What İs Google Chrome OS?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:
    -----------------------------

pessimist bunu yazdı:

linux çekirdeğini kullanıyor.

microsoft tarih olacak.

saçmalam hocam. google bile netbook'larda kullanılmak üzere üretildiğini söylüyor. tabii ki diğer bilgisayarlarda da kullanılabilir ama diğer linux dağıtımlarından pek bi farkı olacağını sanmıyorum. sistem neredeyse tamamen tarayıcıdan oluşuyor. ilk çıktığında yoğun bi ilgi olabilir ama microsoft'u tarihe gömmek sadece bi hayal olarak kalır. ben de netbookuma kurmayı düşünüyorum. beğenirsem netbookda kullanırım ama normal bilgisayarımda asla kullanmam. çünkü internete girmek dışında yaptığım şeylerde var.

geleceği hiç düşünmeyip bu güne bakarsanız bu görüşün doğru. ama gördüğünüz gibi cep bilgisayarları uzun zamandır piyasada ve gelişiyor.

masaüstü bilgisayar da tarihe karışcak. en azından türkiyede böyle devam eder. desktop olarak.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

şimdi diyelim ben netbook aldım

windows ve chrome os u aynı anda kullanbilirmiyim?

Yapay zeka, zeka değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

Yaw şöyle microsoftu bitiricek,tarih olacak felan diyolar ya gülünç olmayın allah aşkına ya :D:D:D

gülünç mü?

microsfta nasıl bu kadar bel bağladınız anlamış değilim.

google yabana atılacak işler yapmıyor. mail, tarayıcı, wave olaylarıyla zaten çoğu kullanıcıyı çekmeyi başardı.

microsoft yeni olarak ne yaptı? işletim sistemi çıkarmaktan başka söyler misiniz?

asıl gülünç olan sizsiniz gelecekte windows gibi ağır işletim sistemleri kullanılmayacak.

her neyse boşuna anlatmayayım. ilerde hepimiz görürüz. bu mesajımı da gözünüze sokarım o zaman =)

20 kasım 2009

çok bilinçsizce yazmışsın.. Google'ın amacı windowsu geçmek değil , bambaşka bir şey. ama çözemediğin için chrome os windowsu geçer gibi bir iddaada bulunuyorsun. bir takımın diğer takımı yenebilmesi için önce aynı sahaya çıkmaları lazım. bu google chrome os işletim sistemi olayını biraz daha araştırman gerekicek sanıyorum. neyse tartısma cıkmasın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

pessimist bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

Yaw şöyle microsoftu bitiricek,tarih olacak felan diyolar ya gülünç olmayın allah aşkına ya :D:D:D

gülünç mü?

google yabana atılacak işler yapmıyor. mail, tarayıcı, wave olaylarıyla zaten çoğu kullanıcıyı çekmeyi başardı.

microsoft yeni olarak ne yaptı? işletim sistemi çıkarmaktan başka söyler misiniz?

asıl gülünç olan sizsiniz gelecekte windows gibi ağır işletim sistemleri kullanılmayacak.

her neyse boşuna anlatmayayım. ilerde hepimiz görürüz. bu mesajımı da gözünüze sokarım o zaman =)

20 kasım 2009

ya kardeşim hiç kimse hiç kimseyi yok edemez.

microsoft biz burdan çekiliyoruz artık demedikçe isterse google 10 kat daha gelişsin microsoft oldukça ben ordayım

bu benim görüşümdür microfost varsa bende varsam demekki tarih olmuyomuş dimi ?

beni işletim sistemi kısmı ilgilendiriyo microsoftun varsın bişi çıkarmasın  başka banane ?

biri linux biri windows sen elma çıkınca armut tarihten silinir diyosun alakaya maydonoz :)

evet google mükemmel işler yaptı ağzımız açık bakıyoruzda google bişi yaptı diye microsofta hiç bişi olmaz.

o yüzden istersen tariihin altına bide imzanı at hiç bi zaman o kurduğun fantaziler olmaz :)

öyle sanıyorsun ama piyasa böyle işlemiyor.

