk okulda bir sevgili bulmalıyım” diyor kendi kendine… Ondan sonra kuşak çatışması çıkıyor, buna da sözde uzmanlar; “sakın fazla çocuğun üstüne gitmeyin, bu ergenlik dönemi belirtileridir, geçer” diyorlar ve bir bakıyorsunuz ki, Cafeler’de pazarlanan kızların yaşı 13’e inmiş, kızınız da elden gitmiştir. Tam Avrupa Birliğinin ağzına layık bir çocuk olmuştur…
    — Yuvasını dahi yaşatmayı başaramamış, ortalıkta birkaç piç bırakmış, dokuz oynaşlı, Etini-Butunu göstererek para kazanan birkaç Sabetayist-Devşirme-Dönme karısı kaltak, doğuya giderek, “Özgürlük, Kadın Hakları” adı altında, Müslüman Türk kadınını kocasına karşı kışkırtarak, kendisi gibi Fahişe yapmaya çalışırken, tahrik etmiş oldukları kadının bir süre sonra öldürüldüğünü görünce, bir plan dâhilinde veryansın ediyorlar ve “VURUN TÖREYE” diyorlar. Meğer bütün suçlu TÖRE imiş(!). Kocasını, kardeşini, nişanlısını aldatan, orası burası kaşınan kahpenin hiç kabahati yokmuş, bütün suçlu TÖRE imiş. Diyanet, Üniversiteler, Cemaatler ve Tarikatlar da pusmuş, üçbeş kaltağın ağzına bakmaktadırlar. Hiç kimse; “Yahu nedir bu Töre, Töre diyerek vuruyorsunuz. Yani bırakalım da kadınlar kocalarına ihanet mi etsinler, hiç kimse karışmasın, caydırıcı hiçbir örf-adet olmasın da, batının dediği mi olsun diyorsunuz? Yani kaşarlanmış 7 kocalı birkaç Hürmüz’ün hatırı için Namus Töresini kaldıralım da, boynuzlu mu gezelim” ne diyorsunuz? Bir mahallede yaşayan bir Orospu, o mahallenin tamamının Orospu olmasını ister ki; kimse onu kınamasın ve daha rahat çalışabilsin…
    — Önceleri İslam Ülkelerinde Genelevleri yoktu. Genelevi kültürü Hıristiyan Avrupa ve Amerika’dan dünyaya yayıldı. Daha sonraları Hıristiyan Avrupa ve Amerika’da hızla yayılan fuhşun boyutları Genelevlerine sığamaz hale geldi ve her taraf Genelevi halini alınca, Genelevlerini kaldırdılar. Çünkü Genelevlerine giden kalmamıştı. Bu ilkel kadın satma evleri ancak geri kalmış ülkelere, Batının birer kötü mirası olarak kaldılar. Asıl kadın hakları savunucuları, Törelere saldıracaklarına, kadını birer seks kölesi haline getiren ve kadının onuru ile oynayan bu fuhuş yuvalarını kınamalıdırlar.
    .
    — 1980 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de Fuhuş yapan sicilli kadının sayısı sadece 5000 iken, 2008 yılında 5 milyona ulaştığı söylenmektedir. Yakında biz de de Genelevleri kalkabilir ve her taraf Genelevi olabilir. İşte tam o zaman Avrupa Birliğine biz alabilirler. Bir zamanlar hayâsından yüzü kızaran Türk kadınının “iç çamaşırı ve orkidi” vitrinlerde ve ekranlarda açıkta sergilenmektedir. Nerdeeen nereye…
    — Bir de Batının sözcüsü, sözde ilerici bu Kaltaklar, Televizyonlara çıkıp “Bekarete” ve “Kıskançlığa” saldırmaktadırlar. Üniversitelerde, hatta Ortaöğretimde Bakire kızlar ayıplanmakta, eşini kıskanan Erkekler de ayıplanırken, ay zamanda yerden yere vurulmaktadırlar. Kur’an-ı Kerim; kadınını kıskanmayan erkeğe “Deyyus” diyor. Üniversiteleri bitiren Köylü çocukları, şehirde Bakire kız bulamayız diye, köylerde cahil ilkokul mezunu kızlarla evlenmeye başladılar. Merak etmeyin, benim gibi geri kafalı(!) kıskançlar varken ve bir tek bakire kaldıkça sizi AB’ye zor alırlar. Oranızı buranızı boşuna açmayın, boynuzlarınızla batıya doğru kaçmayın, sizi almayacaklar!!! Bu gidişle biz Batıya giremeyeceğiz ama Batının bize girdiği kesindir.
    — Ey Onurlu, Şerefli ve Namuslu Türk Erkeği ve Türk Kadını, gelin bu tuzağa düşmeyelim, “VURUN TÖREYE” diyen Liboşların tam aksine biz de “VURUN KAHPEYE” diyelim ki; Türk Kadınından ellerini çeksinler…

     Bu konu hakkındaki yorumlarınız nedir arkadaşlar


    De Get Yalan Dünya...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Empyrium
    Empyrium's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2008
    Erkek
    Yazıda haklı bölümler olduğunu düşünüyorum.. genel itibariyle doğru bir yazı.. Her vatandaşın okuması gereken yazılardan biri..

