Windows 7 Ve XP Aynı Anda Kurulmuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

evet hepsini yazdım uyarı vermedi ama hiç

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

hocam bi yerde yanlısın var eger daha ni kurmussan ikinci isleme gerek kalmadan sadece baslangıc onarma ile gelecektir

http://webtrickz.com/how-to-install-windows-xp-over-windows-7-in-a-dual-boot/

ve baslangıc onarma icin

http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ss/windows-7-startup-repair.htm

cünkü ikinci yontemle linux kurarken silinen 100 mb lık windows alanı ile boot u bile yukluo tekrar

ayrıca windows xp yi gormucen sen win 7 yi ac ilk linkteki yolla kolayca xp yi eklersin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

önce hangisi kurulmalı?

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

once xp sonra windows 7

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

öyle yaptım :/

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

ilk mesajında win7 yi kurduktan sonra üstüne xp kurdum diyon??

su anda bile duzeltilir rahat aslında ama senın uykun gelmis bak :D ben de ıkı saattir arch linux kurulum ıcın harddısk ayarlarına ugrasıyom nasıl olacak diye :D

yat sabah kalk duzeltirsin hemen :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

musdawdaf bunu yazdı:
    -----------------------------

ilk mesajında win7 yi kurduktan sonra üstüne xp kurdum diyon??

-----------------------------

öyle yapınca xp açıldı hep sonra win7 cdsini taktım zaten win7 kurulu olan partition u silip tekrar oluşturdum biçimlendirdim win7 kurdum

win7 + xp - win7 + win 7

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam, ben daha önce vista ile xp yi aynı bilgisayara kurmuş ve sorunsuz kullanmıştım. Burada da aynı mantık kullanılabilir. Bunun için önce bütün sistem(ler)in kurulu olduğu HDD(ler) i tamamen sileceksiniz. Hiçbir dosya artığı kalmayacak. Sonra önce XP yi, sonra da Win7 yi kuracaksınız. Sistemin birini C ye bir diğerini de D ye kurmanız gerekiyor. Burada dikkat edilecek nokta, XP C ye kurulu olmalı. Win7 yi de D sürücüsüne kurmalısınız. Ama bu sizi ileride yanıltmayacak, zira win7 açık iken, win7 nin kurulu olduğu HDD bölümü size yine C olarak görünecek. XP açık iken de yine XP nin kurulu olduğu HDD bölümü size C olarak görünecek. Kurulumlar tamamlandıktan sonra da başlangıç ayarlarının yapılabilmesi için, geçerli işletim sistemi (geçerli işletim sisteminiz, kurulumlar tamamlandıktan sonra sistem seçme sayfası önünüze geldiğinizde otomatik seçim konumundaki işletim sistemidir) açık iken Başlat -> Çalıştır -> msconfig yazıp, çıkan arayüzde önyükleme sekmesinden (vistada önyükleme olarak görünüyor, sizin varsayılan önyükleme sisteminizde ne olarak görünür bilemem) geçerli sisteminizi değiştirmekten, sistem seçme sayfasının ne kadar görüneceğine kadar herşeyi ayarlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Eğer ki yukarıdaki yöntemlerlede sonuca varamıyorsan Easybcd programını bir incele arayüzü kolay ve anlaşılır ordan ayarlamaları yapabilirsin. hdd yi 2 ye bölüp birine win7 ve xp şeklinde kurarsan sana büyük kolaylığı olacaktır.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek

İlk Xp sonra Win 7 kurman gerekiyor hacım.Am sorun Xp İLE wİN7 DEKİ C,D olayı karışıyor biraza birinde D  olan diğerinde C olarak gözüküyor..

Toplam Hit: 3654 Toplam Mesaj: 27