folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Vurun Töreye Mi Vurun Kahpeye Mi

Vurun Töreye Mi Vurun Kahpeye Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    By_Gizemli bunu yazdı:
    -----------------------------
    imzamda hersey acık
    3 Genel olarak değil ama bazen töreye sempati duyuyorum, zaten ülkenin çivisi çıkmış, kızlar neredeyse sokak ortasında vericek aq, doğulular en iyisini yapıyo. Vurucaksın kahpeye!

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meLaL
    meLaL's avatar
    Erkek
    aslinda buradaki yorumlar, kimin töreyi nasil algiladigina bagli...
    aşık olan bir doğulu kızın kaçmasına uygulanan töreden bahsedilmiyor.... aslında gerçekten çok boyutlu ya da çok açılı bir konu.... yani eger sadece yazıyı baz alırsak bence kesinlikle doğru,,, ama töreyi, örf ve adetleri genel olarak konuşursak o zaman mümkün diil işin içinden çıkılmaz...
     bence yazıda yazanlar çok doğru... ama törenin başka taraflarına diil, yazının gösterdiği taraflara bakıyorum... 

bir şeyi bilmeden eleştirmek, karanlığa taş atmaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    örf töre bildiğiniz gibi türk toplumunu yönlendiren yazılı omayan kanunlardır bana göre töre cinayetleri türk toplumun töresinden dininden gelmiyor çünkü islamda ne olursa olsun can almak yasaktır demekki töre cinayetlerinin islamla alakası yok o cinayetlerin nedeni toplumun komşunun dedikodularından kurtulmaktır komşular konuşmasın dışlamasın diyerek bu cinayetler işlenir türk töresinde kadınların ayrı bir yeri vardır bana göre töreler olmasaydı bu ülkede zor yaşardık şimdide zor yaşıyoruz ama olsun :) sokaklarda sevişenler uyuşturucu içenler eğer töre yani yazılı olmayan kanunlar olmasaydı 2    3 katına çıkardı

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    klinsmann bunu yazdı:

—İran-Pers toplumunda; “ay halinde” kadına ters taraftan yanaşmak gayet normal karşılanır ve Hadis kitabı olarak saydıkları Humeyni’nin kitaplarında bu durum dinen mubah sayılır*. Saatlik, günlük, haftalık, aylık, senelik “mute nikahı”(para karşılığında geçici evlilik demektir) adı verdikleri dini nikahları vardır.

şimdi haklı olduğu noktalar olsa bile müslüman aleminin bile bir ayağı kaymış "—İran-Pers toplumunda; “ay halinde” kadına ters taraftan yanaşmak gayet normal karşılanır ve Hadis kitabı olarak saydıkları Humeyni’nin kitaplarında bu durum dinen mubah sayılır*. Saatlik, günlük, haftalık, aylık, senelik “mute nikahı”(para karşılığında geçici evlilik demektir) adı verdikleri dini nikahları vardır."

cinsel ihtiyacı gidermek için mute nikahı. humeyninin hadis sayılan kitabı. humeyni perslilerin galiba yeni padişahı dimi din baskısıyla zaten insanlar koyun gibi yön alır.

bu arada kot pantolon giyeni öldürmek de güzel bir töredir.

yurtdışında ensest töre demişken öyle bir  örf ve adet yoktu onlarda ara sıra çıkıyor bu olaylar emimin türkiyede de nadiren olsa da vardır . cinsellik insanlık tarihinde beri süregelir. o varsa ona dair herşey vardır.

kısacası  medeniyet IN şu genel anlamda töre ise OUT. önemli olan eğitim ve medeniyet seviyesi. herkesin her yaptığını örnek almak zorunda değiliz. interneti alırız sanal seksi almayız yapan yapar

yapmayan yapmaz. içinizde kıyamet korkusu mu var.

bak susuzluk kapıda dünya kırılıyor ben gidip bir su içiyim bari. bu konular konuş konuş bitmez başka bir başlıkta görüşmek üzere

Bence bazı şeyleri sallamadan önce iyice araştır, kulaktan dolam bilgilerle yazma.Kuranı kerimde kadınlara '' ay hali' nde cinsel olarak yaklaşılmaması emredilmiştir.Bu böyleyken  tüm İran halkını cahil yerine koyup , Humeyni  kitabında böyle demiş diye kaynak vermeden yazman  insanları yanlış yönlendirmek değil mi ?

