Windows 7 Hakkında Bilgi Paylaşımı.
-
peki windows7 netbook a nasıl kurabilrim dvd vea cd rom yok:D
-
bunun da birçok yolu var önemli olan hangisi sana uygun. ethernetten kurulum var biraz karışık
windows 2003 biliosan kolay gelir. şahsen ben hiç denemedim. tnctr.com da bulabilirsin
bana sorarsan en basit yöntem şu:
cdyi iso olarak bilgisayara at. tabi şuan bi işletim sisteminin var oldugunu kabul ediyorum.
sıfırdan deil bu kurulum. sanal cd ile (daemon tools falan) o iso'yu mount et.
CD gibi göster. sonra gir içine aga, aç setup'ı windows üzerinden başla setup'a gerisi gelir :D
ben win7'yi ilk öyle kurdum, harddiskten grub4dos ile boot da ettirebilirsin ama boot olaylarına
girmediysen hiç, denemeni tavsiye etmem
edit: kafa karışıklığı olmasın, cdden ISOyu elde et derken bunu başka bir bilgisayardan temin edip,
usb hdd / flash disk ile bilgisayarına atcan ok
-
windows xp kullanıorum suanda ancak 7 de denemek istiyorum peki bişe sorucam driver sorunu ve birde xp de oldugu gibi 2. bi işletim sistemi gibimi calıscak??? yani soyleki xp nin ustunemi kurulacak
-
muhtemelen mevcut xp'ni de görür ve onu açabilirsin istediğinde.
ama xp nin oldugu bölümü formatlarsan bu olmaz tabiki ayrı bölüme kurcaksın (misal c'de xp d'de win7 olcak)
eğer bilgisayarın eskiyse, driver belki problem çıkarabilir ama şu son çıkanlardan ise bilgisayarın
vista ile problem yaşamıyosan büyük ihtimal win7 ile de yaşamazsın.
-
oke bi deniyelim bakalım belki hosuma gider
-
bende benim laptopa kurdum ancak boş dvd olmadığı için direk setupdan kurdum :P Windows.old u sildiğimde vista komple gitti . Şuan sistem gayet iyi baya bi seri.
Driver olarak ekran kartı hariç bütün driverları tanıdı onuda ben kendim yükledim.
-
:| hacılar hocalar
windows 7 direk setupdan ya da usb hafızadan yüklenebiliyor. Eğer DVD den boot etmiyorsa iso kalıbı hasarlı veya derleme çakma isodur orjinal ms isolarını indirin.
sürücü olarak uyumluluk modunda vista hatta xp sürücülerini bile yükleyebiliyorsunuz donanım açısından sıkıntınız çıkmaz.
Programları da aynı şekilde uyumluluk modlarıyla çok güzel çalıştırabiliyorsunuz çalıştıramadığım program henüz çıkmadı benim.
windows 7 yi deneme amaçlı kurmak istiyorsanız C deki xp üzerine değil boş bir bölüme yüklemeniz gerekir D gibi bu sayede 2 işletim sisteminiz olur. eğer beğenmeyip silmek isterseniz de bootu onarıp D yi biçimlendirir geçersiniz. sıfırdan kuracaksanız ana işletim sistemi yapacaksanız yine format atabilir ya da direk üzerine kurabilirsiniz. üzerine kurduğunuzda windows.old klasörü çıkacak karşınıza C içinde. o yedekle geri xpnize dönebilir veya içinden dosyaları ayıklayıp onu silebilirsiniz.
başka sorusu olan? :|
-
ben kullanıyorum 7. gayet memnunum ufak tefek sorunları var ama onlarda zamanla çözülür :)
-
ben casper laptop aldım, ücretsiz win7 cdsi yolluyolar orjinal onu sipariş etcem
dvd + kargo beleş
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
windows xp kullanıorum suanda ancak 7 de denemek istiyorum peki bişe sorucam driver sorunu ve birde xp de oldugu gibi 2. bi işletim sistemi gibimi calıscak??? yani soyleki xp nin ustunemi kurulacak
-----------------------------üzerine kurulabiliyor.ama kesinlikle tavsiye etmem onlarca sorun yaşarsın.en güzeli bence hem xp hem 7 kur.istediğinden açarsın.