VW Kaza İcra Bereketsigorta Mahkeme Ve 2 Yıllık Hukuk Mücadelesi Sonucu
-
Buradan teknik desteklerini esirgemeyen @djalper ve @freak mürid e teşekkür ederim. Gerçekten doğru kişiden doğru poliçenin alınmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.
Herşey 2018 yılı baharında başladı , kendim şehir dışında olmamdan dolayı aracımı kuzenime emanet ettim , kendisi aracı kaskolatıp kullanmaya başladı. 2018 haziran ayında domuza çarpma sonucu araçta 13.000 TL lik bir hasar oluştu.
Kazadan sonra jandarma tutanak tuttu kırsal alan olduğu için ve bereket sigortayı arayarak işlemleri başlattık.
Bereket sigorta bizi bölgedeki tek anlaşmalı vw servisi olan LENA firmasına (arabayı da satın aldığım ana distribitör bayi) ye yönlendirdi ,çekici çağırıldı araç serviste kaldığı süre için ikame araç verildi (burayak adar herşey mükemmel )
Ekspertiz geldi aracı inceledi ve 13.000 TL lik hasarın tamamı için ödeme yapacaklarını hem bize bildirdi hemde LENA firmasına imzalı kaşeli şekilde belirtti.
Haziran ayının sonu gibi geldim aracımı 1 TL bile ödemeden teslim aldım. Teslim alırkende ne borçlu olduğuma dair nede başka bir evrak imzalamadım herşeyi kasko halletti sonuçta bindim gittim. Aradan 3 ay geçtikten sonra LENA firması bana telefon açarak 3000 TL borcum olduğunu kaskonun eksik ödeme yaptığını ve bu aradaki farkın benim tarafımdan ödenmesi gerektiğini bildirdi , nedenini sorduğumda'da poçilede %25 distribitör serviste onarıma girdiğinde muafiyet olduğunu bu nedenle ödemenin %75 ini yaptıklarını ama kalanını ödemediklerini söyledik.
İşte herşey bundan sonra başladı. defalarca kaskoyu yaptırdığımız bayi ile bereket sigorta ile görüştük , sonuçta bize poliçeyi yaparkende aracı teslim ederken de muafiyetten bahsetmediler herşey ödenecek dediler , defalarca genel merkeze şikayet oluşturdum geriş dönüş yapılmadı kimse tarafından. Aradan geçen bu zamanda LENA firması kendilerine ödeme yapmadığım için bana takipsiz icra dosyası göndermişler , fakat bu dönemde taşındığım için takipsiz icra dosyası eski oturduğum mahallediki muhtara veriliyor , muhtarda bana 1 ay sonra ulaşıyor, bilen bilir bu evraka 1 hafta içinde itiraz etmezseniz icrayı kabul etmiş sayılıyorsunuz ve ya ödemek zorundasınız yada mahkemeye vermek zorundasınız.
İcra dosyası oradan da benim (itiraz edip iptal ettirmediğim için) iş yerime geldi ve 3 ay boyunca her ay maaşımdan kesinti yapıldı.
Bu kesintiler sonucundada bu parayı biz borçlu olmadığımız için.
Mahkeme Dava Masrafı (700 tl civarı)
avukatlık temsil ücreti (avukata davaya göre değişiyor buda 3-4 bin genelde)
ve söz konusu icra tutarının tamamı (3000 tl)
depozito ödeyerek davayı başlattık.
Yani borçlu olmadığım bir tutar için bizim cebimizden çıkan tutar 10bine yakın.
Mahkeme açılır açılmaz icra dosyası durduruldu son karar açıklanana kadar.
0. ilk mahkeme covid nedeniyle ertelendi.
1. Mahkeme de biz elimizdeki poliçeleri evrakları sunduk , hiç bir borcumuz olmadığını belirttik
2. mahkemede sigorta poliçesi için bilir kişi raporu istedik.
3. mahkeme bilirkişi raporu sonuçlandı fakat bilirkişi ne bizi ne karş tarafı haklı bulmadı %50 %50 iki tarafa da hak verdi sonucu hakime bıraktı fakat bu mahkeme de de hakim nöbetçi olduğu için ertelendi.
4. mahkeme de ise sonuç açıklandı.