Humeyni hangi kitabında demiş kaynak verirsen bizde öğrenmiş oluruz.

Bakara Suresi

222. Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan  ( cinsel anlamda ) uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever.”

Botercine  demiş ki;

örf töre bildiğiniz gibi türk toplumunu yönlendiren yazılı omayan kanunlardır bana göre töre cinayetleri türk toplumun töresinden dininden gelmiyor çünkü islamda ne olursa olsun can almak yasaktır demekki töre cinayetlerinin islamla alakası yok o cinayetlerin nedeni toplumun komşunun dedikodularından kurtulmaktır komşular konuşmasın dışlamasın diyerek bu cinayetler işlenir türk töresinde kadınların ayrı bir yeri vardır bana göre töreler olmasaydı bu ülkede zor yaşardık şimdide zor yaşıyoruz ama olsun :) sokaklarda sevişenler uyuşturucu içenler eğer töre yani yazılı olmayan kanunlar olmasaydı 2    3 katına çıkardı

----------------------------------------------------------

İslamda ne olursa olsun can almak yasaktır diye bir şey yok.Aksine bazı suçların cezası ölümdür.Örneğin adam öldüren kişiye veilecek ceza  kısas olabilir.Buna da öldürülen kişinin ailesi karar verir.Katilin öldürülmesini isteyebilir.Fakat bu devlet tarafından ve sadece  katile uygulanır.Kan davasından farklıdır.

Bakara Suresi

178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.

179. Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek

demagoji yapmayalım. milletlerin korumaları gereken kültürleri vardır. örf ve töre de nedir? kız çocuklarını diri diri gömmek bir töre değil miydi arap toplumunda? islam bunu ortadan kaldırmadı mı ? medeniyet iyiye veya kötüye, sonuç olarak değişiyor. ve değişimin dışında kalmanın kimseye yararı yok. bu kafayla da bir yere varamazsınız. yok batı devletlerinde büyüye saygı yok, yok batı devletlerinde milliyetçilik yok. kendimizi kandırmayalım. batı devletlerinde yaşlıya kimse yer vermez otobüste çünkü böyle bir sıkıntı yoktur. gereken hatta gerektiğinden fazla tren,otobüs vardır kimse gerkmedikçe ayakta kalmaz, kendim gördüğümden bahsediyorum, her hafta sonu şehirdeki en büyük akrabağda toplanılır ki bu bize aile bağlarının bizden bile sıkı olduğunu gösterir, milliyetçiliği anlatmaya dahi gerek duymuyorum izlediğiniz amerikan, batı filmlerini biraz incelerseniz görürsünüz.

doğu gelenek ve töreleri, kadını her zaman ikinci plana atar. oysaki esas türk töre ve gelenekleri böyle midir? erkek savaşa gittiğinde devleti yönetme yetkis vezirine falan değil, tek eşi olan karısına kalır. bunu diyen her kim ise, ister Kuran'da %100 doğru olsun olsun, ister peygamberin dediğine dair yüzlerce kanıt olsun, BIR ERKEGİN BİRDEN ÇOK KADINLA EVLENMESİ KADINLARA HAKARETTİR. ve Türk gelenekleri, kadın erkek eşitliğini çok rhat ortaya koyar. daha sonra arap etkisiyle bunlar bir nebze kaybolmuştur. orta asya türklerini değerlendirirseniz islamiyet öncesi. gelenek örf töre nedir görürsünüz. 

neticede araplara olan gelenek,örf ve törelere sokiim size bişi olmasın. çağı yakalamak gerekendir,