    Konuşsam tesiri yok , Sussam gönül razı değil..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meLaL
    meLaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek
    Empyrium bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yazıda haklı bölümler olduğunu düşünüyorum.. genel itibariyle doğru bir yazı.. Her vatandaşın okuması gereken yazılardan biri..
    -----------------------------
    çok doğru.. herkesin okumasi gereken bir yazi!
    çok saolasın,,, farkına varmak çözümün başlangıcı ama fark ettirmek mühim olan.  fark ettirmek için ii bir yazı. . .

    bir şeyi bilmeden eleştirmek, karanlığa taş atmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    benim düşüncem, örf-adet-gelenek birazda cahilliği getirir.çünkü her dönem savaşın tarzı değiştiği için örfler adetler töreler geçersiz kalır.bir milletin en büyük düşmanı cahillik.neyse uzatmiyim sağol yinede.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    hocam kendi düşüncelerin çerçevesinde mi yazdın acaba?

     


    ebedi devlet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek
    Giriş ofsayt. töre nedir? örf adet nedir?    örf adet tüm topluma mal edilebilir. ülkenin genel tarihini kapsar. töre ise cahilliğin olduğu bile bile lades durmlarına benzer. çok katıdır. yumuşamaz. hepten cahillik doğurabilir. konuyu daha iyi açabilirdin. günümüzde nerdeyse bütün dizilerde yalıda oturan zengin aileler tekelci sülale reisler felan. bunlar reyting alıyorken konu bence olmamış. arz talep meselesi. genellemeler hiç olmamış
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mart/2008
    Erkek
    Vurun Kahpeye!

    Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    klins hocam töre örf ve adetlerin doğurdu bi sonuç birbirinden alkasız şeylermiş gibi göstermek yanlış olur

    bence yazının girişi doğru


    ebedi devlet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    —İran-Pers toplumunda; “ay halinde” kadına ters taraftan yanaşmak gayet normal karşılanır ve Hadis kitabı olarak saydıkları Humeyni’nin kitaplarında bu durum dinen mubah sayılır*. Saatlik, günlük, haftalık, aylık, senelik “mute nikahı”(para karşılığında geçici evlilik demektir) adı verdikleri dini nikahları vardır.

     

    şimdi haklı olduğu noktalar olsa bile müslüman aleminin bile bir ayağı kaymış "—İran-Pers toplumunda; “ay halinde” kadına ters taraftan yanaşmak gayet normal karşılanır ve Hadis kitabı olarak saydıkları Humeyni’nin kitaplarında bu durum dinen mubah sayılır*. Saatlik, günlük, haftalık, aylık, senelik “mute nikahı”(para karşılığında geçici evlilik demektir) adı verdikleri dini nikahları vardır."

     

    cinsel ihtiyacı gidermek için mute nikahı. humeyninin hadis sayılan kitabı. humeyni perslilerin galiba yeni padişahı dimi din baskısıyla zaten insanlar koyun gibi yön alır.

    bu arada kot pantolon giyeni öldürmek de güzel bir töredir.

    yurtdışında ensest töre demişken öyle bir  örf ve adet yoktu onlarda ara sıra çıkıyor bu olaylar emimin türkiyede de nadiren olsa da vardır . cinsellik insanlık tarihinde beri süregelir. o varsa ona dair herşey vardır.

     

    kısacası  medeniyet IN şu genel anlamda töre ise OUT. önemli olan eğitim ve medeniyet seviyesi. herkesin her yaptığını örnek almak zorunda değiliz. interneti alırız sanal seksi almayız yapan yapar

    yapmayan yapmaz. içinizde kıyamet korkusu mu var.

     

    bak susuzluk kapıda dünya kırılıyor ben gidip bir su içiyim bari. bu konular konuş konuş bitmez başka bir başlıkta görüşmek üzere

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2007
    Erkek
    imzamda hersey acık

    Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek
    hacım kısacası en son zina cezasıda ortadan kalktı adamın karısına kızına tecavüz ediyolar tecevüz eden adam 2 yıl sonra çıkıyor ve adam ne yapsın devletin elinin ulaşamadıgı yerde mecburen cezayı kendisi kesiyor çünkü namus kavramımız var ve tek bize özgü

    De Get Yalan Dünya...
Toplam Hit: 3321 Toplam Mesaj: 27