Windows 7 Seçimi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Laptopumu aldığım ilk günden beri donmalar yaşıyorum..

Bazen hiç olmuyor bazen de 10dk civarında donmalar oluyor.

Hele ki reset atıp açılmasını beklerken ömrümden ömür gidiyor..

Bu donmaların yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

Benim laptopun özellileri şöyle :

Win7 32 Bit Ultimate SP1 , Intel Core i3 CPU M370 @ 2.40Hz, 4 GB Ram, ATI Mobility Readon HD 5000 Series..

Acaba Win7 Ultimate benim pc ye ağır mı geliyor?

Bu noktada pc'yi analiz edip en uygun Windows modelini tavsiye edecek bir program var mı?

Ne şekilde bir çözüm üretebiliriz?

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Çok güzel bir konu bende şunun için en stabil şekılde sorunsuz en iyi win7'yi öğrenebilirmiyim

Ne içi kullanılacagı ise 3D Max için kullanılıcak

İşlemci :  AMD Phenom X4 9650 x4 çekirdek 2.30g 2mb cache

Anakart : Gigabyte MA78GM-UD2H

Ram : HI-LEVEL HLV-PC6400/2G X2=4GB

WD 320gb sata + samsung 400gb sata

Ekran kartı :  Gtx 480  1.5 gb 

Sistem kurulu değil toplamada

Ekstradan stabılden kastım en temizi işte

EricNorthman tarafından 10/Oca/15 08:02 tarihinde düzenlenmiştir

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

win7'den başka işletim sistemlerinin de olduğunu 

- biliyorsan : 

neden denemiyorsun

- bilmiyorsan :

win8.1 deneyebilirsin

ayrıcaaaaaaaa

pc'yi nasıl kullandığını bilmediğimiz için, ne desek boş, hiç bilgi yok

ne yapıyosun da donuyo?

o pc ile 15-20 sekme açarsan tarayıcıda, donuyo diye ağlama mesela :D

YekteranBaymedir tarafından 10/Oca/15 05:46 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

hacılar bir kere stabil veya sorunsuz win xp, win7, win8 veya herhangi bir os yoktur. Son kullanıcıya verilen her şey özünde stabildir. Önemli olan pclerinizin donanımlarının ne durumda olduğudur. Yazdığınız her pc win7 çalıştırır, win8 çalıştırır. ultimate çalıştırmıyor da home premium çok stabil gider gibi bir şey söylenemez yani.

pclerin en çok ihtiyacı olan nedir?

- oyun için ekran çipi/kartı

- uygulamalar için ram ve cpu

- bunların hepsi için hdd

şimdi siz oturup crysis oynamayacaksınız elbet bu pclerle. Nedir yaptığınız nette gezinmek, multimedya işlevinizi gidermek vs.

Eğer siz bunları yaparken pc donuyorsa, kasıyorsa sorumlusu ne olabilir bunları araştırcaksınız.

1. uygulamalarınızı işlemci taşıyabiliyor mu.

2. Ram kullanımız bunları yaparken ne alemde

3. Harddisk yazma okuma durumları bunları yaparken ne alemde.

Bunlara bakıcanız. 

Şimdi işlemcileriniz gayet normal bunu es geçelim ve işlemci haricinde bize neler pcyi kastırır bunları analiz edelim.

-ram yetersizse windows sanal ram ile harddisk üzerinde işlem yapmaya başlar. Harddiski ram gibi kullanmaya çalışır. ekran çipiniz paylaşımlıysa zaten 4gb ram demek 3 gb ram demektir. bir de 32bit kullanıyorsanız bu olur size 2.8 lerde kullanılabilir ram kaynağı. zaten windows kendi başına rahat 1gb ram yiyecek (xp/linux dışında) size kalacak az bir ram miktarı. şimdi siz nette gezerken 4 5 sekme açıp bi yandan arkada program açıp bekletiyorsanız o ram zaten yetmez ne yapıcak pc dolayısıyla harddiske tecavüz edecek. E arka planda bir dosya kopyalama veya harddiski işletecek bir program da açmışsanız darboğaz oluşacak ve pcniz kasmaya başlayacaktır. heleki laptop kullanıyorsanız ve harddiskiniz 5400 rpm ise siz o pcyi camdan atın bi kere.

