folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Wing Tsun Hakkinda Bilmek İstedikleriniz

Wing Tsun Hakkinda Bilmek İstedikleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

CipriX yanlış anlama biraz bilgi eksiğin olduğunu görebiliyorum

azıcık vingtsun nedir diye okursan en azından oldukça geçerli olduğunu anlayabilirsin.

Ki ben okumaktan fazalasını yapmış biri olarak söylüyorum bunu. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

ya ben 1 sene taekwondo yaptım hiç bi halta yaramıyor tamamen gereksiz şöle sokakta kavga ederken kullanabileceğimiz en iyi spor nedir ?

sürekli yumruk kafayla olmuyo :D

sadece gülim geçim dedim ama yaptımız sporada saygımız var içim elvermedi, kusur sende kardeşim 1 yıl gidim herkezi dövim gözüyle salona gelmişssin anca 3 kusak ilerlemişindir oda başarılıysan devam etseydin çok şey ögrenırdın erken pes etmişsin

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Nurky bunu yazdı:
    İstanbul da nerde var bu olaylar ?

beşiktaş - sarıyer - levent - mecidiyeköy - taksim - akatlar - gültepe-  4.leven - seyrantepe - sanayi mahallesi - poligon - istinye - yeniköy.. :)))

buralarda falan varsa bende bi görüneyim... bi de ücretleri nasıl ?

Zeytinburnunda var hatta Ders veren emin boztepe yi tanıyor bi kaç defa konferansına götürmüştü. 

!!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ebmarteu bunu yazdı:
    Kung Fu nun en cok begendigim dali wus hu'dur :) ama 2 senedir shaolin kung fu yapmaktayim

Haci oyuzdenmi avatarin Ryu ? benim oglanin adida Ryo. ;-)

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:

wing tsun hakkında bilgi eksikliğim olduğunu düşünüyorsun ama 3 farklı organizasyonda derslere girdim 4 ay boyunca ve oldukça geliştirdim.. wing tsun kötü bi savaş sanatıdır dediğimi gördünüzmü yazımda? veya wing tsun bi boka yaramaz dediğimi gördünüzmü? ben böyle birşey demedim asla demem de zaten belirttim saygımın büyük olduğunu.. bir arkadaş Salih Avcının kim oldğunu sormuş.. Salih Avcı Avcı WTnin baş antrenörüdür.. Honk Kongdaki İp Man'in öğrencisi Leung Tingin öğrencisidirler.. Şu anda Almanyada dersler vermektedir.. Google'a Avcı WT yazarsan yeterli bilgiyi alabilrsin.. WT'yi bir spor olarak görmek yanlıştır.. WT direk olarak savaş sanatıdır.. Size Wu Shu yu araştırmanızı öneririm asıl siz bilgisizlik yapıyorsunuz.. WT dünya Kung fu Fedarasyonu tarafından kabul edilmiyor Wushu fedarasyonu tarafından kabul edilmemiştir.. Wushu başkadır wing chun başka diyorsunuzda birazcık araştırın Wushunun içinde neler gözüküyor? Tai chi Quan mesela Kung Funun bir dalıdır ama Wushunun içindedir ve ayrı bir fedarasyonun içinde olamaz.. Nan Quan(Güney Dövüş stili) Kung funun bir stilidir ama Wushunun içindedir.. Chang Quan(Kuzey dövüş stili) Kung Funun bir stilidir Wushunun içindedir.. Shanshou Çinde 3 bin yıldır yapılan dövüş Wushunun içindedir.. Dragon Style Wushunun içindedir.. Wushu Kung Fu demektir ve Tüm Savaş sanatlarının temelidir.. Biraz araştırın.. ve Wushu şu anda o kadar geçerliki Olimpiyatlara herhangi bir Wushu stili ile katılabiliyorsunuz.. Fedarasyonu Türkiyede'de özerkleşti ve yakında İstanbulda Wushu Kung Fu Akademisi kurulacak.. 

Prometheus emin ol bende okumaktan fazlasını yaptım ve spor camiam genişledi şu anda wushu yapmaktayım ama wing chuna bok attığım felan yok.. İp Man'de söylüyor Kung Funun içinde ayrılık yok özünde hepsi bir.. Sadece eski bazı kung fucular wing chuna karpuz kadın kung fusu derler :) 

if else while vs.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

wing chun gerçekci bi spor sokaklarda çok ters takla açamazsın yada 10 kişinin arasına kılıçla zıplayamazsın sanki

wing chun'da 1 sn bile açık vermeden hızlı seri dikkatli atik olmak çok önemli 

kick box falan gibi sporlarda geri çekilirsin ama karşında wing chun konusunda ustayla o geri çekildiği 1 sn içinde adama adını unutturabilirsin :) 

wushu'yu da ben senden ilk defa duyuyorum ama eminim ki etkilidir zaten alayının temeli olayı reflekslere dökmek 

refleks olduğu zaman zaten wushu wing tsun fark etmez 3 sn lik işi var :) 

eve gidince wushu yuda araştırırım tam olarak bilmediğim için yorum yapamam 

kick box ile uğraştım ama wing tsun a başlayınca ne kdar saçma olduğunu ne kadar kullanışsız olduğunu anladım :) 

Wing Chun'u Korkmaz Şimşek 'ten öğreniyoruz gerçekten çok iyi Ebmas üzerinden kendi stilini geliştirmesinden ( International Korkmaz Şimşek Wing Tsun Style )  ve bunu kabul ettirmesinden de 

bu anlaşılıyo zaten 

www.yesilgrow.com - Growshop
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

_Dert_ bunu yazdı:
    Ahh ahh manisada böyle şeyler yok ki... izmire de git gel zor olur.. herşeyin görsel eğitim dersi oldugu gibi bunlarında vcd eğitim seti var mı:)

manisada Jeet Kune Do salonu vardı bizim gebzeye geliyolardı hocanın arkadası...

Bruce Lee nin geliştirdigi sistemi öğretiolardı yanlıs hatırlamıyosam hocanın ismi Yüksel di 

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek
    InfZer hocam emin boztepe'yi diziler de filmler de görürsen tabiki tanırsın.Sifu Salih Avcı Almanya'da 70 e yakın özel timlere eğitim vermektedir.Ayrıca Salih Avcının sadece Almanyada 80.000 öğrencisi vardır.Biraz daha araştırın lütfen.Google'a şunları yazarsan gerekli bilgileri bulursun avcı wing tsun , wteo , sifu salih avcı ... çoğaltılabilir.

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı:

Wushu kungfudur hocam 3 bin yıllık tarihi vardır.. Jet Li nin Jackie Chan'in yaptığı sistemdir.. Wushuda 10binlerce teknik vardır sınırsız yani..  

if else while vs.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Sokak dövüşü için (Kafa göz dalarım acımam denilen kavgalar için) en iyisi Krav Maga. İsrail ordusunun geliştirdiği bir teknikler bütünü. Saldırgana en çok acıyı vermek, silahlı (bıçak, tabanca, sopa) saldırılardan korunmak ve eldeki cisimleri silah olarak kullanmak için geliştirilmiş hareketlerden oluşuyor.  Yani "Ben savunmaya gelemem hacı, bana saldırdıysa ağzına ederim o adamın" diyorsanız araştırın Krav Maga'yı.

sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=krav+maga

Sevmem bu ekşisözlüktekileri ama fazla kaynak yok...

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
Toplam Hit: 31822 Toplam Mesaj: 84