What İs Google Chrome OS?
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Yaw şöyle microsoftu bitiricek,tarih olacak felan diyolar ya gülünç olmayın allah aşkına ya :D:D:D
-----------------------------gülünç mü?
microsfta nasıl bu kadar bel bağladınız anlamış değilim.
google yabana atılacak işler yapmıyor. mail, tarayıcı, wave olaylarıyla zaten çoğu kullanıcıyı çekmeyi başardı.
microsoft yeni olarak ne yaptı? işletim sistemi çıkarmaktan başka söyler misiniz?
asıl gülünç olan sizsiniz gelecekte windows gibi ağır işletim sistemleri kullanılmayacak.
her neyse boşuna anlatmayayım. ilerde hepimiz görürüz. bu mesajımı da gözünüze sokarım o zaman =)
20 kasım 2009
-----------------------------hocam öncelikle öyle bir amacı olsa sadece ssd disklerin olduğu bilgisayarlar için çıkmazdı bu işletim sistemi.
microsoftun yaptığı işlere gelirsek .net gibi bir programlama altyapısı o kadarda basit birşey değil. :)
şu an için işletim sistemi konusunda google microsoft ile boy ölçüşemez bana kalırsa.
ilerisi içinde birazda olsa tahmin yürütmek gerekirse, (türkiye için konuşuyorum) milletimizin alışkanlıkları bellidir. linux gibi olur, merak eden kullanır. yaygınlaşamaz diye düşünüyorum. dünya çapında ne olur zaman gösterir :)
-
pessimist bunu yazdı:
Avira bunu yazdı:
-----------------------------@pessimist
Artık yavaş sistemler kullanılmayacak demişsinde acaba Windows 7'yi hiç denedinmi ? yoksa oda Vista gibidir diye hiç denemedinmi ? Hıza bakıcak olursak diğer işletim sistemlerine Windows'a yüklendiğiniz kadar program yükleyin bakın bakalım hız diye birşey kalıyormu ? Şuanda Windows'tan daha güvenli olduğu yüzlerce kez kanıtlanmış diğer işletim sistemleri bile Windows'u bitirememişken Google Chrome OS'mi bitiricek ? Örneğin oynadığımız oyunlar demişsin Windows'a göre olduğu için Windows kullanıyoruz.Peki Ubuntu Wine yüklenmiş bir pc'de wow oynanırken sen neden Linux'e dönmedin ? Ayrıca silinip giden yazılım firmaları derken Microsoft'un konumuna bakıp bunu öyle demen daha mantıklı olur gibime geliyor.
-----------------------------wow linuxda stabil çalışmıyor moruk. denemedim değil. chorme'un avantajı var çünkü google'un yaptığı hangi işe dandik dedin söyler misin? ama windowsla ilgili bir sürü dandik şey sayabilirim.
-----------------------------Valla hocam Linux konusunda manyak bilgim olmamasına karşın wow çalıştıranı ve oynayanı gördüm.Google'ın hangi işi dandik söylermisin demişsin.Google Chrome baştan sona dandiktir mesela güvenlik açısından.Windows'unda dandik olduğunu düşünmüyorum.Windows bilene iyi bilmeyene kötüdür.
-
Pesimist hocam senin uykun gelmiş bi git yat hadi salim kafayla yarın yazdıklarını sende okur gülersin eminimki.
microsoftun çıkardığı programlama dilleri varken işletim sitemi ve arkası en sağlam işletim sistemi olmasını şuyu buyu düşünmezken gidip bi google sevdasına microsoftu tarih ettin gece gece :)
Bende sana microsoftun binlerce güzelliğini sayarım herkes bi tutturmuş windows kötü şöle böle bana ezberden laflarla gelmeyin.microsoftun neyini ne kadar kullandın ki bunu diyebiliyosun
Hadi tatlı ruyalar sana :)
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Pesimist hocam senin uykun gelmiş bi git yat hadi salim kafayla yarın yazdıklarını sende okur gülersin eminimki.
microsoftun çıkardığı programlama dilleri varken işletim sitemi ve arkası en sağlam işletim sistemi olmasını şuyu buyu düşünmezken gidip bi google sevdasına microsoftu tarih ettin gece gece :)
Bende sana microsoftun binlerce güzelliğini sayarım herkes bi tutturmuş windows kötü şöle böle bana ezberden laflarla gelmeyin.microsoftun neyini ne kadar kullandın ki bunu diyebiliyosun
Hadi tatlı ruyalar sana :)
-----------------------------ne biçim yorumdur bu yahu? uykun gelmiş falan. iyi de benim düşünceme katılmıyorsan kendi düşünceni savunman tabiki normal ama bu basit forum ağızlarıyla konuşmayalım lütfen.
iyi geceler sizlere. (uyumaya gitmiyorum başlığa yazmayacağım sadece)
-
microsoft tarih olacak lafına kimse inanmazda, yinede güzel.
-
bugax bunu yazdı:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16459086
-----------------------------google google diye ölüp geberenlere iyi cevap olmuş.
bu birazda klişe şeylere karşı çıkmanın dayanılmaz hafifliğinden kaynaklanıyor.Yada mazlumun her zaman yanında olma iç güdüsü.Piyasanın hakimi kim?windows. hemde açık ara.Ve bu uzun yıllar böyle devam edicek.Yani Türk filmlerindeki patron burda windows.Diğerleride patrona karşı cıkan fakir ama gururlu genç.
Otoriteye kafa tuttu ya ver allah gazı!yaşasın google! yaşasın rerörerö!
lan yıllardır msn e rakip olsun diye cıkardıkları gtalk var bir kere indirip kullandınmı? yada kaç kişi kullanıyor?
firefox'a karsı cıkardıkları chrome var, ff nin yaptıklarının ne kadarını yapabiliyor? kaç kişi chrome kullanıyor?
symbiana windows mobile'a karsı cıkardıkları android var,hiç alıp kullandınmı? cebindeki telefon ya nokia yada wm tabanlı pda, yıllardır android android diyorlar hala beklioruz gelip piyasayı zükecek diye,ulan apple bir iphone cıkardı mac osx dağıttı piyasayı resmen.appstore para basıyor,hiç alakası olmayan insanlar itunes kullanmaya baslıyor sen hala daha piyasayı sallayacaksın.
kısacası google google diye ölüp bittiğiniz şirket başarılı bir arama motoru haricinde diğer ürünlerinde taklitten öteye gidememiş bir şey.
-
.exe'ye iki kere tıkladığımda adam gibi açsın, geçeyim tamam.
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------nolluuurr geç yalvarıyorum
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------hocam sen uzun yıllar hiç bişeye geçme,kal her nerdeysen.
-
ExcellencE bunu yazdı:
şimdi diyelim ben netbook aldım
windows ve chrome os u aynı anda kullanbilirmiyim?
-----------------------------Aynı anda kullanabileceğini sanmıyorum. Hem Gugılın çıkaracağı işletim sistemi belirli özellikteki bilgisayarlarda çalışacakmış.
Ancak dediğin tarzda bir yazılım varsa (iki işletim sistemiyle aynı anda çalışmak için) bilgim yok. Ancak iki işletim sistemini de bilgisayara kurabilir aynı anda değil birinden diğerine geçiş yapabilirsin.