Winrar Şifresi Nasıl Kırılır
-
bence winrar yöneticileri bizi yiyor. Elbet vardır şifreyi kırma yöntemi. Sonuçta bi algoritmaya göre şifreleniyorsa tersine mühendislik veya benzeri yöntemle eski haline getirilebilir. Ama adamlar evet kırıyoruz derse günde milyonlarca şifre kırma isteğiyle karşı karşıya gelecek. Ayrıca neden şifreleri kırsın veya yöntemini söylesinki. Ozaman şifrelemenin anlamı ne ki ? bla bla bla diye uzayıp gider bu yazı
-
HanDSomE bunu yazdı
bence winrar yöneticileri bizi yiyor. Elbet vardır şifreyi kırma yöntemi. Sonuçta bi algoritmaya göre şifreleniyorsa tersine mühendislik veya benzeri yöntemle eski haline getirilebilir. Ama adamlar evet kırıyoruz derse günde milyonlarca şifre kırma isteğiyle karşı karşıya gelecek. Ayrıca neden şifreleri kırsın veya yöntemini söylesinki. Ozaman şifrelemenin anlamı ne ki ? bla bla bla diye uzayıp gider bu yazı
hocam iyi bir şifrelemede her zaman algoritma açıktır, ama şifreyi kırmak zordur. yani şöyle düşün
132325436843423567856432456 gibi bir sayının asal çarpanları bulunarak kırılabilecek bir şifreleme var (: (bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/RSA) ama bu sayıları bulmak yıllar sürüyor vs vs bu yüzden şifreyi kırmak imkansız oluyor
-
bir cia nin eline gecen winrardaki gizli belgeyi brute forceden baska yontemlerle kiriyolardir diye dusunuyorum
illaki vardir yani lakin dogal olarak gizlemeleri kadar mantikli bir sey yok
-
-
Her sene en az 2-3 kez açılır bu konu
-
sLeymN bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
hocam iyi bir şifrelemede her zaman algoritma açıktır, ama şifreyi kırmak zordur. yani şöyle düşün
132325436843423567856432456 gibi bir sayının asal çarpanları bulunarak kırılabilecek bir şifreleme var (: (bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/RSA) ama bu sayıları bulmak yıllar sürüyor vs vs bu yüzden şifreyi kırmak imkansız oluyor
Hocam bilgi için saolasın .d
-
yıllar önce öyle bir program vardı tek tek deniyordu bütün ihtimalleri ama ne varki 10 karakterden oluşan harf ve sayılar ve büyük küçük harflerle oluşturulmuş bir şifreyi sanırım 8-10 yılda falan anca çözer :)
-
ben şöyle kırmıştım birkaç defa
1. olay
şifrenin websitesi olduğunu biliyordum, dosyayı bulamadım. bruteforce attack yaptım backtrack üzerinden
www.(3'den 15 karaktere kadar rondom sayı/harf).com
www.(3'den 15 karaktere kadar rondom sayı/harf).net
başlatıp bıraktım, 1.5 gün sonra baktım 22 saatte kırmıştı.
2. olay
dosyayı kurban açarken, klavyeden 2 harf gerisinin rakam olduğunu farkettim
onu da bruteforce'la 15 saatte falan halletti.
3. olay
elime bir dosya geldi 3mb'lık, içinde ne var bilmiyorum, şifre hakkında herhangi bir bilgim de yoktu.
workstation'da 4gün bruteforce yaptım bulamadı :/
olay şifrede bitiyor, şifre hakkında fikriniz yoksa denemeye kalkmayın bile, ömrünüz yetmez.
Bruteforce yapacaksanız da linux üzerinden yapın en az 2-2.5 kat daha hızlı deniyor.
-
yeni konu açmaya gerek yok arkadaşlar birşey soracağım şimdi şifreli winrarın içindeki dosyası silince bu dosya nereye gider silinen dosya rar ile silinmediğinden dolayı klasör yada dosya silinir . bu silinen dosyayı nasıl bulabiliriz bulduk diyelim bu dosya rar olarakmı yine karşımıza çıkar yada saçmamı oldu bilemedim