Web Sitesi Açmak İstiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    hocam içerik olarak ne yapacağına bağlı.

    bir çok kişinin aksine host + wordpress yerine

    domain + blogger yada domain + google sites öneriyorum.

    mysql derdi yok ,phpmyadmin derdi yok , veri tabanı yok , dosya kaybı yok , host parası yok , host hızı yavaş hızlı uptime sıkıntısı yok. yönetimi kolay.

    wp diyen paraleldir xD

    yapabileceklerin sınırlı esnek değil, kullanıcıya dosya uploadı yaptıramayacaksın, istediğin herhangi bir özellik ekleyemeyeceksin hatta eklemek istersen şunu satın al bunu satın al diyecek, temalar sınırsız ve özgür değil. Yok oğlu yok kısıtlı oğlu kısıtlı bir sistemi nasıl WP ile eş değer hatta WP'den daha iyi görebildin şaşırdım açıkcası :)) hani WP yerine Joomla v.b. gibi yine CMS açık kaynak kodlu ve özgür bir sistem önerseydin kişisel tercihler belki de derdim ama blogger ile WP altyapılar itibari ile aynı özgürlük ve esneklik olarak tamamen birbirlerinden farklı . 

    özgürlük anlayışımız birbirinden farklı , ben sorunsuz düzgn çalışan daha düşük maliyetli ve dediklerinin aksine bir çok değişikliğin yapılabildiği bir sistemi öneriyorum.

    themeforest veya benzeri sitelerde wp için olan bir tema nın blogger için olanı da bulunuyor. hemde daha ucuz fiyata.

    o ekleme yaptıracağın şeyler yani wp nin inciği ciciği ile oynama muhabbetleri web kullanıcısının %80-90 ını ilgilendiren şeyler değil neler mesela ?

    reklam eklentisi ( blogger içerisinde zaten var =

    sitenin hızlı açılması için gerekli performans eklentileri ( blogger de zaten var)

    spam engelleme eklentileri ( yine blogger içerisinde kendiliğinden var )

     

    bunun dışında dediğim gibi gereksiz olan hosting , veri tabanı , güvenlik zaaaflarının hiç biri yok.

    fakat insanlarda bir wp alışkanlıgı var , çok spesitik ihtiyaçlarınız yoksa dediğim gibi bunların hiç biri lazım değil , varsada mecburen o tarza kaymak zorundasınız.

    dosya upload meselesi ise tabiki mümkün şunu al bunu al diyen kim olacak merak ettim :)

     

    Öncelikle Wordpress Open Source açık kaynak kodlu olarak tanımlanan sistemdir ve sana kaynakkodlarının hepsini şifrelemeden, erişimini kısıtlamadan verir, tıpkı github üzerinde olan projeler gibi indirip kodlar üzerine değişiklik, ekleme ve çıkarma gibi işlemler yapabilir kendine ve işine göre özgünleştirebilirsin, sınırsız eklenti destekleri ile wordpress tabanı ile kurumsal tanıtım, ürün tanıtım, eticaret sitesi, kişisel blog, web dizini, firma rehberi, kişiye özgün ürünlerin tasarımlarının yapıldı platformlar, VR içerikli steler gibi aklına gelebilecek her türlü siteyi kodlama bilgin varsa eklentiye ihtiyaç duymadan ortalam bir kodlama bilgin varsa da piyasa üzerindeki eklentileri satın alarak yapabilirsin. Bu arada codecanyon gibi platformlardan alınan eklentilerin de kaynak kodalrı açıktır ve şifreli ya da erişim kısıtlamalı değildir. Özgürlükten kastımı sanırım yukarıda anlatabildim.  Burada Open Source hakkında daha detaylı bilgiyi bulabilirsin.

    Kurumsal sitelerden aklıma gelen örnekleri vereyim. Mesela store locator yok ardından kullanıcıya dosya uploadı yaptırabileceğin bir düzen yok, gelişmiş step by step formları oluşturamazsın, SEO düzenlemeleri için anlık analizleri alamaz ya da uygun boxlar açıp güçlendiremezsin, mali plan ya da otomatik hesaplamalar yaptıramazsın, galeri ve portfolyo ayrımı yapamazsın tasarımları ve kökler aynı yere gider, offline modda tasarım düzenleyip tasarım değişkliğini kullanıcı hissetmeden ve yayın kesintisi yaşatmadan yapamazsın, eticaret zaten hiç ama hiç yapamazsın, kullanıcıların dahil olduğu sistemleri yorumlar dışında herhangi bir şekilde yapamazsın, kullanıcı kaydını siten üzerinden alıp data sahibi olamazsın, içeriklerini, sayfalarını başka platformlar için auto scheduler yapmazsın, içerikler ile ilgili zaman kaybı yaşamamak adına bot ile çekip veri tabanına işleyemezsin. E bunlar sadece kurumsal bir site için gereksinimler bunları kurumsal bir sitede yapamadıktan sonra diğer kısımlarından bahsetmeyeyim bile. 

    Bunun dışında google kendi platformları üzerinde herhangi bir şekilde gray hat optimizasyonlar yapamazsın, olası bir yayın ihlali sonucunda senin haberin bile olmadan sitene ya da içeriğe erişimi durdururlar çok fazla hit almaya başladığında siteni ziyaret eden her kullanıcı are you human? mesajı ile karşılaşır. 

     

    Temel olarak WordPress özgürlüğü ile kapalı sistem, erişimi kısıtlı bir sistemi özgürlük ve esneklik konusunda tartışmaya açarak kıyaslamak kuantum kütle çekim sorununu herhangi bir yardımcı cihaz kullanmadan çözüme kavuşturmaya çalışmaya benzemekte. Hepsinden önce birinin sahibi sensin diğerinin sahibi sen değilsin. Sahipliğe örnek verecek olursam çok yeni olan Google Plus profili sen benim sandın içerik paylaştın v.b. ama Google bir gün geldi ve dedi ki ben artık kapatıyorum ya kusura bakma.

    Bunun kıyaslamasının yapılabilmesi için eşit şartların her ikisine de sağlanması gerekmekte. Eşit şartları da sağlayabilemk için blogger tabanından siteni ayırman lazım e onun adı da Wordpress oluyor zaten :) Blogger Wordpress MU tabanında lansmanı yapılan bir sistemdir. Aslında WordPress diyenler paraleldir derken kendinde Blogger ile WordPress' e yönlendiriyorsun :) 

     

    Yanlış anlamadım, kişiselleştirmedim. Güzel bir konu oldu bence en azından çok uzun süre sonra merak edip bakacak bir ziyaretçi için. 


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    javascript ile destekelemek suretiyle wpde yaptigin her seyi yaparim bloggerda. ama internal ama external, yaparim.


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 2091 Toplam Mesaj: 13
web sitesi web sitesi