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SpY-EaFw bunu yazdı:

demagoji yapmayalım. milletlerin korumaları gereken kültürleri vardır. örf ve töre de nedir? kız çocuklarını diri diri gömmek bir töre değil miydi arap toplumunda? islam bunu ortadan kaldırmadı mı ? medeniyet iyiye veya kötüye, sonuç olarak değişiyor. ve değişimin dışında kalmanın kimseye yararı yok. bu kafayla da bir yere varamazsınız. yok batı devletlerinde büyüye saygı yok, yok batı devletlerinde milliyetçilik yok. kendimizi kandırmayalım. batı devletlerinde yaşlıya kimse yer vermez otobüste çünkü böyle bir sıkıntı yoktur. gereken hatta gerektiğinden fazla tren,otobüs vardır kimse gerkmedikçe ayakta kalmaz, kendim gördüğümden bahsediyorum, her hafta sonu şehirdeki en büyük akrabağda toplanılır ki bu bize aile bağlarının bizden bile sıkı olduğunu gösterir, milliyetçiliği anlatmaya dahi gerek duymuyorum izlediğiniz amerikan, batı filmlerini biraz incelerseniz görürsünüz.

doğu gelenek ve töreleri, kadını her zaman ikinci plana atar. oysaki esas türk töre ve gelenekleri böyle midir? erkek savaşa gittiğinde devleti yönetme yetkis vezirine falan değil, tek eşi olan karısına kalır. bunu diyen her kim ise, ister Kuran'da %100 doğru olsun olsun, ister peygamberin dediğine dair yüzlerce kanıt olsun, BIR ERKEGİN BİRDEN ÇOK KADINLA EVLENMESİ KADINLARA HAKARETTİR. ve Türk gelenekleri, kadın erkek eşitliğini çok rhat ortaya koyar. daha sonra arap etkisiyle bunlar bir nebze kaybolmuştur. orta asya türklerini değerlendirirseniz islamiyet öncesi. gelenek örf töre nedir görürsünüz. 

neticede araplara olan gelenek,örf ve törelere sokiim size bişi olmasın. çağı yakalamak gerekendir,

Nedense töre deyince  ilk işin doğuya saldırmak olmuş.O çok özendiğin batının törelerini bir incele bakalım neler çıkıyor ortaya.Cadı avları , ırkçılık  , halen üstü örtülü bir şekilde devam ediyor.

Birden fazla kadınalr venleme meselesine gelince ,

1. Kuarn birden fazla evliliği emretmez , sadece belirli şartlarda izin veriri.

2.Peygamberimiz İlk eşi vefat edene kadar başka bir eş almamıştır.Keyfi oalrak birden fazla evlilik yapmamıştır.

3.Birden fazla kadınla evlenmenin zorunlu olduğu durumlar vardır.Kadın bu şartlarda al gibi alınıp-satılmak yerine bir aile ortamına kavuyşabiliyor.Kadın istemezse evlenmez.Kendisine hakaret olduğunu düşünse evlenmez.

Senin konuya mesaj yamandaki amaç töreler değil , direk doğu toplumlarına , araplara saldırmak.Töre ile ilgili konuya girp araplara hakaret etmen de bunu gösteriyor.

Türkiyede kimse araplara özenmiyor , Peygamberinin bildirdiklerine uyuyor.Sen  peygamberin dediklerini kabul etmeyebilirsin , senin sorunun ama Peygamberi kabul edip onun bildirdiklerine uyanları arapçılk yapmakla suçlayıp  hakaret edemezsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

bu törelerin nedeni belli ; düzen. yani insanlardan eger toplum oluşturmak istiyorsan, insanları dizginlemelisin dürtülerini bastırmalısın.

şöyle bir düşünelim. elbette bugün ilk öncelikle cinselliği düşüneceğiz. geçmişten günümüze hep kontrol altında tutulmak istenmiş cinsellikten dem vuracağız. belli bir kalıba sokulmak istenen... belli şartlarının olmasıyla gerçekleştirilecek!...

