folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Windows Root>/Systme32/Ntoskrnl.Exe Sorunu (Yardım Pls)

Windows Root>/Systme32/Ntoskrnl.Exe Sorunu (Yardım Pls)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

sımdı bızım cafede bı pc var dun gece bı baktım titreme sesı gelıyordu harddisxktenmı ıcındekı baska bıseydenmı tam anlayamadım..reset attım ama wındows baslatılmıyordu bı yazı cıkyordu ıste root drivers device felan bıseyler yazyodu unuttum..bıde devam etmek ıcın OK e basınz dıyordu...ve klavyeye de guc gelmıyordu
    kasayı actım .harddiskin soketlerı yerınden cıkmıs(yada bırılerı oynamış)...tekrar taktım ve baslattım bu sefer de
      " wındos aşagıakı dosya eksık veya bzuk oldugu ıcın baslatılamadı: Windows root>/systme32/ntoskrnl.exe. yukardakı dosyanın bır kopyasını yenıden yukleyın"  yazıyor...

bunun hardıskını cıkarıp baska pc nınkı ıle degıstırdım ama harddısk te sru yoktu..sorun pc denmıs...ama neresınden... sorunn neyden kaynaklanıyor acaba ?

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    benimde arada oluyo üstünde cd rom falan war sa çıkar tek harddisk kalıp çalıştırmayı dene bakalım

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek
    cd rom felan yok..parcaları sokup taktım tekrar hala aynı..bıde klavyeye neden guc gelmıyor onu da anamadım...

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek
    hoca bilgisayarı kapat.. klavyeyi çıkar bi süre bekle sonra tekrardan tak.. büyük ihtimalle düzelecektir.. bizim int. cafedede böyle yapıyordu bi makina..

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Nedenleri:

1) Genel donanım problemleri:
    Öncelikle bios ayarlarını default yap ve kaydet. IDE kablonda sorun olabilir. Başka bir IDE kablosu kullan. Harddiske takılı olan power kablosunu değiştir. Bana göre sorun' un çözümü donanımla ilgili. Çünkü windows 98' de kuramamışsın.

2) Boot.ini dosyası yanlıştır ya da bozulmuştur: Bilgisayarı Windows xp cd' sinden boot et. Yükleme ekranı geldiğinde R tuşuna basarak Kurtarma konsolunu çalıştır. Komut istemi açıldığında;

Bootcfg /rebuild

yazıp Enter'la. Ekranda eklenecek windows yüklemesi veya yüklemelerini gösterecek ve Yüklemeyi bootlist' e eklemek istiyormusunuz? diye soracak. E harfine bas. Sonra Yükleme adını girmeni isteyecek. Windows XP Home veya Windows XP Pro yaz ve ENTER' la. Sonra Yükleme ayarlarını soracaktır. /FASTDETECT yaz ve ENTER' la. Sonra windows xp açılırsa boot.ini dosyasından eskiden açılmayan satırı sil.

3) Ntoskrnl.exe dosyası yoktur ya da bozulmuştur: Bilgisayarı Windows Xp cd' sinden boot et. Yükleme ekranı geldiğinde R tuşuna basarak Kurtarma konsolunu çalıştır. Komut istemi açıldığında;

expand cd-rom:\i386\ntoskrnl.ex_ sürücü:\Windows\system32

yazıp enter' a bas. Eğer "Aynı dosyadan var. Üstüne yazılsın mı" diye sorarsa E' ye bas.

cd-rom: CD sürücünün harfini yaz. Örneğin; E gibi.
    sürücü: Windows' un yüklü olduğu sürücü harfini yaz. Genellikle C' dir zaten.

4) Boot.ini dosyasında partition yeri yanlış ayarlanmışsa: Genellikle windows varsayılan olarak c sürücüsüne yüklenir ve boot.ini dosyasında şöyle bir satır yer alır:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

Bu satır yanlış ise ntoskrnl.exe hatası alınır.

5) Bilgisayarı Windows xp cd' sinden boot et. Yükleme ekranı geldiğinde R tuşuna basarak Kurtarma konsolunu çalıştır. Komut istemi açıldığında;
    CHKDSK /r

[22817//kaanabak]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
    peki ya ntoskrnl.exe hatası verip pc klavyeyi de tanımıyorsa cdyi nasıl boot edecez?

All is well
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

hocam xp cdsinden boot et, onarma konsolunu ac

cd c:\windows\system32 copy "\driver cache\i386\ntoskrnl.exe

olmazsa cd "c:\windows\driver cache\i386 expand sp2.cab -F:ntoskrnl.exe c:\windows\system32 

uzerine yazılsınmı dediginde E yazıp entera basarsın overwrite yapar sonra exit yaz resetler makinayı, sorunun cozulmus olması lazım. yine olmazsa ki olucaktır, yaz tekrar buraya 

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
    DkN bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam xp cdsinden boot et, onarma konsolunu ac

cd c:\windows\system32 copy "\driver cache\i386\ntoskrnl.exe

olmazsa cd "c:\windows\driver cache\i386 expand sp2.cab -F:ntoskrnl.exe c:\windows\system32 

uzerine yazılsınmı dediginde E yazıp entera basarsın overwrite yapar sonra exit yaz resetler makinayı, sorunun cozulmus olması lazım. yine olmazsa ki olucaktır, yaz tekrar buraya 

-----------------------------

boot etmek için klavyeye ihtiyac yokmu? otomatik mi geciyor boot ekranına? f8 istemezmi

All is well
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    yok hocam onu sana yazmamıstım konuyu acan icin soyledim. ntoskrnl hatasında klavyeyi gormezse baska bir klavye taktıgında goruyor. bu sekilde yapabilirsin

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

deme yaa:) xp cdsi yerine yeni klavye alacaz yani:))

All is well
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    sallamayın a.q :D xp cd sini tak onar tamamdır.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 7161 Toplam Mesaj: 12