folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Winrar - Şifreleme Mantığı (Neden Kırılamıyor?)

Winrar - Şifreleme Mantığı (Neden Kırılamıyor?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1905
    1905's avatar
    Erkek

1905 bunu yazdı:
    -----------------------------

raul bunu yazdı:

helal olsun adamlara yıllardır her forumda bu tarz konular açılır . konuşulur konuşulur sonra brute force la yola devam edilir :)

brute force dışında mutlaka bir yol olmalı !!!!

olmalııı !!!!!!

Ey Türk! Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

1905 bunu yazdı:

1905 bunu yazdı:

raul bunu yazdı:

helal olsun adamlara yıllardır her forumda bu tarz konular açılır . konuşulur konuşulur sonra brute force la yola devam edilir :)

brute force dışında mutlaka bir yol olmalı !!!!

olmalııı !!!!!!

2x2=4

5 olmasi icin bir yontem olmali!!!

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

konu biraz eski ama yine de bilgilendirmek için bir kaç alıntı sunacağım

Alıntı 1

128 bit AES kullanılıyormuş. Kaynak: http://www.win-rar.com/index.php?id=24&kb=1&kb_article_id=51 Bu şifreleme ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için  http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Encryption_Standard adresine bakabilirsiniz.

Deneme-yanılma yöntemi (BruteForce) ile teorik olarak kırılamayacak şifre yoktur. Pratikte ise yeterince uzun bir anahtar ve algoritmada bilinen bir açığın mevcut olmaması, şifrenin kırılamaz olduğu anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda o kadar çok şifre kombinasyonu vardır ki tek tek denemek binlerce yıl alabilir. 

Bir de (winrar için söylemiyorum) elimizdeki anahtarın gerçekten o dosyayı açıp açmadığını anlayamadığımız durumlar olur. Bu yüzden genelde algoritmanın eksiklerinden yararlanılmaya çalışılmaktadır.
    ısa bir şifre birkaç bin denemede bulunabilir. Tekrar etmekte yarar görüyorum, eğer şifrelenmiş dosyanın içeriği hakkında bilgimiz yoksa, şifreyi doğru çözüp çözmediğimizi anlayamayız

Alıntı 2

Program kullanıcıdan aldığı şifreyi hiç yargısız veriyi karman çorman eden algoritmanın parçası olarak kullanıyor. O yüzden şifre alıp "bu şifre yanlış" demiyor, verilen her şifreyi kabul ederek kullanıyor. Ortaya doğru veri çıkmışsa tamam.
    winrarda gördüğün her dosyanın crc32'sini alması bu yüzden 

----------

sanırım bunlar soruya cevap olmuştur tam manasıyla

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bir iki hafta önce bir şifreli rar dosyasının açılması için Rene benim makineye bağlanmıştı. Kullandığı program sayesinde şifreyi bulabildik şifre 8 haneden, Büyük harf, küçük harf ve rakam içeriyordu. 

Kullandığım makine saniyede 800 bin şifre deneyebiliyordu. Şifre 16 saatte bulabildi.. Ekran kartım daha güçlü olsaydı bu süre yarıya inebilirdi.

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ekran kartın cuda destekli sanırım, gpu ile çözülüyor.. ayrıca kırmak ayrıc bir şeydir. brute force saldırı yada şifre arama denir. deneme yanılma ile yapar, elinde şifreyi içermeyen bir wordlist yoksa bir işe yaramaz.. ekran kartlarının gpuları güçlendikçe brute force işlemleri daha kısa sürede halledilebiliyor, çözülebiliyor ama kırılmıyor :) sadece teknik kısmı düzeltmek istedim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

ekran kartın cuda destekli sanırım, gpu ile çözülüyor.. ayrıca kırmak ayrıc bir şeydir. brute force saldırı yada şifre arama denir. deneme yanılma ile yapar, elinde şifreyi içermeyen bir wordlist yoksa bir işe yaramaz.. ekran kartlarının gpuları güçlendikçe brute force işlemleri daha kısa sürede halledilebiliyor, çözülebiliyor ama kırılmıyor :) sadece teknik kısmı düzeltmek istedim

mesaji editledim :) ekran kartım GeForce GTX 480 bu arada.

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

baktım karta da cuda destekliymiş..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

peki bir program yok mu bunu onun için de açsak sonra dosya sıkıştırsak şifrelesek değişkenleri takip etsek o zaman da mı krılmaz örnek ollydbg gibi vs vs

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

baktım karta da cuda destekliymiş..

gtx480'den bile daha çok deneme yapıyor ama 5770 :)

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

daha kaç kere tartışcaz yav bunu :S olmuyosa zorlamayın arkadaş :D anlattı işin üstatları daha önceki en az bir düzine konuda :D içeriğin şifre girilmeden çıkartılamasının sebebi şu arşive şifre koymuyor içeriği şifreliyor senin belirttiğin şifreye bağlantılı olarak bu kadar basit işte :D deneme yamulma yoluyla dene sende. aynı içeriği bi şifresiz bir kaç tanede farklı şifrelerde arşivle ve notepad de aç karşında sorunun cevabını alacaksın.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 18005 Toplam Mesaj: 45