İlkin, ırkların yalnızca kendi ırklarıyla birlikte olmasını  düşünelim. türklerin türklerle olmasını... ingilizlerin ingilizlerle... sonra beyazlarla beyazlarların... zencilerle zencilerin... Sonra, dahası din de bu işin içerisine girecektir. müslümanlar müslümanlarla ve hristiyanlar hristiyanlarla... İşte bedenlerin birlikteliğine ve cinselliğine, türlü türlü yollarla hep müdahale edilmiştir... Sonra ırklara, milletlere ve dinlere ayrıştırılan bu bedenler kendi aralarında da serbest bir dolaşım içerisinde bulunmasın diye başka başka uygulamalar başlatılmıştır. Ahlaksal yasalar, töreler, gelenekler, ve devlet elindeki kanunlar peydah olmuştur. Çünkü cinselliği gözetim halinde bulundurmak sanki zorunlu gibi birşeydir. Yoksa toplum içerisindeki her türlü kargaşa ve kaostan, üretimin yani üremenin zeval görmesinden sorumlu tutulurduk.

toplumun en küçük yapıtaşı aile olduguna göre er ya da geç insanlar tekeşli kalacaktı. sonra bu tekeşliliğin getirisi olarak sadakat aşk ve sevgi gibi şeyleri türettik. böylece içimizi ferahlatıyoruz. uzun süreli sexlere adlar bularak.

gelgelelim gerçeklere... Acaba hiç düşündünüz mü neden hep bu kadar kontrol altında tutulmak istenmemizi... Dinler, yasalar, gelenekler ya da vs..ile... aramızda hala itiraf etmeyecekler bulunacaktır... önemi yok, onlar bile beni gayet iyi anlamışlardır! sadede geliyorum... daha fazla eveleyip gevelemeyeceğim.
    kadın ve erkeğin arkadaşlığı üstümüze birşeyler giyinmek gibidir(çünkü toplum var); evet, çıplak dolaşamayacağımıza göre açık açık birbirimizden arkadaş olamaz da diyemeyiz ve diyemeyacektik(çünkü gene toplum var) ama anlamadığım herkes çıplak kalabildiğini biliyor da neden arkadaş olamayacağımızı hep şiddetle eleştirir gözüküyordu.(lanet olsun gene mi toplum!)

kısacası kaos ve kargaşadan, ahlaksızlıktan yırtmak için(bu ahlak da yalnızca bizim ürünümüz, kıskançlık gibi, sadakat gibi, ya da aşk) zaman içerisinde modern denilecek bir düzen armağan ettik kendimize. dengeli bir cinsellik.
    elbette cinselliğin gerçek yüzü de bundan payına düşeni alacaktı. çünkü cinsellik dengesiz ve çok iştahlıydı.

koskoca bir safsata ve düzmece.töreler falan

bassinyourface
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    ayrıca kuranı muhammed yazmıştır. iyi okuyun anlarsınız ne demek istedigimi.dünya üzerindeki en eski siyaset dindir.

bassinyourface
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

AciyaGulmek bunu yazdı:
    hacım kısacası en son zina cezasıda ortadan kalktı adamın karısına kızına tecavüz ediyolar tecevüz eden adam 2 yıl sonra çıkıyor ve adam ne yapsın devletin elinin ulaşamadıgı yerde mecburen cezayı kendisi kesiyor çünkü namus kavramımız var ve tek bize özgü

Gerçekten bu adam öldürmenin doğru olduğunu mu düşünüyosun?vay ulan vaay

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek

chelishky bunu yazdı:

AciyaGulmek bunu yazdı:
    hacım kısacası en son zina cezasıda ortadan kalktı adamın karısına kızına tecavüz ediyolar tecevüz eden adam 2 yıl sonra çıkıyor ve adam ne yapsın devletin elinin ulaşamadıgı yerde mecburen cezayı kendisi kesiyor çünkü namus kavramımız var ve tek bize özgü

Gerçekten bu adam öldürmenin doğru olduğunu mu düşünüyosun?vay ulan vaay

bencede öldurulsun...

pislik oyle yata yata temizlenmez hcam. 

Falan Filan...
Toplam Hit: 3983 Toplam Mesaj: 27