folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Winrar Şifresi Nasıl Kırılır

Winrar Şifresi Nasıl Kırılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

bence winrar yöneticileri bizi yiyor. Elbet vardır şifreyi kırma yöntemi. Sonuçta bi algoritmaya göre şifreleniyorsa tersine mühendislik veya benzeri yöntemle eski haline getirilebilir. Ama adamlar evet kırıyoruz derse günde milyonlarca şifre kırma isteğiyle karşı karşıya gelecek. Ayrıca neden şifreleri kırsın veya yöntemini söylesinki. Ozaman şifrelemenin anlamı ne ki ? bla bla bla diye uzayıp gider bu yazı

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    HanDSomE bunu yazdı

bence winrar yöneticileri bizi yiyor. Elbet vardır şifreyi kırma yöntemi. Sonuçta bi algoritmaya göre şifreleniyorsa tersine mühendislik veya benzeri yöntemle eski haline getirilebilir. Ama adamlar evet kırıyoruz derse günde milyonlarca şifre kırma isteğiyle karşı karşıya gelecek. Ayrıca neden şifreleri kırsın veya yöntemini söylesinki. Ozaman şifrelemenin anlamı ne ki ? bla bla bla diye uzayıp gider bu yazı

hocam iyi bir şifrelemede her zaman algoritma açıktır, ama şifreyi kırmak zordur. yani şöyle düşün 

132325436843423567856432456 gibi bir sayının asal çarpanları bulunarak kırılabilecek bir şifreleme var (:  (bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/RSA) ama bu sayıları bulmak yıllar sürüyor vs vs  bu yüzden şifreyi kırmak imkansız oluyor

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

bir cia nin eline gecen winrardaki gizli belgeyi brute forceden baska yontemlerle kiriyolardir diye dusunuyorum

illaki vardir yani lakin dogal olarak gizlemeleri kadar mantikli bir sey yok

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Her sene en az 2-3 kez açılır bu konu 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    HanDSomE bunu yazdı

hocam iyi bir şifrelemede her zaman algoritma açıktır, ama şifreyi kırmak zordur. yani şöyle düşün 

132325436843423567856432456 gibi bir sayının asal çarpanları bulunarak kırılabilecek bir şifreleme var (:  (bkz : http://tr.wikipedia.org/wiki/RSA) ama bu sayıları bulmak yıllar sürüyor vs vs  bu yüzden şifreyi kırmak imkansız oluyor

Hocam bilgi için saolasın .d

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

yıllar önce öyle bir program vardı tek tek deniyordu bütün ihtimalleri ama ne varki 10 karakterden oluşan harf ve sayılar ve büyük küçük harflerle oluşturulmuş bir şifreyi sanırım 8-10 yılda falan anca çözer :)

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

ben şöyle kırmıştım birkaç defa

1. olay

şifrenin websitesi olduğunu biliyordum, dosyayı bulamadım. bruteforce attack yaptım backtrack üzerinden

www.(3'den 15 karaktere kadar rondom sayı/harf).com

www.(3'den 15 karaktere kadar rondom sayı/harf).net

başlatıp bıraktım, 1.5 gün sonra baktım 22 saatte kırmıştı.

2. olay

dosyayı kurban açarken, klavyeden 2 harf gerisinin rakam olduğunu farkettim

onu da bruteforce'la 15 saatte falan halletti.

3. olay

elime bir dosya geldi 3mb'lık, içinde ne var bilmiyorum, şifre hakkında herhangi bir bilgim de yoktu.

workstation'da 4gün bruteforce yaptım bulamadı :/

olay şifrede bitiyor, şifre hakkında fikriniz yoksa denemeye kalkmayın bile, ömrünüz yetmez.

Bruteforce yapacaksanız da linux üzerinden yapın en az 2-2.5 kat daha hızlı deniyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek

yeni konu açmaya gerek yok arkadaşlar birşey soracağım şimdi şifreli winrarın içindeki dosyası silince bu dosya nereye gider silinen dosya rar ile silinmediğinden dolayı klasör yada dosya silinir . bu silinen dosyayı nasıl bulabiliriz bulduk diyelim bu dosya rar olarakmı yine karşımıza çıkar  yada saçmamı oldu bilemedim 

a

Toplam Hit: 2842 Toplam Mesaj: 20