sen kullanabilirsin windows tabiki kimse buna engel olamaz.

ama şu an kullandığımız windows kullanma sebebimiz firmaların windows desteklemesi. yazılımcının da donanımcının da.

piyasadan bir sürü silinip giden firma yazılım şirketi var.

yenilikçi olan kazanır. google da görmüş olduğum en yenilikçi firma.. biliyorum ki ilerleyen dönemlerde w kullanıcılarının sayısı azalacak ve farklı işletim sistemi arayışına gidecekler.

aranızdan kaç kişi mac-os sevmiyor söyler misiniz?

windows kullanmamın tek sebebi oynadığım oyunun windows'da stabil çalışmasıdır.

her neyse izleyip göreceğiz dediğim gibi =)

sen ben kullanırızda hangi yaş grupları kullanabili başka linuxu ?

tıklama ile ulaşım sağlayan bi işletim sistemi varken kaç kişi kodlarla uğraşır.

doğru tabi destekle olur bu işler ama donanımcı yazılımcı en fazla google os'a destek verir gidipte microsofttan destek çekmezler :)

olsa olsa microsoftun trajı düşer ama yok olmaz.

öyle bi demişsin ki merdiven altı bi grup adam yazıyo sanki microsoftu :)

wallaha bencede izleyip görelim :))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

bi de şöyle bişey varmış;

Chrome OS’i internet üzerinden indirip istediğiniz her bilgisayara kuramayacaksınız. Yeni bir bilgisayar almanız gerekecek çünkü sadece uyumlu olarak üretilmiş cihazlarda çalışacak. Öncelikli koşul da solid-state hard disk olması. Yani, PC ya da Mac’de kullanmayı aksi ispatlanmadıkça kullanmayı unutun.
    chrome-os-screenshot-applications
    Chrome OS için Google çeşitli üreticilerle görüşmekteymiş. Ancak eğer uyumlu bir netbook’a sahipseniz, ki lansmanda EeePC kullanıldı, o zaman biraz da yazılım/donanım bilginiz varsa Chrome OS’i kurup çalıştırabileceğiniz belirtiliyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

RootB bunu yazdı:

pessimist bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

gülünç mü?

20 kasım 2009

çok bilinçsizce yazmışsın.. Google'ın amacı windowsu geçmek değil , bambaşka bir şey. ama çözemediğin için chrome os windowsu geçer gibi bir iddaada bulunuyorsun. bir takımın diğer takımı yenebilmesi için önce aynı sahaya çıkmaları lazım. bu google chrome os işletim sistemi olayını biraz daha araştırman gerekicek sanıyorum. neyse tartısma cıkmasın

bilinçsiz mi? google'ın amacı nedir peki? sana işletim sistemi yapan bi şirketin diğer sahasındaki işletim sistemi firmalarını geçmek değil midir peki?

araştırmasaydım yazmazdım bu kadar yazı da neyse. ayrıca tartışmak için buradayız =) bilinçsiz insanlar değiliz kavga edicek kadar.

bekleyip göreceğiz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

@pessimist

Artık yavaş sistemler kullanılmayacak demişsinde acaba Windows 7'yi hiç denedinmi ? yoksa oda Vista gibidir diye hiç denemedinmi ? Hıza bakıcak olursak diğer işletim sistemlerine Windows'a yüklendiğiniz kadar program yükleyin bakın bakalım hız diye birşey kalıyormu ? Şuanda Windows'tan daha güvenli olduğu yüzlerce kez kanıtlanmış diğer işletim sistemleri bile Windows'u bitirememişken Google Chrome OS'mi bitiricek ? Örneğin oynadığımız oyunlar demişsin Windows'a göre olduğu için Windows kullanıyoruz.Peki Ubuntu Wine yüklenmiş bir pc'de wow oynanırken sen neden Linux'e dönmedin ? Ayrıca silinip giden yazılım firmaları derken Microsoft'un konumuna bakıp bunu öyle demen daha mantıklı olur gibime geliyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

Avira bunu yazdı:

