Windows'un Eski Sürümlerinin Kurulumu (Nostalji+Arşiv Yapıyorum)
-
windows me ve windows 98 işletim sistemi cd'sini takıyorum cd den önyükleme için bir tuşa basın ifadesini görsem bırakacam cd yi arşive katacam.(doğru bir şekilde bootable yapıldı)
karşıma şu ekran geliyor önce;
1.start windows 98 setup from CD-ROM.
2.windows computer without CD-ROM support.
3.start computer without CD-ROM support.
birinci seçeneği seçtiğimde ekranda bir takım yazılar aktıktan sonra şöyle yazıyor;
device driver not fount : 'oemcd001'. no valid CDROM Ddevice drivers selected the windows 98 setup files were not fount
A:\>
SORUN NEDİR ?
-
-
amaç msdos komut satırına girmek. girdikten sonra harddiski fat32 olarak formatlayacaksın. ardından cd içindeki cab dosyalarını c harddiske atacağız.
öncelikle
harddisk büyükse fdisk ile c bölümü oluşturacaksın.
format c: /q diyerek harddiski formatlayacaksın.
cdromun d olarak varsayıyorum.
c:
cd\
md win98
d:
cd win98 (klasörün ismini tam hatırlamıyorum)
copy *.* c:\win98
c:
cd win98
setup
komutlarıyla win98 kurulum arayüzüne ulaşabilirsin.
whoobay tarafından 02/Eki/13 22:07 tarihinde düzenlenmiştir -
tam olarak kodları yazarmısın sana zahmet kardeşim.
-
win 98 baslangic disketi nedir?
usb win98 baslangic disketi nedir?
-
@whoobay CDROM desteği olmadan başlat deyip CD'deki dosyaları nasıl kopyalamayı düşünüyorsun hocam
@LION buyur hocam türkçe win98 SE disketi:
http://www.dosya.tc/server17/spoAWS/TRKW98SEbootdisk.rar.html
-
Tahminim Sata veya usb cd/dvd kullanıyorsun,
Windows98/me cd'si içerisinde gelen cdrom sys dosyası bunu algılayamayıp yüklenemiyor.
Mscdex.exe 'de sys dosyasını (driver yani) bulamadığı için sürücü letter ataması yapamıyor ve aldığın hatayı veriyor.
-
sata ? raid zart zurt ikisinden birine desteği yoktu xp sp1 in. O yüzden olabilir :F
-
-
Win98 kurulumunu bilmeyenler nasil cikio ortaya ehueheu ozamanlar ole xpdeki gibi enter a bas bolum sil kur falan yoktu:)))
Haci ilk once hdd ye fdisk cekersen fat32 formarinda formatlarsin ve kurulumu yaparsin. Fdsik komutlarini hatirlayqmiyorum onlari bi arastir sonra yapman gereken diske format atmak format c: /s /q komutuyla diske format atiyorsun sonrasinda eger pc cd-rom destekliyse istersen diske kopyalayip hdd uzerinden kurdurabilirsin istersen diskin uzerinden kurabilirsin secenek 1 dersen yapman gerekenler
D:
Setup.exe
2. Secenek ms-dos u ogrenmekten geciyor. Bunu nette arastir ms dosda dosya kopyalama falan filan diye farkli kodlqrida ogrenmis olursun hem.
-
arşiv nasıl hocam? neler var tee eskiler var mı yani
mesela şu linkteki eski microsoft arayüzleri var bu eski windowslar var mıdır :)
zone tarafından 02/Eki/13 22:15 tarihinde düzenlenmiştir