Windows 7 Ye Dönemiyorum
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıchirkin01 bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı
@NoktaliVirgul'ün söylediklerine Ek olarak, harici USB kablolu (veya kablosuz) klavye takıp, boot esnasında yine F2'ye basmayı deneyebilirsin.
Belki de F2 tuşu bozulmuştur. ^^p`
Aynen F2 tuşu çalışmıyormuş ^^D` ,ancak usb'den Win7 kurarken diski yine görmedi, ancak eski kurtarma Cd'si ile Wista kurdum, şimdi Win7'ye nası geçicem, her defasında harddisk'i görmüyor.
şu Sata Driver denen naneyi mi kuracağım, birde vista'da kablosuz'a bağlanıyor ancak internete çıkmıyor.
Wista üzerinden Win7'ye offline UpGrade paketi var ise, Upgrade edebilirsin belki, bilemiyorum.
Online upgrade'de birtakım bilgilerini isteyebilir..
Sata Driver olayı biraz daha farklı, bu sürücü dosyalarını Win7 Kurulum(".iso" vb)Dosyalarına ekleyip, yanısıra KurulumYüklemesi(SetupBoot) esnasında bu dosyalara ulaşabilmek için ConfigurationFile'larına(".ini veya. inf" vb gibi AyarDosyalarına) ilgili kaydı girerek, gerçekleştirebiliyorlar. Bunları yapan programlar var, ama hiç uğraşmadım.
bilenler ekler,açıklar belki.
~@~
watervay bunu yazdıHocam Boot menü'de Legacy kısmını bir kurcala. Secure Boot kısmını da Disable yap. Bazı laptoplar 1 kez (dâhâ?) restart yapmadan, bu ayarları algılamıyor. Ayarı değiştirdikten sonra, tekrar restart veya tamamen kapatıp aç. bir de öyle dene.
bunu el dene.
deneyeceğim de biosta boot menüde legacy diye bi kısım yok
-
Bu kadar basit bir şeyi yapamiyormusun. Kurulum aşamasında harddiski görmüyor demissin. İste soru işareti burda. Kurulumda harddiski görmesini istemissin . biostan botable ayarlarında oynama yaparak tanıtım yapacaktınız.eee bu ayarlarla giremedin biosa girmiyor demissin peki kurulumda harddiski görmesini nasıl ayarladin.Biosa hic girmiyorsa,f tuşları hic çalışmıyorsa senin laptop klavyesi bozuk olabilir.harici bir klavye ile de dene.bunda da çözüm yoksa ac laptopun içini remi çıkar.remin slota giren iletkenli uçları kömür karası olmuş olabilir.o uçları silgiyle iyice temizle.harddiskin sadece elektronik kısmını sok oradan da iletken uçlarına bak, oralarda kömür karası olmuştur oralarida silgiyle iyice amma sil.işlemciyi CPU yu çıkar termal macunu sur ki bilgisayar kendine gelsin hele diyelim.senin harddisk bad sektör olmuş olabilir.Dediklerimi dene biosa girme yapabiliyorsan sadece harddiski gormuyorsa sizlere omur harddisk sektör yemiş diycem
DoubleExpress tarafından 31/Mar/20 23:55 tarihinde düzenlenmiştir -
chirkin01 bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdı.watervay bunu yazdı
Hocam Boot menü'de Legacy kısmını bir kurcala. Secure Boot kısmını da Disable yap. Bazı laptoplar 1 kez (dâhâ?) restart yapmadan, bu ayarları algılamıyor. Ayarı değiştirdikten sonra, tekrar restart veya tamamen kapatıp aç. bir de öyle dene.
bunu da dene.
deneyeceğim de biosta boot menüde legacy diye bi kısım yok
Uefi, yada Efi gibi bir ayar var mı? bunları da bir dene.
Yalnız, 2kez Reset at, yada 2kez PowerOn/Off yap , @WaterVay'ın dediği gibi.
-
Daha önce WinXP içinde aynılarını söylemiştim. Win7 için de güncelliyorum:
Win7'ye destek kesildikten sonra önemli bir yamayı Win7'ye haliyle sağlamadılar, kulllanırken ve önerirken dikkatli olun.
Ayrıca pek işletim sistemi değiştirmeyi sevmeyen ben win8'i altlayıp doğrudan win10'a geçtim ve bu geçişimde geçişimde hiçbir sıkıntı yaşamadım ve win7'yi falan hiç aramadım. Acaba sorun işletim sisteminden değilde günümüz şartlarınca donanımların eski kalmasından dolayı olabilir mi?