Windows 7 Seçimi..
-
pesimistzombie bunu yazdı
ram kullanımın fazla başlangıçta çalışan gereksiz programları kaldırmayı dene, pcde yüklü gereksiz programları da kaldır gitsin uninstallmonitör divxupdate filan gereksiz bunlar. başlatı aç kutucuğa msconfig yaz enterla karşına çıkacak penceredeki başlangıç sekmesinin resmini at bi bakalım neler var gereksiz
-
Abbooovvv...
Yahu ben yanlış saymadıysam başlangıçta 5 adet güvenlik yazlımı var.
En acilinden Windows 8.1 öneriyorum ayrıca program yüklerken herşeyi yüklememeyi tavsiye ediyorum. -
uh. pc can çekişiyor :|
divx media center, divxupdate, adobe updater, adobe cs6 service, adobe reader and acrobat .., java se autoupdater, google güncelleme, facebook güncelleme, daemon tools bunların tikini kaldır
ayrıca pcde bir sürü virüs programı var aynı anda çalışıyorlar tahminimce çok gereksiz yani pcyi bunlar yoruyor hep bu nedenle hdd hızın değişken kullanmadığın antivirüs yazılımlarını kaldır.
-
TR-SCOPJE bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
ram kullanımın fazla başlangıçta çalışan gereksiz programları kaldırmayı dene, pcde yüklü gereksiz programları da kaldır gitsin uninstallmonitör divxupdate filan gereksiz bunlar. başlatı aç kutucuğa msconfig yaz enterla karşına çıkacak penceredeki başlangıç sekmesinin resmini at bi bakalım neler var gereksiz
http://www.youtube.com/watch?v=JbsgVFZeI1Q&ab_channel=OkanMeydan
-
pesimistzombie bunu yazdı
uh. pc can çekişiyor :|
divx media center, divxupdate, adobe updater, adobe cs6 service, adobe reader and acrobat .., java se autoupdater, google güncelleme, facebook güncelleme, daemon tools bunların tikini kaldır
ayrıca pcde bir sürü virüs programı var aynı anda çalışıyorlar tahminimce çok gereksiz yani pcyi bunlar yoruyor hep bu nedenle hdd hızın değişken kullanmadığın antivirüs yazılımlarını kaldır.
Dediklerinin hepsini kaldırdım. Allah senden razı olsun..
Normalde Windowsumu orjinal yapsam Microsoft Security Essantial çok güzel başka bişeye ihtiyaç duymazdım.
Neyse o zaman sadece avirayı bırakayım gerikalanını kaldırayım.. -
Hocam 4gb ram varken 32 bit işletim sistemi kullanmak nedir. Direk upgrade edebiliyorsan 64 bit e upgrade et. Bu da çok farkettirir. Zaten normalde açık olan uygulamalarla sistem boştayken bile kullanılan ram miktarı 1.7-1.8 gb aralığında gezer. 32bit işletim sistemiyle 2.8e çakılmış toplam ramin. geri kalan 1.1 lik ramle ne yapmayı umuyorsun ki. Elbette takılacak, donacak.
Bir de comodo, zemana, security cilent, avira, iobit malware... Bunlar nedir abi :D bugünkü @Tariqat_Sapiii 'nin konusu geldi aklıma :D
-
Haymatlos bunu yazdı
Hocam 4gb ram varken 32 bit işletim sistemi kullanmak nedir. Direk upgrade edebiliyorsan 64 bit e upgrade et. Bu da çok farkettirir. Zaten normalde açık olan uygulamalarla sistem boştayken bile kullanılan ram miktarı 1.7-1.8 gb aralığında gezer. 32bit işletim sistemiyle 2.8e çakılmış toplam ramin. geri kalan 1.1 lik ramle ne yapmayı umuyorsun ki. Elbette takılacak, donacak.
Bir de comodo, zemana, security cilent, avira, iobit malware... Bunlar nedir abi :D bugünkü @Tariqat_Sapiii 'nin konusu geldi aklıma :D
Eyvallah ustam sağolasın.. Şuan gözlerimden uyku akıyor. Yarın sabah ilk iş şu satırları düzgünce okuyup gereğini îfa etmek olacak. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
-
sana tavsiye bas formatı düzgün bi pc gelsin önüne önce.
win8.1 kurabilirsen onu kur.
virüs programı kurma.ne indirdiğine dikkat edersen sıkıntı olmaz.çünkü virüs programları seni tam olarak korumaz
pc başlangıcın çok fazla.benim pc i7 8gb ram vs vs ben bile o kadar başlangıca bişi koymuorum :D
tarayıcı için opera diyorlar daha az ram kullanıyormuş.ne kadar doğru bilmiorum ben hiç kullanmadım
bence senin pc kötü değil gerçekten. i3 en azından.daha piyasada duolar fln var.
alabilirsen bi tane ssd al.bilgisayarın 5 kat daha hızlanır, şaşırırsın :D
-
Yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Tam da istediğim gibi cevaplar aldım.
Dediklerinizi uyguladım ve gerçekten pc oldukça hızlandı. Donma sayısı oldukça azaldı.Son yorumları da alayım ona göre format atıp veya upgrade edip yoluma devam edeyim istiyorum.
PC den maksimum verimlilk almak için Win7 64 Bit'e mi yükseltmem daha iyi olur yoksa Win8.1 e mi yükseltsem daha verimli çalışır ?