Winrar - Şifreleme Mantığı (Neden Kırılamıyor?)
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------rar dosyasını parçalayıp nortonun parçalama yazılımı vardı onun ile ilgili şifre bulunan dosya silinip tekrardan birleştirince ulaşmıştık bunu warezturk.org de Godlike yapmıştı o rar şifreleyen eleman scriptini bizde görünce şaşırmıştı rar şifresi kırılmıyor ama dosya parçalanarak çözüle biliyordiye biliyorum
-----------------------------
Böyle birşeyi bir ara duyduğumu hatırlıyorum ama ne mantıken doğru gelmiyor. Winrar dosyayı şifrelediğinde her bit in değerini değiştiriyordur diye tahmin ediyorum. -
Tamamen yanlış yorumluyorsun. Öneri olarak; giriş seviyede kriptolojiye bir bakmanı öneririm. Neden olamıyacağını anlarsın.
Winrar kendi üzerinde şifreyi tutmaz ve şifreleme olarak aes-128 kullanılır. Tek yöntem brute-force ama oda aes'in özelliğinden dolayı çok kastirir. Saniyede deniyebileceğin şifre çok fazla olmaz.
Sadece winrar değil, TrueCrypt, AxCrypt vb. (ki bunlar açık kaynak kodludur) birçok yazılım için bu böyle.
-
SpoofU bunu yazdı:
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------rar dosyasını parçalayıp nortonun parçalama yazılımı vardı onun ile ilgili şifre bulunan dosya silinip tekrardan birleştirince ulaşmıştık bunu warezturk.org de Godlike yapmıştı o rar şifreleyen eleman scriptini bizde görünce şaşırmıştı rar şifresi kırılmıyor ama dosya parçalanarak çözüle biliyordiye biliyorum
Böyle birşeyi bir ara duyduğumu hatırlıyorum ama ne mantıken doğru gelmiyor. Winrar dosyayı şifrelediğinde her bit in değerini değiştiriyordur diye tahmin ediyorum.
-----------------------------öyle bir durum olsa hocam bozulmaya uğrar çünkü charlarla birkaç oynamadan sonra geridönüşümsüz yanıyor veriler. Bence bir key vardır içinde, gerçi sahibi bir backdoor yok dediysede at yalanı sikelim inanı diyelim biz, Julian Assange torrente attığı şifreli rar dosyası birçok firmayı fişeklemiştir ve çoktan bulunmuştur bir yöntem bence.
-
firma sahibi çat diye açamıor.
şifreye göre şifreleme degiştigi icin kırılmıyor şifre.
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------elimde 2xx Mb lik bir dosya var, icinde
wic_x86_enu.exe,
wic_x64_enu.exe,
WindowsServer2003-KB898715-x64-enu.exe,
dotNetFx40_Full_x86_x64.exe vs... gibi 8 exe nin yani sira birde setup var, bunun sifresi icin 100 $ oynar cebimde :)
onemli edit: bir de soyle bir durum var;
buyuk boyutlu bir dosya yi sifreli bir sekilde sikistirip, tekrar acmayi deneyin ama yanlis bir sifre ile acmayi deneyin. winrar arsivi cozmeye basliyor, tempte nereye cozuyor bunu bilmiyorum ama cozme isleminin en sonuna geldigi anda wrong diyor. winrar wrong diye uyari vermeden cozulmus icerigin bir kismini alamaz miyiz_?
-
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/w5tqb9k1/sifre.rar.html
bütün maillerimin hostlarımın şifreleri içerisindedir. tahribat şifremde içerisindedir. çözebileceğini idda eden varsa buyursun
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------http://www.upload.gen.tr/d.php/www/w5tqb9k1/sifre.rar.html
bütün maillerimin hostlarımın şifreleri içerisindedir. tahribat şifremde içerisindedir. çözebileceğini idda eden varsa buyursun
:O -
Debug ettiğimiz zaman bin tane dallanma noktasıyla karşılaşıyoruz. Bi' yeri aşsak diğeri geliyor diğerini aşsak diğeri geliyor yani kıyamete kadar denemeliyiz ki dallanmaları aşalım. Tam anlamıyla merkez bir dallanma noktası da tespit edilemiyor çünkü her alan şifrelenmiş vaziyette. Normal programlardaki gibi tek bir alan olsa orayı atlatıp dialog'u yani sorgulamayı geçirtebiliriz ama arşiv tamamıyla şifrelendiği için neresini geçirtceksin. Kısacası üstad dediğim crackerlar bile kıramıyorken hayal dahi etmeyin derim, yani şimdilik.
-
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------Debug ettiğimiz zaman bin tane dallanma noktasıyla karşılaşıyoruz. Bi' yeri aşsak diğeri geliyor diğerini aşsak diğeri geliyor yani kıyamete kadar denemeliyiz ki dallanmaları aşalım. Tam anlamıyla merkez bir dallanma noktası da tespit edilemiyor çünkü her alan şifrelenmiş vaziyette. Normal programlardaki gibi tek bir alan olsa orayı atlatıp dialog'u yani sorgulamayı geçirtebiliriz ama arşiv tamamıyla şifrelendiği için neresini geçirtceksin. Kısacası üstad dediğim crackerlar bile kıramıyorken hayal dahi etmeyin derim, yani şimdilik.
-----------------------------yukarida boyle yazmistim, bu olay nasil aciklanir peki?
"buyuk boyutlu bir dosya yi sifreli bir sekilde sikistirip, tekrar acmayi deneyin ama yanlis bir sifre ile acmayi deneyin. winrar arsivi cozmeye basliyor, tempte nereye cozuyor bunu bilmiyorum ama cozme isleminin en sonuna geldigi anda wrong diyor. winrar wrong diye uyari vermeden cozulmus icerigin bir kismini alamaz miyiz_?"
-
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------yukarida boyle yazmistim, bu olay nasil aciklanir peki?
"buyuk boyutlu bir dosya yi sifreli bir sekilde sikistirip, tekrar acmayi deneyin ama yanlis bir sifre ile acmayi deneyin. winrar arsivi cozmeye basliyor, tempte nereye cozuyor bunu bilmiyorum ama cozme isleminin en sonuna geldigi anda wrong diyor. winrar wrong diye uyari vermeden cozulmus icerigin bir kismini alamaz miyiz_?"
-----------------------------düzgün çözemiyor ki düzgün çözemediği için sana hata veriyor şifre hatalı diye. onun açıklaması şu. en son 2-3 karakter atıyor sanırım en son onları kontrol ediyor. eğer düzgünse o değerler düzgünce çıkarmıştır değilse hatalıdır