Windows 7 Formatla İlgili
-
edit : sadece format mi atacaksin yoksa win7 mi kuracaksin tam anliyamadim
-
Necati bunu yazdı:
-----------------------------
su an xp mi vistami yüklü
-----------------------------windows 7 starter.
-
XP kur. Boot etmeden win7 kurmayı dene
-
sunu denermisin = baslat - calistir - Notepad %SYSTEMDRIVE%\Boot.ini yaz ok de
[operating systems] yazan yerde /NoExecute= /Execute yap ve pc yi yeniden baslatedit:kayit etmeyi unutma ama :)
-
Necati bunu yazdı:
-----------------------------
sunu denermisin = baslat - calistir - Notepad %SYSTEMDRIVE%\Boot.ini yaz ok de
[operating systems] yazan yerde /NoExecute= /Execute yap ve pc yi yeniden baslatedit:kayit etmeyi unutma ama :)
-----------------------------hocam mantık gayet güzel ben de bunu deneyecektim basta boot.ini dosyasını bulamadım.
boot.ini 7'de bootmgr olmus onu acmak icin de tool istiyor :)
büyük ihtimal bundan kaynaklı sorun gece hallederim.
ilginize tesekkürler.
-
sorun olursa aksama yardimci olmaya calisiriz hocam burdan yazarsin
bol sans
-
saçma olabilir bilmiyorum ama cd rom yazıyo ya . windows 7 için dvd lazım. kısacası cd rom dvd okumaz :))) bi bakış açısı
-
Herkese Selamlar,
Dün bana gönderilen bilgisayara (HP Probook 4510s), mevcut işletim sistemini (ubuntu) kaldırmadan windows 7 kurmam istendi. HDD bölünmüş ve C sürücüsü diyebileceğimiz alanda zaten başka bir windows 7 tespit ettim. Ancak log-in ekranı gelecekken mavi ekran hatası alıyorum. Neyse, sanırım bu problemden dolayı tekrar win-7 kurulumu istiyorlar. Win-7 home premium orjinal cd'si ile kuruluma başladım. Ancak hdd driveri gerekli şeklinde bir mesaj ile karşılaştım. HP'nin sitesinden ve online yardımdan .exe uzantılı olmayan bir drivera ulaşamadım. Intel'in driverlarını indirdim, onlar ilede olmadı. BIOS'tan SATA karşılığını AHCI'dan IDE'ye aldım öyle denedim. Gene beceremedim!!!
Sonuç olarak daha önce win-7 kurulumunda bu tarz bir sorunla karşılaşan ve çözebilen müridlerden acil yardım talep ediyorum.