Uzun uğraşlar versekte yorulsakta cebimizden daha fazla para çıksada karşı tarafta kocaman şirketler olsada hakim bizi haklı bularak şimdiye kadar yapılan tüm kesintilerin iadesini , icra dosyasının iptaline ve tüm mahkeme masraflarının karşı tarafın ödemesine karar verdi.
İnşallah sizde haklı olduğunuz tüm durumları kazanırsınız.
-
konuda bereket sigorta geçtiği için yazıyorum hocam (:benim de başımdan bu arkadaşlarla ilgili bir olay geçti.
Şimdi şöyle oldu. Aracı aldım 1 ay olmadan çarptılar ve aracım perte ayrıldı. Süreç şöyle gelişti. Ben kaskoyu yaptırırken aracı sigorta şirketi bana kaskonun muafiyetli olduğunu söylemişti zaten. Kendi anlaştıkları servislerde, orjinal yerine muadil parça teminatlı olduğunu bilerek yaptırmıştım ben kaskoyu. Kazayı yaptğığmda da sende olduğu gibi şuraya çektirin anlaşmalı olduğumuz yer burası demişti. Bereket sigortanın poliçlerinin çoğunluğunun böyle olduğunu sonradan öğrendim. Muhtelemen senin poliçe de böyleydi. Sigorta yaptırdığın aracı söylemeyi ihmal etti. Bereket sigortada çalışan arkadaşlar akılları havada olduğu için dikkat etmedi sonuç olarak sen mağdur oldun.
Ben paramı alma sürecinde Bereket sigortanın yavaş işleyişi ve çalışanların iş bilmezliği yüzünden epey uğraşmıştım. Lakin şöyle bir kurnazlıkta yapmıştım aracın devrini sigorta şirketine vermeden hem bankadaki kalan araç kredisi tutarını kapattırdım hem de kendi payımı almıştım. 1 Hafta sonra falan arayıp yanlışlık olmuş sizin aracın devrini almamışız demişlerdi :D km tespiti sırasında hata yapmışlardı vs vs.
Sonuç olarak Bereket sigortadan paramı aldım. Yeni araba aldım biniyorum :D
Bereket sigortadan kasko yaptıracak arkadaşlarında bu muafiyete dikkat etmelerinde fayda var. Adamlar kendi anlaşmalı olmadıkları çekiciye aracı çektirirsen bile %25 muafiyet uyguluyor ibineler
-
senin olayda özel servis şartının senin bilmemen acentenin sana söylememesi ayrıca üstüne asistans firmanında poliçe detayını görmeden hareket etmesi hepsi üstüstüne :)
aslında berekette anlaşmalı yetkili poliçelerde 50 km çapında anlaşmalı yoksa anlaşmasız yetkiliye gidebilir şart var ama özel servislerde yok çünkü özel servisde ek indirim yapıyor poliçeye
bu olayda ben kendimide suçlu buluyorum sen bana sorduğunda ben sana direkt bendeki firmalar yüksek çıkıyor şu fiyat aralığında başka yerde bulabilirsin dedim ama bereket şu allianz bu demedim çünkü sana girdiğim teklifler tüm servislerdi sende ne bileceksin yaptırdın geçtin
burda tekrar tekrar söyleyim çok meşgul adamım şimdiye kadar yüzlerce saat team fortes oynamışım :) ama başka yerden poliçe almadan önce kasko konut vs teklif alın atın bana dj bi incele deyin cevap yazmazsam tekrar bakmadınmı diye yazın çekinmeyin amk görmüşümdür ara müşeri gelmiştir unutmuşum gitmişimdir
senin üzerine 2 defa asistans sözleşmesi değişti 2020 başında ise ipa ile çalışmaya başladılar.
