Windows Root>/Systme32/Ntoskrnl.Exe Sorunu (Yardım Pls)
-
sımdı bızım cafede bı pc var dun gece bı baktım titreme sesı gelıyordu harddisxktenmı ıcındekı baska bıseydenmı tam anlayamadım..reset attım ama wındows baslatılmıyordu bı yazı cıkyordu ıste root drivers device felan bıseyler yazyodu unuttum..bıde devam etmek ıcın OK e basınz dıyordu...ve klavyeye de guc gelmıyordu
kasayı actım .harddiskin soketlerı yerınden cıkmıs(yada bırılerı oynamış)...tekrar taktım ve baslattım bu sefer de
" wındos aşagıakı dosya eksık veya bzuk oldugu ıcın baslatılamadı: Windows root>/systme32/ntoskrnl.exe. yukardakı dosyanın bır kopyasını yenıden yukleyın" yazıyor...
bunun hardıskını cıkarıp baska pc nınkı ıle degıstırdım ama harddısk te sru yoktu..sorun pc denmıs...ama neresınden... sorunn neyden kaynaklanıyor acaba ? -
benimde arada oluyo üstünde cd rom falan war sa çıkar tek harddisk kalıp çalıştırmayı dene bakalım
-
cd rom felan yok..parcaları sokup taktım tekrar hala aynı..bıde klavyeye neden guc gelmıyor onu da anamadım...
-
hoca bilgisayarı kapat.. klavyeyi çıkar bi süre bekle sonra tekrardan tak.. büyük ihtimalle düzelecektir.. bizim int. cafedede böyle yapıyordu bi makina..
-
Nedenleri:
1) Genel donanım problemleri: Öncelikle bios ayarlarını default yap ve kaydet. IDE kablonda sorun olabilir. Başka bir IDE kablosu kullan. Harddiske takılı olan power kablosunu değiştir. Bana göre sorun' un çözümü donanımla ilgili. Çünkü windows 98' de kuramamışsın.
2) Boot.ini dosyası yanlıştır ya da bozulmuştur: Bilgisayarı Windows xp cd' sinden boot et. Yükleme ekranı geldiğinde R tuşuna basarak Kurtarma konsolunu çalıştır. Komut istemi açıldığında;
Bootcfg /rebuild
yazıp Enter'la. Ekranda eklenecek windows yüklemesi veya yüklemelerini gösterecek ve Yüklemeyi bootlist' e eklemek istiyormusunuz? diye soracak. E harfine bas. Sonra Yükleme adını girmeni isteyecek. Windows XP Home veya Windows XP Pro yaz ve ENTER' la. Sonra Yükleme ayarlarını soracaktır. /FASTDETECT yaz ve ENTER' la. Sonra windows xp açılırsa boot.ini dosyasından eskiden açılmayan satırı sil.
3) Ntoskrnl.exe dosyası yoktur ya da bozulmuştur: Bilgisayarı Windows Xp cd' sinden boot et. Yükleme ekranı geldiğinde R tuşuna basarak Kurtarma konsolunu çalıştır. Komut istemi açıldığında;
expand cd-rom:\i386\ntoskrnl.ex_ sürücü:\Windows\system32
yazıp enter' a bas. Eğer "Aynı dosyadan var. Üstüne yazılsın mı" diye sorarsa E' ye bas.
cd-rom: CD sürücünün harfini yaz. Örneğin; E gibi.
sürücü: Windows' un yüklü olduğu sürücü harfini yaz. Genellikle C' dir zaten.
4) Boot.ini dosyasında partition yeri yanlış ayarlanmışsa: Genellikle windows varsayılan olarak c sürücüsüne yüklenir ve boot.ini dosyasında şöyle bir satır yer alır:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
Bu satır yanlış ise ntoskrnl.exe hatası alınır.
5) Bilgisayarı Windows xp cd' sinden boot et. Yükleme ekranı geldiğinde R tuşuna basarak Kurtarma konsolunu çalıştır. Komut istemi açıldığında;
CHKDSK /r
-
peki ya ntoskrnl.exe hatası verip pc klavyeyi de tanımıyorsa cdyi nasıl boot edecez?
-
hocam xp cdsinden boot et, onarma konsolunu ac
cd c:\windows\system32 copy "\driver cache\i386\ntoskrnl.exe
olmazsa cd "c:\windows\driver cache\i386 expand sp2.cab -F:ntoskrnl.exe c:\windows\system32
uzerine yazılsınmı dediginde E yazıp entera basarsın overwrite yapar sonra exit yaz resetler makinayı, sorunun cozulmus olması lazım. yine olmazsa ki olucaktır, yaz tekrar buraya
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------hocam xp cdsinden boot et, onarma konsolunu ac
cd c:\windows\system32 copy "\driver cache\i386\ntoskrnl.exe
olmazsa cd "c:\windows\driver cache\i386 expand sp2.cab -F:ntoskrnl.exe c:\windows\system32
uzerine yazılsınmı dediginde E yazıp entera basarsın overwrite yapar sonra exit yaz resetler makinayı, sorunun cozulmus olması lazım. yine olmazsa ki olucaktır, yaz tekrar buraya
-----------------------------boot etmek için klavyeye ihtiyac yokmu? otomatik mi geciyor boot ekranına? f8 istemezmi
-
yok hocam onu sana yazmamıstım konuyu acan icin soyledim. ntoskrnl hatasında klavyeyi gormezse baska bir klavye taktıgında goruyor. bu sekilde yapabilirsin
-
deme yaa:) xp cdsi yerine yeni klavye alacaz yani:))
-
sallamayın a.q :D xp cd sini tak onar tamamdır.