Whatsapp Hacklenebiliyor Mu?
-
mac adresinin rootlu bir telefonda değiştirilmesi ve ile kurban telefonun whatsapp webine giriş yapılabiliyor.
-
Şifrelenmiş dosyaları açabilen yok şu ana kadar. Varsa bile piyasaya çıkmıyor :)
Sadece telefon rootlandıktan sonra görülebilen key dosyası ile (sanırım) delphi ile yazılmış bir programla açılıp okunması mümkün oluyor.
Bu bakımdan whatsapp hacklenebilir mi sorusunun cevabı, hayır ya da çok kısıtlı olmak şartıyla evet olabilir. Yedekleri açamazlar.
-
sRcN bunu yazdı
mac adresinin rootlu bir telefonda değiştirilmesi ve ile kurban telefonun whatsapp webine giriş yapılabiliyor.
O nasıl oluyor?
Bağlantıyı kuramadım.
Bir tane telefonumuz var, mac adresini kurbanın mac adresi yaptık.
Pc'de de web.whatsapp.com'a girdik.
Bizden karekodu okutmamızı istiyor.
Eeee sonra? (Bu soruyu sorarken avatarıma bknz.)
Kaan tarafından 25/Ara/15 14:44 tarihinde düzenlenmiştir -
sRcN bunu yazdı
hocam biraz açsan şu dediğini anlayamadım tam olarak.
-
sRcN bunu yazdı
-
Çok iyi Aress hocam:)
fixlemişler diyorlar ama :S
koray tarafından 25/Ara/15 17:10 tarihinde düzenlenmiştir -
-
ios 9.2 jailbreak yok.
öncelikle onu söyleyeyim.
mantık şu.
tel yurt dışından geldiyse telefoncudan falan aldıysanız muhtemelen appstore itunes hesabı oluşturamadınız telefoncu sizin için bunu yaptı.
itunes appstore şifrelerini yada hesabı değiştirirsen muhtemel sorundan kurtulacaksın.
kardeşimin itunes hesabı icloud ve appstore hesapları yeni aldığı teldekiyle aynı. anneme gelen mesajlar kardeşime kardeşime gelen mesajlar anneme gidebiliyor.
yapman gerekeni söylüyorum.
cihazı pc ye bağla. öncelikle icloud appstore itunes şifrelerini bilmen gerekli.
cihazda uygulamalar hariç herşeyin yedeğini al.
ardından temiz bir restore.
restoreden sonra uygulamalar haricinde bütün verileri geri yükleyebilirsin.
bilindiği üzere ios cihazlara virüs bulaşmaz. keylogger girmez.
bu olayın tek açıklaması diğer cihazda açık kalan sizin kullandığınız hesap!
-
Aress bunu yazdısRcN bunu yazdı
bunu denedim ama bi işe yaramıyor :D
-
gmail hesabı ile telefonu muhtemelen senkronize etmiştir.. senkron etme açık olduğu için herşey orda depolanmış bu da gmail hesabını kaptırmış.. herşey orada durduğı için adamlar ele geçirmiş.. whatsapp hacklense bile bi sik olmaz çünkü whatsapp yazışmaları telefonda decode edip tutuyor.