Windows 8 ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

3 aydan fazla oldu heralde burada paylaşılan win 8 ile Win 8'e geçtim. Etkinleştirmesini de yine buradaki bir müridin attığı uygulamayla hallettim. Göze çarpan noktalar şunlar benim için:

- Performans olarak Win 7'ye oranla daha üstün.

- Stabilize açısından yine aynı şekilde daha üstün.

- Alt+Tab arası geçişler özellikle gb'lık uygulamalar kullanıldığında (oyun vs) hiç olmadığı kadar seri.

- Metro Arayüzündeki widget vari Hava Durumu, Fotoğraflar gibi şeyler kolaylaştırıcı unsur taşıyor.

- Eskiye nazaran bilgisayar içi aramalar iyileştirilmiş ve kategorileştirilmiş. (Dosyalar, Ayarlar, Uygulamalar gibi kategoriler altında aradığınızı daha hızlı bulabiliyorsunuz.) Bir şey ekleme ihtiyacı daha hissettim. Bilmiyorum önceden var mıydı ama mesela bilgisayardan fotoğraf diye arattığınızda ve bilgisayarda bulunan txt, pdf, doc gibi dökümanların içinde fotoğraf geçiyorsa onları da arama sonuçlarına katıyor.

Eksi olarak gördüklerimi de paylaşayım.

- Mikrofon performansı Win 8'le beraber yerlere çakılmış durumda.

- Üzerinde gelen pdf reader ya da diğer media araçları boyutu az olmasına rağmen gerek sistem kaynaklarını kullanımı, gerekse açılış ve kapanış süreleri açısından ömürden ömür götürecek cinsten. Yani yine eskiden olduğu gibi 3.parti uygulamalara bel bağlamak gerekiyor burada.

- Demin mikrofondan örnek verdim belki de benim ses driver'ıyla alakalıdır bilmiyorum ama aldığım ses Win 7 'ye göre daha kötü geliyor kulağa.

--
    Şu ana dek elde ettiğim izlenimler bu yönde. Umarım bir fikir oluşturabilir.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    o6u2 bunu yazdı
    telos00 bunu yazdı

w8.1 ile başlat butonu geri geldi win8 den vazgecemiyorum ,bence yükle :) 

w8.1 güncellemesi dağıtıldı mı ?

Geldi , şuan 8.1 den yazıyorum.

Nasıl aktif ediyoruz lisansı ilaç lazım ilaaaç? :/

Edit; win 8.1 pro prewiev diyor

noname tarafından 21/Tem/13 17:36 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/preview?ocid=blprev_pr_wom

ben şuan güncelliyorum. bakalım ne olucak. bende zamanında win7 mi win8 mi diye konu bile açmıştım. ama 8 e şans tanı hele bide başlat çubuğu çıkınca harika olur.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    o6u2 bunu yazdı
    telos00 bunu yazdı

w8.1 ile başlat butonu geri geldi win8 den vazgecemiyorum ,bence yükle :) 

w8.1 güncellemesi dağıtıldı mı ?

Geldi , şuan 8.1 den yazıyorum.

Nasıl aktif ediyoruz lisansı ilaç lazım ilaaaç? :/

Edit; win 8.1 pro prewiev diyor

lisaaaansss :/ ?

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Geçen hafta aldığım laptopta win8 single language yüklü( hangi sürüm olduğunu dahi tam anlamadım). Görsel öğeler açısından sıkıntı yok ama ileriye dönük olarak bütün monitörlerin dokunmatik olacağı varsayımı üzerine bir tasarım hazırlamışlar. O yüzden kullanışlı değil.  Ayrıca i5 8gb 64bit sistemde win7 ultimateten daha geç açılıyor ve kapanıyor. Bu yavaşlığı sistemin daha oturmamış, güncellemelerinin devam ediyor olmasına yordum ama halen daha kapanırken sanki az sonra donacak ve tuşa basılı tutmak zorunda kalacağım hissi uyandırıyor.

Tavsiyem bir dahaki yılın başına kadar en azından güncellemeleri oturana kadar win7 ultimateten şaşma. Fırsat bulursam ben de win7 atacağım.

Errare Humanum Est
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek
    NuLL29 bunu yazdı

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/preview?ocid=blprev_pr_wom

ben şuan güncelliyorum. bakalım ne olucak. bende zamanında win7 mi win8 mi diye konu bile açmıştım. ama 8 e şans tanı hele bide başlat çubuğu çıkınca harika olur.

bilgisayarım allak bullak olsu kaspersky gitti, wireless gitti, bilgisayarın kapagını kapatıktan sonra açıyorsunuz bilgisayar kendine gelemiyor. ayrıca başlat gelmiş fakat basınca yine metro arayüzü çıkıyor. işlerimi yoluna koyunca fabrika imajına dönücem. ha birde ekranın sağ alt köşesinde windows sanki kaçak kopyaymış gibi bir yazı var.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
Toplam Hit: 3885 Toplam Mesaj: 37