Web İçin Yeni Bir Çağ !
-
Şimdi ben anlamadım yeni çağa girdik mi girelim mi bekleyelim mi? Eve geçince bir inceleyelim bakalim.
-
xursi bunu yazdı
Şimdi ben anlamadım yeni çağa girdik mi girelim mi bekleyelim mi? Eve geçince bir inceleyelim bakalim.
Hayırlısı ile bir test etsek " girmeyi pilanlıyoruz"
-
beyler kusura bakmayin da gereksiz heyecan yapiyorsunuz.
suanki web ve internet yapi geregi zaten decentralized, bunu da saglayan fiziksel router agi. Her host, bunu yazdigim laptop dahil, bir web server olup web sitesi ya da her hangi bir servis yayinlayabilir. halbuki bu sistem tamamen yazilimsal, yani Turkiye yurt disi cikislarini kapatsa babayi aliriz, ulke icindeki sitelerle takilmak zorunda kaliriz.
NAT, static IP gibi seyleri bilmeyen insanlar sacma sapan isimlerle site kursunlar diye yapilmis bir girisim gibi gorunuyor bana. diyelim ki web'in yerine gecti, olacak seyleri yazayim.
1) Bireyler kendi sitelerini %25-50 uptime ile yayinlayacaklar, cunku bilgisayarlarini yatmadan once kapatiyorlar.
2) Sirketler cok fazla takipcileri oldugu icin cok daha guclu bilgisayarlar ile bu servisi verecekler, yozgatli kemalettin abinin sitesine ayda bir kisi girerken google a anlik milyonlarca insan girecek.
3) Kendi bilgisayarinda site kurmak istemeyen insanlar icin siz ugrasmayin bizim bilgisayarimizda size yer ayarlayalim 24 saat aktif kalsin sadece 19.99 tl diyen sirketler cikacak.
4) Ciddi is yapmak isteyen insanlarin laptoplari bu web sitesi isine yetmeyecegi icin (guc, uptime vs) bu sirketlerden birinde yer kiralayacak.
5) Hersey basa donmus olacak.
Bu projeyi baslatanlarin boyle devrim yapmis gibi anlatmasi tabii ki dogal, sonucta adamlarin isi bu, takipci kullanici cekmek. Ancak siz de hakikatten ortada bir devrim varmis gibi oltaya gelmeyin.
Bu servis isleri tamamen peer to peer ile olmaz, oyle olsaydi supermarketlere filan da ihtiyacimiz kalmazdi, ben sana 2 kilo un verirdim sen bana 1 kilo pirinc verirdin vs.
-
yeni çağa geçince endüstri 5.0 ı açılan var mı ?
-
en kötü olay yeni olan şeyi denemkten çekinmemiz.
hiç birimiz bir sayfa oluşturup adresi yayınlmadık
-
Kendin yayınla biz görelim diyeceğim ama görebilmek için önce o p2p ağına üye olmamız gerekecek.
-
emrah20 bunu yazdıKendin yayınla biz görelim diyeceğim ama görebilmek için önce o p2p ağına üye olmamız gerekecek.
dat://a8ff90deb47fe7163db6ed864d15a9d4b33f3226ae8a8cc1324b6a895a4900ed/index.html
-
Custom adress alınabilme şansı varmı ?
Unutmadan P2p ağları için sadece deepweb denilen onion ağı yok belki 5000 tane ağ vardır. Onionun en yakın arkadaşı garlic ağını ziyaret edebiliniz. güvenlik protokolleride ağı kuranların paranoyaklığına göre artmakta sadjnakldsj. :D
samato tarafından 31/Eki/17 20:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu gercek olay yaşanmış:
Rahmetli İBM kurucusu Watson " o aralar bilgisayar yeni içat oluyor" şöyle demiş:
"Tüm Godoşları Toplayıp Bilgisayarı tanıtalım, iş yaşamına getireceği yenişlikleri, kolaylıklarını anlatalım demiş" danışmanına.
Danışmanıda:
"Watson bir Godoş bilem gelmez" demiş.
ve öyle de omuş.
Bizim de durum bu:
Gelin bir test için bir adres verin diyoruz, yok.
-
ran bunu yazdı
Bu gercek olay yaşanmış:
Rahmetli İBM kurucusu Watson " o aralar bilgisayar yeni içat oluyor" şöyle demiş:
"Tüm Godoşları Toplayıp Bilgisayarı tanıtalım, iş yaşamına getireceği yenişlikleri, kolaylıklarını anlatalım demiş" danışmanına.
Danışmanıda:
"Watson bir Godoş bilem gelmez" demiş.
ve öyle de omuş.
Bizim de durum bu:
Gelin bir test için bir adres verin diyoruz, yok.
Kaynak?
Bu arada heyecan yapmaya gerek yok, su haliyle bir b.ka yaramayacak teknoloji (zaten vardi). Belki daha az ugras gerektirerek yayin yapiyorsun o kadar..
telekom tarafından 31/Eki/17 21:33 tarihinde düzenlenmiştir
dat://a8ff90deb47fe7163db6ed864d15a9d4b33f3226ae8a https://beakerbrowser.com/