Windows’A Para Vermek Zorunda Değilsin!
-
Windows İadesi İçin İzlenecek Yol
1) Öncelikle satıcı firmaya, satın almak istediğiniz bilgisayar ile birlikte Windows işletim sistemini almak istemediğinizi bildirin ve bu konuda alınmış örnek bir mahkeme kararının olduğunu belirtin.
2) Satıcı firma yanaşmazsa, bilgisayarı olduğu gibi satın alın.
3) Bilgisayarı açtığınızda kurulum adımlarını gerçekleştirmeyin ve son kullanıcı sözleşmesini onaylamayın.
4) Satın alındıktan sonra 1 hafta içinde ya da garanti belgesi veya fatura üzerinde yazan süre içerisinde, en yakın PTT şubesine giderek, Windows işletim sistemine ait ne varsa (CD, etiket, broşür, kutu) iade taahhütlü olarak satıcı firmaya gönderin ve işletim sisteminin ücretinin vereceğiniz hesap numarasına yatırılmasını isteyin.
5) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, en yakın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine iadeli taahütlü postanın fotokopisi ve sitemizde bulabileceğiniz 1. Ankara Tüketici Mahkemesine ait örnek karar ile başvuruda bulunun ve çıkacak kararı alıp, ilgili firmaya iletin. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır.
6) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, icra memurlarıyla işletim sisteminin ücretini faiziyle birlikte tahsil edebilirsiniz.
daha detaylı bilgileri bu siteden alabilirsiniz.
-
sonra da eve gelip korsan windows kurun :)
-
AsDayGoesBy bunu yazdı:
-----------------------------sonra da eve gelip korsan windows kurun :)
-----------------------------aynen :D
-
Güzel. Takip ediyorum.
-
AsDayGoesBy bunu yazdı:
-----------------------------sonra da eve gelip korsan windows kurun :)
-----------------------------tabiki öyle yapacak benim zeki milletim :) o kadar para verilir mi boş yere.
bazı programlar linux için yazılmamış. mesela bir şirketin kendi özel programı gibi. bu durumda windowstan tamamen kopamıyoruz.
-
Bunu sadece korsan olarak düşünmeyin. Şirketin orjinal windows lşsansı olduğunu düşünün. Kurulu olduğu bilgisayar da bozuldu ve tamiri epey bir pahallı ve şirket yenisini almaya karar verdi. Seçtiği bilgisayarda windows hazır geliyor ki şuanda piyasada satılan hazır bilgisayarların %90 ında windows yüklü gelir. Boşuna niye o kadar para verilsin ki. İşte bu olaylar için bu olay şart. Bilgisayar işletim sistemi hariç satılır yada fiyatı işletim sistemi yokmuş gibi satarsın ve bilgisayara herhangi bir işletim sisteminin 30 günlük kullanım sürümünü eklersin ve eğer elinde orjinal lisans var ise o lisansın cd keyini girer kullanırsın. eğer yok ise ve sende o işletim sistemini kullanmak istersen gider satın alırsın yada cracklersin.eğer kullanmak istemezsen formatlar istediğin işletim sistemini kurarsın.
-
gömülü belleğe kurulu windows için bu yapılabiliyor mu?
Birde bilgisayar alınırken satıştan sonra ilk teknik servis açıp onaylıyor, sonra veriyor :)
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------gömülü belleğe kurulu windows için bu yapılabiliyor mu?
Birde bilgisayar alınırken satıştan sonra ilk teknik servis açıp onaylıyor, sonra veriyor :)
-----------------------------Yeni nesillerinkininde %80'i bu şekilde olduğuna göre yanında satın alınmayacağı varsa bile kimse satın almamakta diretmez yada uğraşmaz.
-
free dos boşamı var :)
-
laptop alalı çok oldu :( keşke bilseydim paranın bir kısmını kurtarırdık en azından :D
-
beni rahatsız eden asıl konu sözleşmede işletim sistemine yapılan müdahalelerin cihazı garanti kapsamından çıkarttığını söylemesi. yani uygulamada olmayabilir ama teoride herhangi bir program yüklemeniz hatta güncelleme yapmanız garanti dışı olmak anlamına geliyor.
müşteri memnuniyeti sözkonusu olmasa adamlar "winanp kurmuşsun" diyip garanti dışına atabilir sizi.