-
DJ_Alper bunu yazdı
senin olayda özel servis şartının senin bilmemen acentenin sana söylememesi ayrıca üstüne asistans firmanında poliçe detayını görmeden hareket etmesi hepsi üstüstüne :)
aslında berekette anlaşmalı yetkili poliçelerde 50 km çapında anlaşmalı yoksa anlaşmasız yetkiliye gidebilir şart var ama özel servislerde yok çünkü özel servisde ek indirim yapıyor poliçeye
bu olayda ben kendimide suçlu buluyorum sen bana sorduğunda ben sana direkt bendeki firmalar yüksek çıkıyor şu fiyat aralığında başka yerde bulabilirsin dedim ama bereket şu allianz bu demedim çünkü sana girdiğim teklifler tüm servislerdi sende ne bileceksin yaptırdın geçtin
burda tekrar tekrar söyleyim çok meşgul adamım şimdiye kadar yüzlerce saat team fortes oynamışım :) ama başka yerden poliçe almadan önce kasko konut vs teklif alın atın bana dj bi incele deyin cevap yazmazsam tekrar bakmadınmı diye yazın çekinmeyin amk görmüşümdür ara müşeri gelmiştir unutmuşum gitmişimdir
senin üzerine 2 defa asistans sözleşmesi değişti 2020 başında ise ipa ile çalışmaya başladılar.
hocam yani şöyle ki
1. kasko acentası muafiyeti belirtmedi ve bizde sözleşmedeki tüm maddeleri okumadık sana yaptırsam da okumam ki kim okuyor bilmiyorum ama artık okurum :)
2. hadi muafiyet vardı , bereketi kazadan sonra beni anlaşmalı yerimiz diye direkt yetkili servise yönlendiriyor halbuki müşteri hizmetlerinin bana seçenek sunması gerekirdi ben kaza anında nerden akıl edeyim onu
3. hadi yanlış yönlendirildim , hadi muafiyet vardı ekspertiz niye tüm tutarı ödiycez dedi ve bu şekilde faturayı kaşeledi.
4. hadi muafiyet vardı , call servis de yanlış yönlendirdi , hadi bide ekspertiz de hata yaptı , vw bana niye aracımı teslim etti :)
-
PanxeR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
hocam yani şöyle ki
1. kasko acentası muafiyeti belirtmedi ve bizde sözleşmedeki tüm maddeleri okumadık sana yaptırsam da okumam ki kim okuyor bilmiyorum ama artık okurum :)
2. hadi muafiyet vardı , bereketi kazadan sonra beni anlaşmalı yerimiz diye direkt yetkili servise yönlendiriyor halbuki müşteri hizmetlerinin bana seçenek sunması gerekirdi ben kaza anında nerden akıl edeyim onu
3. hadi yanlış yönlendirildim , hadi muafiyet vardı ekspertiz niye tüm tutarı ödiycez dedi ve bu şekilde faturayı kaşeledi.
4. hadi muafiyet vardı , call servis de yanlış yönlendirdi , hadi bide ekspertiz de hata yaptı , vw bana niye aracımı teslim etti :)
1 Bendede okumazdın bende kimse okumaz çünkü ben anlatırım :) keşke okuyup geri dönüş olsa herkes öyle değil ama okuyan müridler var teminat teminat soruyor
2 orası tamamen karışık :) şimdi ilk ışıktan bereket olunca bu şirket anlaşmalı en yakın servise çekilir şartı koydu bu sefer yetkiliye çektirmek isteyenlerde özele çekildi bu sefer en yakın yetkili servise çekilir kondu işte o dönem sen kaza yaptın :) şimdiki son durum kaza durumunda 250 km e kadar müşteri istediği yere çekilir
3. bilmem
4. alı koyamaz ki teslim onayı vs beklenir ama onun dışında kimse kimsenin malını alı koyamaz
Şuraya tekrar not düşeyim poliçeyi ben yapmadım :) bilgilendime amaçlı yazıyorum
DJ_Alper tarafından 16/Mar/21 14:16 tarihinde düzenlenmiştir -
DJ_Alper bunu yazdıPanxeR bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
hocam yani şöyle ki
1 Bendede okumazdın bende kimse okumaz çünkü ben anlatırım :) keşke okuyup geri dönüş olsa herkes öyle değil ama okuyan müridler var teminat teminat soruyor
2 orası tamamen karışık :) şimdi ilk ışıktan bereket olunca bu şirket anlaşmalı en yakın servise çekilir şartı koydu bu sefer yetkiliye çektirmek isteyenlerde özele çekildi bu sefer en yakın yetkili servise çekilir kondu işte o dönem sen kaza yaptın :) şimdiki son durum kaza durumunda 250 km e kadar müşteri istediği yere çekilir
3. bilmem
4. alı koyamaz ki teslim onayı vs beklenir ama onun dışında kimse kimsenin malını alı koyamaz
Şuraya tekrar not düşeyim poliçeyi ben yapmadım :) bilgilendime amaçlı yazıyorum
hadi hadi biz anladık anlayacağımızı :O)
@PanxeR geçmiş olsun hocam, herkes "Ful kasko yaptırdım aga" diye geliyor poliçeye bakıyorum kaza teminatı lüks arabaya vursan evini sattırır. Allah korusun birini vurup öldürsen 100bin tl teminatı var ki kimi kazalarda 700 800bin çıkıyormuş.(Bedelleri yanlış hatırlıyor olabilirim ama ciddi kazada iş görmeyecek kadar.) O yüzden kaskoyu bilene danışcan, bilmiyorsan öğrenicen. Ucuz olsun diye atlıyoruz sonra kaza olunca mağdur olup uğraşıyoruz...
