folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Windows Neyle Kodlanmış

Windows Neyle Kodlanmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    işletim sistemi c c++ gibi şeylerle kodlanamaz bunlar zaten windowsun içinde çalıştırılan diller yani geliştirilmiş şeyler nasıl anlatayım şöle diyim c de otururum bir program yazarsın exe olur windows da çalışır ama sen c se oturup bir işletim sistemi yazamazsın olmaz herhalde :S mantık yürütüyorum daha derin bişi olmalı böle basit olmamalı :S

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

Şimdi abi işletim sistemleri bilgisayar mühendisliginde 2,3 ayrı ders olarak işlenen bir konudur.Önce önünüzdeki makinada hiç bir program olmadıgını harddiskin bile biçimlendirilmedigini varsayalım.Bu durumda önce aletin donanımlarına erişebilicek ve bios parametreleriyle çalışabilicek bir program kurmamız lazım.Bu programın harddisk ve ram gibi bir kaç temel donanıma ulaşmasıda önceliklidir.Artık bir çalışma ortamımız var.Bundan sonraki adım yavaş yavaş her tür donanıma erişim ve kontrolün saglanmasıdır.Mümkünse en optimize şekilde bunun yapılması gerekir,daha sonra modüller yazılmaya başlanır bunlar çok çeşitlidir dosya sistemlerinden tutunda(FAT32,Ext3),donanım kontrol,hatta application kontrol parametreleri yaratılır.Bu işlemin sonunda elimizde temel işlevlerini yerine getiricek driverlar ve uygulama şablonları çıkar.Artık bunun üzerine Ring'ler geliştirilmeye başlanır.Protokoller yazılır vs....

Burda birşey söylemem lazım bazı arkadaşlar Vista C# ila yazılmış diye sacma sapan şeyler söylüyorlar framework mantıgında dillerle OS yazılamaz.Yukardaki acıklamamdan dolayı..... 

:D

idolüm sandman :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:
    yane makina dili ilen yapılmış olamaz xp nin duyduğuma gore %85 c  diğeri asm nerde duydum onu bi bulsam link  atcam ama

O bahsettiğin Unix olmasın :\

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibadeath
    ibadeath's avatar
    Erkek
    yokmu microsoft'un resmi sitesinde herhangi bir aciklama?

a fix for grace
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    abicim illa buraya getirip kernel kodumu yapıştıralım önce kernel yazılır(tercihem asm ile) sonrada artık hangi dille geliştirilicekse onla sistem yazılmaya başlanır

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Şimdi abi işletim sistemleri bilgisayar mühendisliginde 2,3 ayrı ders olarak işlenen bir konudur.Önce önünüzdeki makinada hiç bir program olmadıgını harddiskin bile biçimlendirilmedigini varsayalım.Bu durumda önce aletin donanımlarına erişebilicek ve bios parametreleriyle çalışabilicek bir program kurmamız lazım.Bu programın harddisk ve ram gibi bir kaç temel donanıma ulaşmasıda önceliklidir.Artık bir çalışma ortamımız var.Bundan sonraki adım yavaş yavaş her tür donanıma erişim ve kontrolün saglanmasıdır.Mümkünse en optimize şekilde bunun yapılması gerekir,daha sonra modüller yazılmaya başlanır bunlar çok çeşitlidir dosya sistemlerinden tutunda(FAT32,Ext3),donanım kontrol,hatta application kontrol parametreleri yaratılır.Bu işlemin sonunda elimizde temel işlevlerini yerine getiricek driverlar ve uygulama şablonları çıkar.Artık bunun üzerine Ring'ler geliştirilmeye başlanır.Protokoller yazılır vs....

Burda birşey söylemem lazım bazı arkadaşlar Vista C# ila yazılmış diye sacma sapan şeyler söylüyorlar framework mantıgında dillerle OS yazılamaz.Yukardaki acıklamamdan dolayı.....

:D

idolüm sandman :D

benımde idolüm :D 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

Makina diliyle program yazmak çok zordur ve uzun sürer. Assembly de makina dilinin her komutunun karşılığı vardır ondan dolayı makina dilinde yazılmış olmasına ihtimal bile vermiyorum. Assembly dilinde de program çok zaman alacaktır, ondan dolayı çoğunluğunun C dilinde, ihtiyaç duyulan yerlerde de assembly dilinde yazılmış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Windowsta C'nin bazı özellikleri vardır mesela string sonu karakteri (NULL) Windowsta da vardır.

Windowsta derleyicisi var diye C de yazılmama gibi bir durum olmaz. Örnek veriyim, c dili UNIX i yazmak için geliştirilmiştir ve UNIX, C de yazılmıştır. Buna rağmen UNIX in içinde C derleyicileri vardır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fthrkl
    Fthrkl's avatar
    Erkek
    http://www.programlama.com/sys/c2html/view.php3?DocID=1460

yukarıda bi makale var, onu okursanız bir fikir edinebilirsiniz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sandman bizeee yol gösssterr
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    cyberfalcon bunu yazdı:

Makina diliyle program yazmak çok zordur ve uzun sürer. Assembly de makina dilinin her komutunun karşılığı vardır ondan dolayı makina dilinde yazılmış olmasına ihtimal bile vermiyorum. Assembly dilinde de program çok zaman alacaktır, ondan dolayı çoğunluğunun C dilinde, ihtiyaç duyulan yerlerde de assembly dilinde yazılmış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Windowsta C'nin bazı özellikleri vardır mesela string sonu karakteri (NULL) Windowsta da vardır.

Windowsta derleyicisi var diye C de yazılmama gibi bir durum olmaz. Örnek veriyim, c dili UNIX i yazmak için geliştirilmiştir ve UNIX, C de yazılmıştır. Buna rağmen UNIX in içinde C derleyicileri vardır.

Bazı yerlerde hataların olmasıyla beraber dediklerin dogru....Kaç mesajdır şunu söylüyorum C ile C++ ile yazılır yazılmaz demiyorum ama o zaman crosscompiler metodu gerekiyor.Bu metodu kullanmak için bile önce öbür işlemcinin process yollarını birşekilde yaratmanız gerekiyor...Yani makine dili diye tutturan arkadaşlar şunu gözden kaçırıyorlar bir alete 1 ve 0 vermek sadece elektriksel olarak mümkündür...Yani hiç bir programcı oturup 1 0 1 0 yazmıyor düşünün bilgisayarın "1" anlaması için bile bir byte lazımdırki buda 8 bit'e yani 8 tane 1 veya 0 ihtiyacı vardır.Ortada bir paradox oluyor.Makine dili denilen şey devrelerle elektriksel sinyallerle yaratılır sadece....C/C++ ise düşük seviye degil orta seviye dillerdir arkadaşlar bu dillerin donanıma erişimi olmakla beraber yinede sınırları vardır.Unix C ile yazılmış denmiş dogrudur ama Unix'in temelleri C ile atılmadı... 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 9517 Toplam Mesaj: 37