Windows 7 64 Bit Ram Tüketimi ?
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------
hocam baksana en çok ne kullanıyor ramı.
yeni formatlanan 4ramlı win 7 x64 300-400 kullanıyor.normalı budur.
bununlada inceliye bilirsin http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip
-----------------------------yok abi ondan değil sistemin açılışındaki ram'dan yemeden farklı bu 6 gblik ramdan düşürüyor neden böyle ? yok mu bi çözümü..
-
dostum yat uyu boşver şimdi win64 biti .
benimde ilk zamanlar öyleydi hatta ne zaman ctrl+alt+delete yapıp o performans sekmesinde ram kullanım oranını görsem
bill amcaya küfreder dururum . Ama evdeki bilgisayarda bu kadar değildi windows xp kurdum 200 mb fln yiyordu .
Laptopa xp kurayım dedim resmi sitesinde tüm driverlar win7 ve vista içindi üstüne onuda göze aldım
xp cd ile notebook u boot ettiremedim yok neymiş işte cd sata eklentili değilmiş .
Bende o günden sonra kadere boyun eğdim uğraşmadım .D Sende boşver yat yarın temiz kafayla dewam edersin :D
-
Ufak tefek programlar açıkken 800mb civarında kullanması gerekir. Kaynak izleyiciden bak ram'i tüketen programlara. Fazla yiyeni indirirsin :)
-
abi ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz sistemden birşey yemiyor ..
6 gb'ramin 1.5 piyasada yok ramlari denedim tek calışıyor sıkıntısı yok :|Sistemi formatladıktan sora nedense böyle oluyor. Linux 64 bit kuracağım bide.
eğer aynı problemi yaparsa var bi ali cengiz yapmazsa win'den kaynaklanan bir sorun. -
hizmetlerle alakalı hocam, bendede aynı sorun var gamebooster la gereksiz hizmetleri kapatınca 800mb a falan iniyor .
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
abi ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz sistemden birşey yemiyor ..
6 gb'ramin 1.5 piyasada yok ramlari denedim tek calışıyor sıkıntısı yok :|Sistemi formatladıktan sora nedense böyle oluyor. Linux 64 bit kuracağım bide.
eğer aynı problemi yaparsa var bi ali cengiz yapmazsa win'den kaynaklanan bir sorun.
-----------------------------bildiğim kadarıyla x64 bit 32gb kadar destekliyor tabii bu sürüme görede değişiyor.evet dediyin gibi linux x64 bit dene.
-
Merak etme bir sorun yok sadece sık kullandığın programları daha hızlı çalıştırmak ön belleğe alıyor.Ön bellek kullanım miktarına bakarsan anlarsın.
Yine de illa ram kullanımı azalsın diyorsan
http://www.langturk.com/windows-7-ve-vista-prefetch-ve-superfetch-degerlerinin-degistirilmesi/
-
windows se7en ile birlikte microsoft değişitirdi biraz olayları, o an en hızlı çalışacak şekilde ram kullanıyor.senin çok rame ihtiyac duyduğun zaman sana geri verecek kullandığı ekstra kısımları.takma kafana o ayarlıyor her şeyi