-tüm suçu harddiske atmışken harddiskin performansından konuşmamak olmaz. hdd den hddye fark var. kimi 100mb okuyabilirken kimi 30mb zor okuyor. Kiminin yazma hızı daha yüksek kiminin okuma hızı daha yüksek. Önce elinizdeki hdd nedir onu bir öğrenmek lazım. hddtune denen zımbırtıyı pcnize kurup bakacaksınız ne kadar performanslı diye. eliniz değişmişken bir de sağlığına bakacaksınız, badsectorler var mı ona bakacaksınız. 1 tane badsector demek performansın ak demektir. 

-Eğer laptop kullanıyorsanız da öncelikli önerim yüksek performans modunda çalıştırın ve prizden çekmeyin pcyi dengeli performans güç ayarlarının ak ben senelerce laptoplardan uzak durmamın tek suçlusu o güç ayarlarıdır.

velhasılı kelam tek yol ssd. alın ucuz yollu bir ssd takın pcniz sata 3 desteklemese bile harddisk kadar mıymıntı bir performans vermeyecektir. sonra istediğiniz osu kurun. banamısın demez pc. 

@EricNorthman senin pc bileşenlerinde hiç bir sıkıntı yok win8.1 kur geç.

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ultimate daha ağır bi versiyon değil sadece ekstra yazılımlarla geliyor, windows aynı windows.

Eğer PC de maximum hız nasıl alırım dersen

Windows XP Fundamentals for Legacy PC's kur.

Böyle tahta PC ler için tasarlanmış güzel bir OS, XP den eksiği yok gibi.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

480 mb ram bilgisayarımda win 7 donmuyo mesela. Daft hocam doğru demiş. Neye göre donuyo nasıl donuyo?

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ultimate daha ağır bi versiyon değil sadece ekstra yazılımlarla geliyor, windows aynı windows.

Eğer PC de maximum hız nasıl alırım dersen

Windows XP Fundamentals for Legacy PC's kur.

Böyle tahta PC ler için tasarlanmış güzel bir OS, XP den eksiği yok gibi.

hocam bunda windows7 starter de ki gibi arka plan resimleri değiştirme gibi bir kısıtlama.

ya da ayarlarda bir oynama yapmak istediğimde sorunla karşılaşma ihtimalim var mı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    EricNorthman bunu yazdı

Çok güzel bir konu bende şunun için en stabil şekılde sorunsuz en iyi win7'yi öğrenebilirmiyim

Ne içi kullanılacagı ise 3D Max için kullanılıcak

İşlemci :  AMD Phenom X4 9650 x4 çekirdek 2.30g 2mb cache

Ram : HI-LEVEL HLV-PC6400/2G X2=4GB

WD 320gb sata + samsung 400gb sata

Ekran kartı :  Gtx 480  1.5 gb 

Sistem kurulu değil toplamada

Ekstradan stabılden kastım en temizi işte

Eksik var,ben düzelteyim bari :)

işlemci : AMD Phenom X4 9650

HDD : WD 320Gb sata + Samsung 400Gb sata

Ram     : HI-LEVEL HLV-PC6400/2G X2=4GB

E.Kartı : Zotac GTX480 Amp! Edition 1536Mb 384Bit 950Mhz

PSU     : Raidmax RX-730SS

Kasa    : Feel Mio 935-BB FL650

Monitör : LG W2261VP

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

win7'den başka işletim sistemlerinin de olduğunu 

- biliyorsan : 

neden denemiyorsun

- bilmiyorsan :

win8.1 deneyebilirsin

ayrıcaaaaaaaa

pc'yi nasıl kullandığını bilmediğimiz için, ne desek boş, hiç bilgi yok

ne yapıyosun da donuyo?

o pc ile 15-20 sekme açarsan tarayıcıda, donuyo diye ağlama mesela :D

Win7 ye alıştım açıkçası şimdi diğer işletim sistemlerine geçmek biraz garip duruyor. Aslında Win8.1 aklımda ama önce daha hafif bir işletim sistemi kurmayı düşünüyorum. Mesela Şeyhin önerdiği XP modelini veya diğer Win7 sürümlerinden birini.. Eğer zaten beğenmezsem Win8.1 e geçiş yaparım..

Donmalara gelecek olursak "Sıfır olarak aldığım ilk günden beri" bu problem var. Kaç kere değişim talep etsem de Vatan Bilgisayar değiştirmedi laptopumu sadece alıp format attılar o da bi boka yaramadı. Babamı kandırıp itelemişler bu laptopu Allah cezalarını versin..

Donmaları şu şekilde sıralayabilrim.