@pessimist

Artık yavaş sistemler kullanılmayacak demişsinde acaba Windows 7'yi hiç denedinmi ? yoksa oda Vista gibidir diye hiç denemedinmi ? Hıza bakıcak olursak diğer işletim sistemlerine Windows'a yüklendiğiniz kadar program yükleyin bakın bakalım hız diye birşey kalıyormu ? Şuanda Windows'tan daha güvenli olduğu yüzlerce kez kanıtlanmış diğer işletim sistemleri bile Windows'u bitirememişken Google Chrome OS'mi bitiricek ? Örneğin oynadığımız oyunlar demişsin Windows'a göre olduğu için Windows kullanıyoruz.Peki Ubuntu Wine yüklenmiş bir pc'de wow oynanırken sen neden Linux'e dönmedin ? Ayrıca silinip giden yazılım firmaları derken Microsoft'un konumuna bakıp bunu öyle demen daha mantıklı olur gibime geliyor.

wow linuxda stabil çalışmıyor moruk. denemedim değil. chorme'un avantajı var çünkü google'un yaptığı hangi işe dandik dedin söyler misin? ama windowsla ilgili bir sürü dandik şey sayabilirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

----------------------------

bilinçsiz mi? google'ın amacı nedir peki? sana işletim sistemi yapan bi şirketin diğer sahasındaki işletim sistemi firmalarını geçmek değil midir peki?

araştırmasaydım yazmazdım bu kadar yazı da neyse. ayrıca tartışmak için buradayız =) bilinçsiz insanlar değiliz kavga edicek kadar.

bekleyip göreceğiz.

bak demek istediğim buydu:

ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI

+ + + + + + +

ben bu konu ile ilgili önceki haberlerin altına yazdığım herşey adım adım ortaya çıkıyor, daha önce de değim gibi Google' ın amacı kimseye rakip olmak değil ama şartlar onu bir kısım ürünlerde rakip pozisyonuna sokabilir.

diğer yorumlarımda ki gibi Google' ın arka planında özel cihazlardan bahsetmiştim ve çok yakında bu cihazları ortaya çıkartacaklar.

unutmayın ki Google bilgisayarların temel işletim sistemi için değil sosyal yaşamlarımızda yer alacak ve bu yolla daha çok vede çabuk yaygınlaşacak harika bir yol izliyor.

SONUÇ:
    birgün annemizle yada eşimizle yada aradaşlarımızla bir cafe - restaurant ta otururken alş veriş için yanımızdaki netbookları açıp "hadi bu gün şuraya gidelim bak şu mağazada şu ürün çıkmış" diyeceğimiz ve netbooktan mağza mağza gezeceğimiz günler çok yakında ve işte Google bu olayı gerçekleştirmeye çalışıyor...!!!

buda ancak çok hızl açılan hafif bir sistemle ve üzerinde çalışan çok hafif ama pratik uygulamalarla gerçekleşir...

yine söylüyorum ki; akında Chorome yüklü televizyonlar ve diğer çevre birimleri etrafımızda belirecekler...

hatta Windows ile ağdan iletişim bile kurup yeni bir yaşantı biçiminin ortaya çıkması bile gerçekleşecek, mesela : Chorome yüklü arabımızın evdeki Windows bilgisayarından her sabah aldığı komutla klimayı çalıştırıp aracı ısıtması ve arabaya binmek için kapıyı açınca otomatik olarak radyoyu çarak haber kanalına geçmesi, araç ekranında yol bilgisayarı üzerinden işaretlediğimiz poaçacı ya geldiğimizde sinyal vererek uyarması vs...

işte Chorome ve Widows' un gelecekleri...

WINDOWS ise masaüstü ve taşınabilir sistemlerin ANA İŞLETİM SİSTEMİ olmaya evam edecek...

INTEL PC - NVIDIA - IBM VE WINDOWS ' la daha mutlu günlere...
    (yakında bu listeye Chorome' de katılabilir)

+ + + + + + + + +  + + +

ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI ALINTI

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16459086

Toplam Hit: 6490 Toplam Mesaj: 33