-
hocam geçmiş olsun. kazanmanıza sevindim. bu kadar emek, uğraş verdiniz buna da üzüldüm. yoktan yere bir dünya sıkıntı çektiniz.
dosyayı açan kişi kasko poliçesindeki muafiyetleri okusaydı sorun olmazdı. 5-10dk lık iş en fazla.
muafiyetli dosyayı biz servis olarak kabullenerek alıyoruz. yani müşteriden ekstra bir ücret istemiyoruz.
lakin bazı kasko poliçeleri (allianz f kasko - axa mavi kasko vs. diye aklımda kaldı) hasar bedelinin tümünden %40 civarında kesiyor. o poliçeleri de araç sahibine söylüyoruz. kabul ederse dosyasını biz açıyoruz. yoksa anlaşmalı noktalara yönlendiriyoruz.
haklı olduğunu ıspatlaman için giden emek ve zamana üzüldüm. bunu almanın bir yolu da vardır belki. durduk yere iş açıyorlar insanın başına.
-
akrepkral53 bunu yazdı
hocam geçmiş olsun. kazanmanıza sevindim. bu kadar emek, uğraş verdiniz buna da üzüldüm. yoktan yere bir dünya sıkıntı çektiniz.
dosyayı açan kişi kasko poliçesindeki muafiyetleri okusaydı sorun olmazdı. 5-10dk lık iş en fazla.
muafiyetli dosyayı biz servis olarak kabullenerek alıyoruz. yani müşteriden ekstra bir ücret istemiyoruz.
lakin bazı kasko poliçeleri (allianz f kasko - axa mavi kasko vs. diye aklımda kaldı) hasar bedelinin tümünden %40 civarında kesiyor. o poliçeleri de araç sahibine söylüyoruz. kabul ederse dosyasını biz açıyoruz. yoksa anlaşmalı noktalara yönlendiriyoruz.
haklı olduğunu ıspatlaman için giden emek ve zamana üzüldüm. bunu almanın bir yolu da vardır belki. durduk yere iş açıyorlar insanın başına.
hocam kaytıpta edebilirdik. bilirkişi raporu tamamen muallakta kalan bir rapor sunmuş , son mahkemede biz hatta ek rapor talep ettik çünkü ortada bırakmış.
hakim muhtemelen mevcut raporda kararını vermiş ve dosya 2 yıl oldugu için daha da uzasın istememiş muhtemelen.
-
DJ_Alper bunu yazdı
Hocam bebe de olunca sağlık bi gözüme batmaya başladı, şu tamamlayıcı sağlık sigortası mıdır nedir ondan yaptırayım diyorum unutuyorum hep. nolur nolmaz bir sürü şeyi kapsayan bir şeyler ne kadar patlar bize :) form borsşür site vs var mı okumaya düşeyim.
Konu sahibine de geçmiş olsun. -
MaviGozluDev bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
Hocam bebe de olunca sağlık bi gözüme batmaya başladı, şu tamamlayıcı sağlık sigortası mıdır nedir ondan yaptırayım diyorum unutuyorum hep. nolur nolmaz bir sürü şeyi kapsayan bir şeyler ne kadar patlar bize :) form borsşür site vs var mı okumaya düşeyim.
Konu sahibine de geçmiş olsun.pm geldim
-
Tebrik ederim hocam. Senin adına çok sevindim. Ama kazayla ve bu tür olayla uğraşmana üzüldüm. Umarım bir daha böyle bir olayla karşılaşmazsın ya da kimse karşılaşmaz.