Windows 8 ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar

Halihazırda 7 kurulu olan bir bilgisayara windows 8 kurmak istiyorum. Tasarım cart curt hepten farklı ama, kurulum aşamalarında ekstrem bir değişiklik var mı? Driver tanıma becerisi, performans falan nasıl?

Tavsiye eder misiniz?

Hangi versiyonu kurayım, nereden indireyim, nasıl lisanslayayım?

Donanım; 

intel i7

4gb ram

1 gb mı ne ekran kartı

(gerisi teferruat)

Şimdiden teşekkürler..

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Şu anda kullandığım laptopta kurulu olarak geldi Win 8.Berbat bir işletim sistemi.Üşenmesem Win 7 kuracam.Win 7 candır.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Daha yeni ve her açıdan daha iyi bir sistem, geçen sene betasından itibaren kullanıyorum. Hatta bayağıdır da 8.1 sürümünü kullanıyorum.

Win7 ile karşılaştırıp da kötüdür demek saçmalık olur.

Ehl-i Byte
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Daha yeni ve her açıdan daha iyi bir sistem, geçen sene betasından itibaren kullanıyorum. Hatta bayağıdır da 8.1 sürümünü kullanıyorum.

win7 ile arasındaki fark nedir hocam ?

performans olarak çok mu belli oluyor. bide arayüz alışınca daha mı kolay oluyor ?

epeydir niyetleniyorum ama programları tekrar kurmak üşendiriyor beni.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

performans olarak çok mu belli oluyor. bide arayüz alışınca daha mı kolay oluyor ?

Win7 aynen duruyor, üzerine çok daha fazla stabilizasyon iyileştirilmesi yapılmış ve ek olarak metro arayüzü eklenmiş gibi düşün. Yani win7 den bir kayıp yok, fazlası var kullanmasan da metro falan çok iyi, alışınca win7 dandik kalıyor.

Dosya kopyalarken duraklatma gibi yüzyıllardır ms den beklenen mucizeler bu sürümde gelmiş işte, performansı da 7 den bayağı iyi, win8 driverlarından galiba oyunlar %15~30 daha perormanslı çalışıyor.

Detayları çok fazla, kurun kurcalayın, tekrar win7 kullanamayacaksınız garanti ediyorum :D

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

i5 bilgiyarıma kurdum kurduktan sonra şükrettim win 7 ye bakarak çok çok hızlı ve stabil çalışıyor tavsiye ederim

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Win7 aynen duruyor, üzerine çok daha fazla stabilizasyon iyileştirilmesi yapılmış ve ek olarak metro arayüzü eklenmiş gibi düşün. Yani win7 den bir kayıp yok, fazlası var kullanmasan da metro falan çok iyi, alışınca win7 dandik kalıyor.

Dosya kopyalarken duraklatma gibi yüzyıllardır ms den beklenen mucizeler bu sürümde gelmiş işte, performansı da 7 den bayağı iyi, win8 driverlarından galiba oyunlar %15~30 daha perormanslı çalışıyor.

Detayları çok fazla, kurun kurcalayın, tekrar win7 kullanamayacaksınız garanti ediyorum :D

aynen katılıyorum,metro arayüze alışınca çok hoşuma gitti ayrıca,metroya uyumlu uygulama yüklemeye gayret ediyorum,daha güzel görünüyorlar:D uykudan uyanma süresi bile daha kısa,touchpad ile çok uyumlu,win 7 de hiç görmediğim fonksiyonlar var touchpad için..özellikle Ekranı bölebilmek çok hoşuma gitti,tavsiye ediyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

enterprise kur. aktivasyonu da daha kolay olur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

microsoft sitesinde bir uygulama var basıyorsun driverları tarıyor win8 için uyumsuz olan driverlar programlar varsa uyarı veriyor bi bak ona

Lotus tarafından 18/Tem/13 19:26 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

3-5 seneye hic bilgisayara gerek duymadan sadece isletim sistemi dvd siyle oyun oynayabilecegiz.

http://www.leyladansonra.com/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Walla ben tavsiye etmiyorum çünkü uyuz olup makineyi kırabilirsin :)

Toplam Hit: 3864 Toplam Mesaj: 37