Web Server Kurulumu
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
peki linux ve windows'la aradaki fark nedir, bazi dilleri birinin calistirip digerinin calistirmamasimi ?
php'de hangisinden daha cok randuman aliriz?
-----------------------------php için linuxu tercih et ama, eve server kurup randıman alma olasılığın düşük.
-
php&mysql 2lisi linux üzerinde %30'a yakın daha randımanlı.
-
amd x4 quad core 940 islemci
5gb ram var eger yavas olursa yukseltmeyi dusunuyorum
internet 100mbit, sitatik ip
-
7-19 bunu yazdı:
amd x4 quad core 940 islemci
5gb ram var eger yavas olursa yukseltmeyi dusunuyorum
internet 100mbit, sitatik ip
-----------------------------dcden evine hatmı çektin :D
Makine özellikleri iyi ama sen ne amaçla kullanacaksın? jeneratörün varmı mazallah elektirik gider arada ?
-
:| gayet basarılı bi pc si var bence hocanın arasındaki farklardan bitaneside bilgi alma olacaktır mesela linux server kullanmasını belgeleri ile alan türkiyede sadece 70 kişi var. ama mcse e bakarsan herkezde var antiky hocanın dedigi gibi php mysql 2 lisinin linux da daha performanslı calısacagından süpemiz yok ama işte linux serveri kullanmak olay ben yükledim biraz inceledimde gapgara ekran kafam karıstı baya ama windows server ögle değil tabiki ama bide sey var sanırım windows serverda lisans olayı var galiba tam bilmiorum o olayı ama... ama linux kurabilirsen linux tavsiyemdir.
-
hocam yurtdisindayim fiber optikde var fakat benim yasadigim sehirde yok.
elektrik gitmiyor da sartelleri attiriyorum bazen, gidip hemen sartelleri geri acarim, veri kaybi yasarmiyiz acaba ?
-
Veri kaybının olma ihtimali var arada donanımsal sorunlarda çıkabilir.bu işe giriyim diyorsan emeklerinin boşa gitmemesi için jeneratör al bir tane ,elektirik kesilmez diye bir olay olmaz hiç yoktan arada sen attırırsın.Onun dışındada ne amaçla kurucaksın merak ettim?
-
hopp bi dk sen webserver i kendi siten için kurmayacaksında tamamn bi webserver kuracaksan elindeki makineden biraz daha iyisi lazım hocam önce donanımsal olarak yeterli seviyeye getirmen lazım siteni ondan sonra saglam bi server bilgisine ihtiyacın olacak ki kolay değil ki bu işler donanıma benzemio yani sunu tak sunu cıkart su böle su söle binbir türlü seyler var içinde ben hala okuorum okuorumda oku oku bitmio amk seyi
edit: serverda power supplyin bile önemli hocam verikaynı olur mu olur programlar falan cöküo durduk yerefan yavasdönüo die uyarı falan verio ekran kartının gücü yetmio die uyarı verio değişk karısık kurusuk seyler ben hala deneme yanılma yapıorum daha baslardaim
-
warez bir site barindirmak istiyorum.
-
7-19 bunu yazdı:
warez bir site barindirmak istiyorum.
-----------------------------hocam sana tavsiyem ver aylık 3-5 bişey al bi vps uğraşma böyle şeylerle vaktine yazık :) kabloyu pcye takınca iş yeni başlar bir sürü ayar çekmen lazım ki bu konuda bilgin yoksa baya baya uğraşıcaksın.