- Windows başlatılırken minimum 6-10dk arasında masaüstü kullanılabilir bir hâl alıyor. Ondan önceki her an donuk geçiyor.

- İnternet browser kullanım konusunda oldukça bilinçliyim diyebilirim pc yoracak olan şeyleri aynı anda açmamaya gayret ediyorum. Maksimum açtığım sekme 5 adettir.

- Genelde pcyi Görev Yöneticisi/İşlemler sekmesinden takip ediyorum hangi program ne kadar bellek harcıyor hangi değerler arasında donma oluyor diye.. Özellikle Firefox kullanırken donduğunda Bellek (Özel Çalışma Kümesi) 550.000k değerinin üzerinde oluyor. Chrome zaten doğuştan özürlü gibi istisnasız her kullanışımda çökme raporu veriyor.

- Video izlerken misal 15-20dk bişey yok bi anda görüntü donuyor ses 5-6sn devam ettikten sonra ikisi birden donuyor 10-15sn sonra kaldığı yerden devam ediyor.

Yukarda saydığım gibi donmalar oldukça sık oluyor. Onun haricinde de zaman zaman durduk yere donuyor hiçbişey açık değilken sadece masaüstü açıkken durduk yere mouse'nin imleci işlem yaparken dönen yuvarlak çıkıyor ce hiçbir işlem yapmadan öylece donuyor geçmesini bekleyip pcyi kullanmaya başlıyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Harddisk'te sorun olabilir.

arbeit macht frei
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

-ram yetersizse windows sanal ram ile harddisk üzerinde işlem yapmaya başlar. Harddiski ram gibi kullanmaya çalışır. ekran çipiniz paylaşımlıysa zaten 4gb ram demek 3 gb ram demektir. bir de 32bit kullanıyorsanız bu olur size 2.8 lerde kullanılabilir ram kaynağı. zaten windows kendi başına rahat 1gb ram yiyecek (xp/linux dışında) size kalacak az bir ram miktarı. şimdi siz nette gezerken 4 5 sekme açıp bi yandan arkada program açıp bekletiyorsanız o ram zaten yetmez ne yapıcak pc dolayısıyla harddiske tecavüz edecek. E arka planda bir dosya kopyalama veya harddiski işletecek bir program da açmışsanız darboğaz oluşacak ve pcniz kasmaya başlayacaktır. heleki laptop kullanıyorsanız ve harddiskiniz 5400 rpm ise siz o pcyi camdan atın bi kere.

-tüm suçu harddiske atmışken harddiskin performansından konuşmamak olmaz. hdd den hddye fark var. kimi 100mb okuyabilirken kimi 30mb zor okuyor. Kiminin yazma hızı daha yüksek kiminin okuma hızı daha yüksek. Önce elinizdeki hdd nedir onu bir öğrenmek lazım. hddtune denen zımbırtıyı pcnize kurup bakacaksınız ne kadar performanslı diye. eliniz değişmişken bir de sağlığına bakacaksınız, badsectorler var mı ona bakacaksınız. 1 tane badsector demek performansın ak demektir. 

-Eğer laptop kullanıyorsanız da öncelikli önerim yüksek performans modunda çalıştırın ve prizden çekmeyin pcyi dengeli performans güç ayarlarının ak ben senelerce laptoplardan uzak durmamın tek suçlusu o güç ayarlarıdır.

velhasılı kelam tek yol ssd. alın ucuz yollu bir ssd takın pcniz sata 3 desteklemese bile harddisk kadar mıymıntı bir performans vermeyecektir. sonra istediğiniz osu kurun. banamısın demez pc. 

sdfbgh

Hocam dediğiniz programı indirdim ve test ettim benim pc yi resmini de koydum buraya bi inceler misin ?

Crysis filen oynamıyorum. Benim pcde hiçbir oyun kurulu değil zaman zaman facebooktan 3d balık avı oynuyorum hepsi hepsi o.

Ayrıyeten "4gb ram demek 3 gb ram demektir. bir de 32bit kullanıyorsanız bu olur size 2.8 lerde kullanılabilir ram kaynağı." demişsin tam 12den vurmuşsun. Harfi harfine dediğin gibi şuan pc.

badsector hatalarını ayıklamak ve düzeltmek için defragger programları kullandım. onu da takip ediyorum sürekli.

laptopu yüksek performansta çalıştırıyorum.

Toplam Hit: 2525 Toplam Mesaj: 30