Wing Tsun Hakkinda Bilmek İstedikleriniz
-
Ben Kung-Fu faniyim. Teknikleri cok hosuma gidiyor ama en iyi savunma sporunu soruyorsan eger Kick Box derim ;) Cunku disarda cikan birebir kavga aninda kendini korumak icin en iyi Kick boxla egitebilirsin
-
ebmarteu bunu yazdı:
-----------------------------
Ben Kung-Fu faniyim. Teknikleri cok hosuma gidiyor ama en iyi savunma sporunu soruyorsan eger Kick Box derim ;) Cunku disarda cikan birebir kavga aninda kendini korumak icin en iyi Kick boxla egitebilirsin
KickBox savunma degil, dövüs sporudur.
Hangi spor olursa olsun , eger gercekten iyi bir sekilde biliyorsan kendini iyi savunabilirsin.
KickBox Wing Tsundan daha iyidir diye bir denklem olamaz yani. -
SyspioniC bunu yazdı:
en iyi savunma sanatı hangisi oluyo ?
Aikido dur. Aikidoda tekme,yumruk,müsabaka,rekabet yoktur çok iyi bir savunma sanatıdır. -
SyspioniC bunu yazdı:
en iyi savunma sanatı hangisi oluyo ?
-----------------------------Ben öküzüm önüme geleni dövmek istiyorum bana ne sanattan forevet kroluk dersen Kung Fu uygundur.
Ama yok bu bir sanat ve sadece zor durumlarda kendimi savunmak için kullanırım, onun dışında sanat amaçlı yaparım diyorsan hemen Salih Avcı'nın telefonunu bulacaksın arayacaksın ve Wing Tsun eğitimi almak istediğini belirteceksin..
-
cimbomlu_15 bunu yazdı:
-----------------------------Sanat sanat, bu sanat dan kasdedilen nasil bir seydir ki? benim anladigim su; yeni ve farkli bir seyler üretebiliyormusun, yoksa sadece sana ogretilenleri tekrar mi ediyorsun? yada bu ogrendiklerini basakalarina gorsel olarak sov amacli mi gosteriyorsun ? dogu sporlarindan benim anladigim, 1. sagligini korumak (vucudunu zinde tutmak,) ve 2. zorda kaldiginda kendini korumak, gerektiginde zayiat vermek icin kullanilarbilir..
bir diger nokta; atesli ve patlayici silahlara karsi nedir ki bunu faydasi ?
kisaca kendine kendini o konuda hangi surelerde yenileyebiliyorsun merak edyorun dogrusu?... :/
bu sanat kelimesinede asiri bir anlam yukuyorlar sanirim.. zaten kendiside tartismali biraz.. :|
-
ya ben 1 sene taekwondo yaptım hiç bi halta yaramıyor tamamen gereksiz şöle sokakta kavga ederken kullanabileceğimiz en iyi spor nedir ?
sürekli yumruk kafayla olmuyo :D
-
thrbtcell bunu yazdı:
cimbomlu_15 bunu yazdı:
-----------------------------Sanat sanat, bu sanat dan kasdedilen nasil bir seydir ki? benim anladigim su; yeni ve farkli bir seyler üretebiliyormusun, yoksa sadece sana ogretilenleri tekrar mi ediyorsun? yada bu ogrendiklerini basakalarina gorsel olarak sov amacli mi gosteriyorsun ? dogu sporlarindan benim anladigim, 1. sagligini korumak (vucudunu zinde tutmak,) ve 2. zorda kaldiginda kendini korumak, gerektiginde zayiat vermek icin kullanilarbilir..
bir diger nokta; atesli ve patlayici silahlara karsi nedir ki bunu faydasi ?
kisaca kendine kendini o konuda hangi surelerde yenileyebiliyorsun merak edyorun dogrusu?... :/
bu sanat kelimesinede asiri bir anlam yukuyorlar sanirim.. zaten kendiside tartismali biraz.. :|
-----------------------------Anlamadığın noktaya açıklık getireyim.. Wing Tsun bir bayan tarafından yaratılıyor, yıllar sonra IP Man tarafından yumruğu geliştiriliyor, ondan sonra oğlu tarafından çeşitli yönlerden geliştiriliyor, en son olarak da Salih Avcı tarafından geliştiriliyor. Şu an Wing Tsun en gelişmiş Wing Tsun. Sanırım şimdi ki Usta Wing Tsun'cular IP Man'i bile döverdi..
1. ve 2. yazdıkların Wing Tsun için doğru. Ancak iş Karate gibi hayt huyt sesler çıkartan amele işi şeylere gelince tek amaç adam dövmek.. Kaldı ki 1943 veya 1944'te (tam hatırlamıyorum) IP Man Karate'de En Üst seviyede olan Japon Generali öldüresiye dövüyor.. Bu da Wing Tsun'un farkı..
Ateşli silahlar demişsin.. Eğer silahın kaynağı yakınlardaysa kolayca silahı kendi elini kullanmadan bile adamın elinden alabilirsin.. Yine IP Man'dan bir olay anlatayım; Bir polis Ip Man'a silah doğrultuyor ve Ip man aniden parmağını silahın tetiğine sokuyor, böylece silahın tetiği çekilemez hale geliyor. Sonra bir şeyler yaparak silahı paramparça yapıyor..
-
cimbomlu_15 arkadasim wing tsun hakkinda bilgiler vermissin dogru güzel. ancak temel felsefesinden ödün veriyorsun bazi yorumlarinda. baska dövüs sporlarini kücümsemeye gerek yok. hangi dövüs sporu olursa olsun, sporu yapan kisinin azmine ve profesyonelligine göre degisir. herkez wing tsun yapamaz, herkez kick box yapamaz, herkez aikido yapamaz.
önemli olan kisinin kendisine dogru olan dövüs sporunu belirliyebilmesi.
bir mesajindada bruce lee yi adam sananlar diye birsey yazmissin.
kimin kimi dövebilecegini kitaplardan yada videolardan bilemeyiz.
o anda neyin nasil gelisecegi görecelidir.
ki bruce lee kücümsenilecek bir insan degil. dövüs sanatina cok büyük katkilari olmustur.
bunun disinda arkadaslar, baska konulardada hep ayni klasik tarzda sorular sorulmustu.
yok en iyi savunma sporu hangisidir, kim kimi sokakta daha iyi döver felan filan.
bu sorular "dünyanin en güclü adami kimdir?" tarzinda sorular gibi.
yani cevabi görecelidir. yukardada yazdigim gibi, hangi dövüs sanati/sporu olursa olsun. eger bu isi uzun süre profesyonelce yapiyorsa bir insan, kendini cok iyi savunur. karatedir,kickboxdur,wingtsundur farketmez yani. -
Son derece haklısın.. Bruce Lee konusuna gelince biraz kaba davranmışım sanırım. Amacım Bruce Lee'yi alçaltmak değil, Wing Tsun sporunun bir öğrencisi olduğunu açıklamaktı. Yani Wing Tsun'un dünyaya faydası dokunan insanlar yetiştirdiğinin önemini anlatmaktı..
-
CommunisT bunu yazdı:
ebmarteu bunu yazdı:
KickBox savunma degil, dövüs sporudur.
Hangi spor olursa olsun , eger gercekten iyi bir sekilde biliyorsan kendini iyi savunabilirsin.
KickBox Wing Tsundan daha iyidir diye bir denklem olamaz yani.
CommunisT + 1
Kağıt,makas,taş oyunu değil arkadaşlar bu bunu döver bu da bunu diye bir genelleme yapmayınız. Her sporun veya sanatın bir diğerine göre artı ve eksi yönleri vardır.