folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Web Yazılım VS Masaüstü Yazılım

Web Yazılım VS Masaüstü Yazılım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

yazılım ile tasarımı karıştıran onlarca kişi varmış şu forumda

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

Bence olay web tarafının daha zor olmasından ziyade daha fazla tecrübe gerektirmesi. Örneğin c# ta hiç programlama bilmeyen birisi 3-5 gün

uğraşsa ihtiyacını görecek bir programı iyi veya kötü yazabilir. Ama web tarafında iş biraz değişiyor. Eğer yeterli tecrüben yoksa çok fazla

deneme  yanılma yapman gerekiyor ve bu da tabiiki zaman alıyor. Bunun canlı örneği de benim. Hobi olarak hem web, hem masaüstü

yazılımıyla uğraşıyorum.

C# ta takıldığım bir yer olduğunda google ile  çözümü kısa sürede bulabiliyorum. Ama web ile ilgilenirken karşılaştığım problemler biraz daha

spesifik olduğu için (özellikle tasarım kısmında) birebir çözüm bulunmuyor çoğu zaman. Bu yüzden de extra zaman harcayarak çözümü kendim üretmem gerekiyor. Sırf bu

yüzden 2 senedir uğraştığım bi projem var durmadan sıkılıp bırakıyorum..Hatta dil değiştirip sıfırdan bile yazdım ama yine de her istediğimi

uygulayamıyorum (konuyla alakası yok ama php'ten ruby on rails'e geçtim mvc için). E tabi durum böyle olunca yaklaşık bir sene önce amerikada

birileri benim fikrimi benden önce hayata geçirdi, adamlar kısa sürede 1 milyon $ yatırım aldı ve bundan 1 ay sonra da açıklanmayan bir rakam

karşlığında facebook tarafından satın alındılar.

Konuya dönersek, eminim masaüstü yazılımı geliştirmedeki tecrübenin yarısı web alanında olursa çok daha

kısa sürede istediklerini başarabilirsin. İş tecrübede bitiyor.

smok3 tarafından 29/Ara/12 14:22 tarihinde düzenlenmiştir

never say never...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Haci benim tavsiyem (Nerdeyse her cesit platformu biliyorum) asp.net de kodu cs dosyasına tasarımı html tarafına olacak şekilde hiçbir server side component kullanmadan yazman. MVC falan hiç kullanmaman. DB olarak da entity framework kullan.

Çünkü bu microsoftun çıkardığı şeyler zırt pırt değişiyor ve sen öğrenene kadar eskiyor. Server side component geliştirmek de uğraştığına değmiyor. Serverside bir tablo yapmak yerine normal bi tablokoy ve jquery pluginlerle o tabloyu şekillendir.

Jquery kolay kolay ölmez. çünkü yeni browserlar çıktıçla library onlara adapte oluor

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

gel seni orta yol pythonda bulusturalim python ve modülü django ile yapamıycağın yok :)

haha :) hocam python a da başladım desem inanır mısın :) yaklaşık 2-3 sene önce.. c#an sonra baktım çocuk dili gibi geldi sonra dedim bunla mı uğraşcağım :) bıraktım yapmadım bir şey. ama mantığı çok basit yani sıkıntı çkilecek bir şeyi yok.. bana güçlü bir dil lazım hocam. python benim her istediğimi karşılayamaz eminim.. 

pythonın gücü quorayı yazmaya yetiyor işte , bilmem sana yeter mi :)

nessaj tarafından 29/Ara/12 14:54 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Hepinize cevaplar için teşekkür ediyorum :) Tahribatta bu tarz yazılım tartışmaları pek yapılmıyordu ama şimdi herkes bildiğini anlatmaya çalışmış

güzel oldu :)

yazdıklarınız çok farklı olsa da genel kanı webin basit olduğu ve bu işin pratikle çözülebileceği. bir video izlemiştim 100 dakikada sıfırdan blog

yapmak mvc ile. adam o kadar hızlı yazıyor ve düşünüyordu ki çok şaşırdım. bir tasarım oluşturacağı zaman direk kodu yazıyor divi ni css kodlarını

v.s hepsini hiç denemeden yapıp doğru sonuca direk ulaşabiliyordu. adamın 1 dakikada yaptığı şeyi ben 1 saatte yaparım herhlade :)

mvc geleceğin teknolojisi ya da onun alt yapısı o yüzden web formlar ile çalışmayı düşünmüyorum, zaten tecrübelerim oldu pek hoşuma gitmiyor

web. Ama mvc bana web gibi gelmedi ta ki işin işine jquery ve ajax girene kadar. Ama artık onları da belirli bir seviyeye kadar öğrendim. 

Neler öğrenmem gerekti konusunda iş ilanlarına bakıyorum. Adam bir .net yazılımcısı alacaksa hem masaüstü hem web hatta mobil bekliyor.

Ayrıca js, jquery,ajax, html, css de de çok tecrübe istiyorlar. Böyle olunca ben de bunlar şart diye düşünüyorum, çünkü her web yazılımcısı

bunlar biliyor?  

python konusuna gelirsem çok da önemli değil :) benim ilgi alanıma girecek işleri yapabileceğimi sanmıyorum hem ona harcayacağım zamana

mvc de uzmanlaşırım. python gibi yazılım dilleri daha çok özel işlerde gerekli, her yerde lazım olacak şey değil ya da çok yaygın değil. Ama saygı

duyarım öğrenene de. Ben c# 1.0 çıktığından beri c# ile ilgileniyorum şuan c# 5 var.  Birbirimize alıştık baya ve böyle de devam edecek gibi

görünüyor :)

Önemli olan yılmamak, ben de yılmadan devam edeceğim bakalım sonuç ne olacak :) bir şeyi öğrenmek için çok çabalamak lazım özellikle farklı

şeyleri ya da ön yargı sahibi olduğun şeyleri öğrenmek için daha çok çabalamak lazım..  

yorumlarınız varsa yine yazabilirsiniz, bir sürü insanın ufkunu açtığınızın şüphesi yok.

teşekkürler :)

unbalanced tarafından 29/Ara/12 15:21 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

işin tasarım kısmını geçince masaustu uygulaması ile web uygulaması arasında pek fark oldugunu görmedim.
    DeskApp için c# kullanarak uygulama geliştiren birisi C# platformunda ASP ilede uygulama geliştirebilir.

haa dersinizki tasarımı ne olacak bunun?

zaten prof. çalışan iş yerlerinde tasarımcı ayrı çalışır yazılımcı ayrı.

kişisel görüş :

yazılımcılık bir şekilde sonradan öğrenilebilir. fakat tasarımcılık biraz genetik birşey insanın içinde olması gerekiyor.

not : tasarımdan hiç anlamadım :D

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tasarım ayrı bir dal hocam, benim yeteneğim yok o konuda, istesem de güzel bir şeyler yapamam yani olmaz :) ben saf algoritmik işler yapmak

istiyorum bunun yeri de server tarafı oluyor ama işte günümüze ayak uydurmak gerekli. ajax gibi bir teknolojiyi kullanmamak abes kaçar :) 

ve de asp.net ile geliştiren arkadaşlara tavsiyem (şeyh senin için de geçerli) mvc ye geçin ve farkı görün. biraz zorlanılsa da ilk başta, hayran

kalmamak mümkün değil :) webci değilim çok karşılaştıramam belki ama bana göre süper olmuş :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 4818 Toplam Mesaj: 38